Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се отбеляза 20-та годишнина от членството на България в МОФ

Провелата се в София конференция "Франкофония и дигитална гражданственост" отбеляза 20-та годишнина от пълноправното членство на България в Международната организация на франкофонията. "Дигиталната гражданственост помага за утвърждаването на ценностите и идеалите, които обединяват франкофонските държави", посочи при откриването на форума българският външен министър Кристиан Вигенин. По думите му тя обогатява капацитета и перспективите на организацията да работи за един мирен свят, изграден върху културата на демокрацията. "Днес демократичният порив на народите, споделящи френския език, е по-силен, благодарение на цифровата революция", изтъкна от своя страна бившият български президент Желю Желев, инициатор на идеята за приобщаване на България към франкофонското семейство.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристиан Вигенин: България подкрепя Македония за ЕС, но проблемите трябва да се решат

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин заяви днес в Скопие, че София подкрепя европейския път на Македония, но проблемите със съседните страни, по-конкретно с Гърция и България, трябва да бъдат решени. Вигенин подчерта, че преговорите по договора за..

публикувано на 10.01.14 в 16:35

Законодателната дейност на парламента през новия сезон ще подкрепя правителствената програма

През новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение. Това съобщи на среща с журналисти..

публикувано на 10.01.14 в 12:46

През 2014-та България ще посетят три пъти повече англичани, отколкото българи Англия

Институтът за анализи и оценки в туризма прогнозира, че тази година България ще бъде посетена от над 280 000 англичани, а Англия от най-много 100 000 българи. Кампанията в Англия, Германия и Холандия, водена срещу българите, които искат да работят на..

публикувано на 10.01.14 в 11:53