Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София се отбеляза 20-та годишнина от членството на България в МОФ

Провелата се в София конференция "Франкофония и дигитална гражданственост" отбеляза 20-та годишнина от пълноправното членство на България в Международната организация на франкофонията. "Дигиталната гражданственост помага за утвърждаването на ценностите и идеалите, които обединяват франкофонските държави", посочи при откриването на форума българският външен министър Кристиан Вигенин. По думите му тя обогатява капацитета и перспективите на организацията да работи за един мирен свят, изграден върху културата на демокрацията. "Днес демократичният порив на народите, споделящи френския език, е по-силен, благодарение на цифровата революция", изтъкна от своя страна бившият български президент Желю Желев, инициатор на идеята за приобщаване на България към франкофонското семейство.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния договориха общи тържища за селскостопанска продукция край Дунав

Земеделските министерства на България и Румъния се договориха двете страни да изградят две общи борси за селскостопанска продукиця, разположени около мостовете над Дунав при градовете Русе и Гюргево и при Видин и Калафат. Идеята на проекта, финансиран по..

публикувано на 10.01.14 в 09:42

ОИСР и български ведомства дискутират интеграцията на бежанци

Представители на отдел "Международна миграция" на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ обсъждат в София с министерствата на вътрешните и на външните работи, на образованието, на здравеопазването и на труда, и на Агенцията..

публикувано на 10.01.14 в 09:23

Гърция ще съдейства на България при решаване на проблеми с имиграцията

България може да разчита на съветите и съдействието на Гърция по въпроса с имиграцията, ако има нужда, заяви на пресконференция в Атина гръцкият министър за обществения ред и за защита на гражданите Никос Дендиас. Той уточни, че българските и гръцките власти..

публикувано на 10.01.14 в 08:27