Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да се закрие ли Радио България – спорът e отворен

Програма „Хоризонт” на БНР излъчи пряко в ефир разговор между генералния директор на радиото Александър Велев и председателя на редколегията на Радио България Даниела Константинова относно намерението на ръководството на БНР Радио България да бъде закрито. Велев аргументира намерението със слаб интерес към предаванията на Радио България и необходимост да се освободят места за нови назначения в националната медия. Константинова изказа опасение, че със закриването на Радио  България БНР ще се лиши от едно уникално предимство като институция и ще загуби възможността да представя зад граница един балансиран образ на страната. Председателят на редколегията изрази несъгласие с аргументите за слаб интерес към предаванията на Радио България, като цитира примери за буквално мултиплициране на негови емисии в други сайтове и високо споделяне в социалните медии. На въпроса дали е склонен да преразгледа намеренията за закриване генералният директор заяви, че срещу реалностите не може да се върви. Константинова изрази очакване президентът, парламентът и други институции, пред които колегията на Радио България оспори намеренията за закриване, да се вслушат в нейните аргументи. В заключение водещият на предаването изрази очакване спорът да остане отворен.

Отвореното писмо на редколегията на Радио България вече е публикувано на сайта на СБЖ и може да бъде видяно от заинтересованите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25