София отново влиза в ритъма на A to JaZZ

Снимка: atojazz.bg

За седма поредна година фестивалът A to JaZZ ще представи интересна програма, в която са включени някои от най-големите световни джаз музиканти, както и елитни български изпълнители.

От 7 до 9 юли, на откритата сцена в Южен Парк – 2 (между музея „Земята и Хората” и басейн „Спартак”), публиката ще има възможност да чуе по четири концерта всяка вечер. Събитието ще открие Биг бендът на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, дирижиран от Михаил Йосифов. Известният тромпетист е част и от групата „Романено“, която има участие същата вечер. Последни в програмата на 7 юли са джазмените от шведското трио Dirty Loops, което изпълнява колоритна смесица от поп, класика и джаз. На 8 юли са изявите на българската формация „Джазаница" с лидер Боби Петров, а последен в програмата е носителят на „Грами“ Робърт Гласпър със своя проект ROBERT GLASPER EXPERIMENT, изпълняван от забележителни музиканти. Не по-малко вълнуваща се очертава и последната вечер, когато ще чуем международното по състав трио Увира/Бруно/Хафизи, както и четирикратния носител на „Грами“ и невероятен контрабасист Крисчън Макбрайд и групата му New Jawn. 

За първи път тази година е предвидена и детска програма – A to JazZ Kids. На 8 и 9 юли от 10:30 ч. в същия парк, децата ще се запознаят с музикалните инструменти, ще имат възможност и да посвирят заедно с гост музикантите.


Свързани материали

Юлски нощи с A to JazZ

Международният фестивал A to JazZ за шеста поредна година превръща София в една от световните столици на джаза. Провежда се с подкрепата на Министерството на културата и е част от календара на културните събития на Столична община. С ъздаден през 2011..

публикувано на 30.06.16 в 13:26

С вятър в косите и блясък в очите премина A to Jazz 2015

Завърши фестивалът A to Jazz. Хубавото време и интересната програма привлякоха публика от всички възрасти. В продължение на три вечери сред зеленината на Южния парк всички се наслаждаваха на магията на джаза. Малко преди началото надникнахме зад..

публикувано на 06.07.15 в 12:11

За четвърти път „A to jazZ“ ни отвежда на открито с джаз музика

От 27 до 29 юни джаз музиканти от Португалия, Испания, САЩ, Камерун, Кабо Верде, Куба, Мексико и България ще покажат своето майсторство на фестивала „A to jazZ”. Това е неговото четвърто издание и отново се провежда с подкрепата на фондация „Америка за..

публикувано на 24.06.14 в 15:57
Още от рубриката

Най-голямата награда са публиката и изживяното в залата

Великолепен инструменталист, а през последните години – и преподавател, Александър Сомов е сред най-известните млади български музиканти. Няма да сгрешим, ако кажем, че е и сред най-любимите „радио-деца“, защото първите си записи за фонда на БНР..

публикувано на 21.04.18 в 08:05

Човекът, който черпеше енергията си от музиката

Педагог, изпълнител и композитор, проф. д-р Добри Палиев е една от най-значимите фигури в нашата музикална история. На 22 април в зала „България“ е големият концерт, посветен на 90 годишнината му. Ще прозвучат негови произведения, както и творби за..

публикувано на 20.04.18 в 10:41
„Диагонал“

Какво предстои в програмата на ppIANISSIMO

Международният фестивал за съвременна клавирна музика беше открит на на 13 април с рецитал за „разширено“ пиано на Рикардо Дескалсо (Испания). Последваха джаз концерт на „Давид Хелбок трио“ от Австрия и програмата „Мозайка”, която представя 39..

публикувано на 19.04.18 в 12:54