Българин тръгва да обикаля света с малка лодка

Снимка: личен архив

55-годишният Иван Димов се готви да измине 28 000 морски мили с 6-метрова лодка – най-малката, с която някога човек е плавал около света. С това ще се опита да влезе в книгата за рекордите на Гинес. Иван Димов е от София, но отдавна работи в чужбина. Прекъснал работа, за да осъществи детската си мечта за презокеанско пътуване. Когато бил само на 7 години тръгнал сам сред вълните с лодка. Взел си парче хляб, сирене, две бутилки вода и се впуснал в приключението. Тогава не можел да управлява лодката и тя била понесена от вятъра. Прекарал три дни в морето, преди да го спасят, но мечтата за пътешествие останала. Сега лодката на Иван е оборудвана с уреди и продукти от първа необходимост. Тя ще плава под български флаг в продължение на девет месеца, без да се докосва до сушата. Българинът се чувства готов да обиколи света. Вече седем пъти е прекосявал Атлантическия океан и един път Индийския. Новото пътешествие започва от испанското пристанище Ла Коруня, за което древните римляни казвали, че е краят на света, защото от там не се вижда близка земя.

Още от рубриката
Снимка: БГНЕС

София с нова-стара ледената пързалка "Юнак"

София се сдоби с нова ледена пързалка. Тя се намира на стадион "Юнак", в центъра на столицата, където беше легендарната пързалка „Дружба“. Инвестицията в съоръжението е в размер на 340 000 евро. На пързалката ще има професионални треньори, които да..

публикувано на 15.12.18 в 08:00

Петър Стойчев – победителят от ледените води на Антарктида

Победителят в първия по рода си плувен маратон на Антарктида, българинът Петър Стойчев, разказа подробно за тайната на успеха в плуването сред парчета лед и при температури под минус 1 градус. Стойчев призна, че най-голямата трудност за него е била..

публикувано на 08.12.18 в 08:30

Нешка Робева ще помага на спорта с грандиозно шоу

Грандиозно представление с над 300 изпълнители ще разтърси зала 1 на НДК преди Коледа. Легендарната Нешка Робева подготвя спектакъл “Има такова шоу”, който на 12 декември от 20:00 часа ще зарадва почитателите на красотата с изключителен емоционален..

публикувано на 02.12.18 в 08:25