Пряка слънчева светлина и тапицерия в синьо ще са част от новата работна среда на депутатите

Снимка: БГНЕС

Продължава ремонтът на бившия партиен дом в центъра на София, който в бъдеще ще предложи обновена среда за заседанията на българския парламент. Бъдещата пленарна зала ще е с 270 места, като допълнително ще могат да се монтират до 400 ако се наложи свикване на Велико народно събрание. Местата ще са по-широки, за да позволяват работа с лаптоп. Обмисля се депутатите да се изказват от място, за да се пести време. Предвидено емясто за ВИП гости и две отделни зони за медиите. Предстои монтаж на климатични системи, като напълно са запазени старите архитектурни елементи на сградата. Депутатите ще седят на столове със синя дамаска, които са в тон с цвета на знамето на ЕС. Интересен архитектурен акцент представлява стъкленият купол над залата, какъвто има над Бундестага в Берлин. Стъклопакетът от 500 квадрата ще осигури постоянна слънчева светлина за народните представители. Строителството на новата пленарна зала се очаква да приключи в средата на 2019 г.

Още от рубриката

Надя Кожухарова: Без тежки присъди няма да ограничим трафика и експлоатацията на хора

Все по-често наричат трафика на хора “съвременно робство”. В навечерието на международния ден за борба с престъплението (18 октомври) в ООН с тревога констатират, че разрастващата се с огромни мащаби експлоатация – най-вече сред мигрантите,..

публикувано на 18.10.18 в 11:21
Председателят на сдружението Янис Льольос и зам.-председателката Здравка Михайлова откриват събитието

Българо-гръцкото културно сдружение „Аристотелис“ сближава миналото с бъдещето

Дигитализацията е най-важната характеристика на нашето време. ЕС прилага „интелигентни“ политики за всеки един обществен отрасъл и цели създаването на един общ дигитален пазар, отворен и конкурентен в глобален мащаб. В този контекст България и..

публикувано на 17.10.18 в 11:46

Педро Леон от Чили: "България е най-важната страна от всички, в които съм живял"

Наскоро ни гостува чилиецът  Педро Леон, който през 80-те години е работил  в испанската редакция на Радио България и има много общо с нашата страна. Господин Леон, какво ви доведе в България преди 30 години? Бях част от група чилийци, които в един..

публикувано на 16.10.18 в 09:15