Пряка слънчева светлина и тапицерия в синьо ще са част от новата работна среда на депутатите

Снимка: БГНЕС

Продължава ремонтът на бившия партиен дом в центъра на София, който в бъдеще ще предложи обновена среда за заседанията на българския парламент. Бъдещата пленарна зала ще е с 270 места, като допълнително ще могат да се монтират до 400 ако се наложи свикване на Велико народно събрание. Местата ще са по-широки, за да позволяват работа с лаптоп. Обмисля се депутатите да се изказват от място, за да се пести време. Предвидено емясто за ВИП гости и две отделни зони за медиите. Предстои монтаж на климатични системи, като напълно са запазени старите архитектурни елементи на сградата. Депутатите ще седят на столове със синя дамаска, които са в тон с цвета на знамето на ЕС. Интересен архитектурен акцент представлява стъкленият купол над залата, какъвто има над Бундестага в Берлин. Стъклопакетът от 500 квадрата ще осигури постоянна слънчева светлина за народните представители. Строителството на новата пленарна зала се очаква да приключи в средата на 2019 г.

Още от рубриката

Фондация „Поколения заедно“ подкрепя мечти в дом за възрастни в Пловдив

Всяка събота в дома за възрастни хора “Свети Василий” в Пловдив доброволци на фондация “Поколения заедно“ прекарват почивния ден с обитателите му. Разговарят, ходят на разходки, посещават културни събития, разменят мисли, обсъждат даже и мечти.....

публикувано на 17.06.19 в 11:05

Българска научна разработка намери място в престижно издание по клинична онкология

Екип от онколози на водещи лечебни заведения в България разработиха иновативен метод за определяне нивата на тревожност при пациенти с онкологични заболявания. Резултатите от проучването са поместени в авторитетното издание Journal of Clinical..

публикувано на 16.06.19 в 10:30

Маратонецът Красимир Георгиев: „Албания ме заинтригува, хората са изключителни“

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев реализира успешно поредното си предизвикателство като пробяга разстоянието от черноморската столица на България – Варна до Дуръс в Албания. Радва се, че заедно с екипа си са успели да стигнат до хората и да..

публикувано на 15.06.19 в 08:00