Пряка слънчева светлина и тапицерия в синьо ще са част от новата работна среда на депутатите

Снимка: БГНЕС

Продължава ремонтът на бившия партиен дом в центъра на София, който в бъдеще ще предложи обновена среда за заседанията на българския парламент. Бъдещата пленарна зала ще е с 270 места, като допълнително ще могат да се монтират до 400 ако се наложи свикване на Велико народно събрание. Местата ще са по-широки, за да позволяват работа с лаптоп. Обмисля се депутатите да се изказват от място, за да се пести време. Предвидено емясто за ВИП гости и две отделни зони за медиите. Предстои монтаж на климатични системи, като напълно са запазени старите архитектурни елементи на сградата. Депутатите ще седят на столове със синя дамаска, които са в тон с цвета на знамето на ЕС. Интересен архитектурен акцент представлява стъкленият купол над залата, какъвто има над Бундестага в Берлин. Стъклопакетът от 500 квадрата ще осигури постоянна слънчева светлина за народните представители. Строителството на новата пленарна зала се очаква да приключи в средата на 2019 г.

Още от рубриката

Българските шофьори в окото на бурята

В последно време животът на българските шофьори започна да става все по-труден и изпълнен с опасни завои. Вдигнаха данъците за старите коли, които са над 75% от автомобилния парк от 3 млн. превозни средства в страната. После косвено увеличиха..

публикувано на 14.12.18 в 11:40
Снимка: БГНЕС

Децата, преминали през детска педагогическа стая, не са престъпници

Полицията работи с много деца, те невинаги са извършители на престъпление , подчерта Благородна Макева, зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, на заключителното събитие по проект за превенция на детската престъпност,..

публикувано на 14.12.18 в 11:18

Зората на латиното в България и „Салса докторите“

Във времето на социализма пътуванията извън социалистическия лагер бяха привилегия за малцина. Но имаше един квартал на София – Студентски град, който беше като малък Лондон и по улиците му се чуваше реч от различни краища на света. В онези години..

публикувано на 10.12.18 в 12:43