Пряка слънчева светлина и тапицерия в синьо ще са част от новата работна среда на депутатите

Снимка: БГНЕС

Продължава ремонтът на бившия партиен дом в центъра на София, който в бъдеще ще предложи обновена среда за заседанията на българския парламент. Бъдещата пленарна зала ще е с 270 места, като допълнително ще могат да се монтират до 400 ако се наложи свикване на Велико народно събрание. Местата ще са по-широки, за да позволяват работа с лаптоп. Обмисля се депутатите да се изказват от място, за да се пести време. Предвидено емясто за ВИП гости и две отделни зони за медиите. Предстои монтаж на климатични системи, като напълно са запазени старите архитектурни елементи на сградата. Депутатите ще седят на столове със синя дамаска, които са в тон с цвета на знамето на ЕС. Интересен архитектурен акцент представлява стъкленият купол над залата, какъвто има над Бундестага в Берлин. Стъклопакетът от 500 квадрата ще осигури постоянна слънчева светлина за народните представители. Строителството на новата пленарна зала се очаква да приключи в средата на 2019 г.

Още от рубриката

Мария Юрукова превръща старите тениски в красиви интериорни предмети

Преди година Мария Юрукова открива своята екологична кауза – онази малка грижа за природата, с която да допринесе светът да стане чудно място за живот. Кампанията “Плети с тениска” се ражда в отговор на потискаща статистика, според която..

публикувано на 15.02.19 в 11:17

Трифон Зарезан – празник, който започва с труда на лозарите и приключва с наздравици

14 февруари, който е познат в много страни като Ден на любовта, в България по стара традиция се свързва с празника на лозарите и виното – Трифон Зарезан. В този период вино се пие в цялата страна, а в София, която не попада във винопроизводителен район,..

публикувано на 14.02.19 в 10:40

Международен научен екип търси лечение за тежки заболявания на основата на билковите антиоксиданти

Билковите антиоксиданти са на път да се превърнат в алтернатива на витамините и минералите – до този извод стига международен екип от учени, сред които е и доц. Николай Цветков от Института по молекулярна биология към Българската академия на..

публикувано на 12.02.19 в 11:17