Българският форум на бизнес лидерите връчи Годишните награди за отговорен бизнес

Снимка: bblf.bg

Българският форум на бизнес лидерите връчи за 16-и път отличията за отговорен бизнес. Претенденти за тях бяха 73 компании с 111 корпоративни проекта. Броят на компаниите тази година бе рекорден за състезанието. Най-много бяха кандидатурите в категориите „Инвеститор в обществото“ и „Инвеститор в знанието“, като в последната се наблюдава ръст на номинациите с 40% в сравнение с предишната година. Награда за най-добър инвеститор в знанието получи фирма „Технологика“. Проектите, посветени на инвестиции в околната среда също бележат ръст с 30%. Тази година бе връчена и специална награда за ангажираност на служителите в полза на обществото. Призът отиде във фирма „БГ Асист“.


Още от рубриката

България и Северна Македония: икономическите отношения набират скорост

С влизането в сила в началото на миналата година на договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете съседки на Балканите - Република Северна Македония и Република България, те тушираха някои от историческите си спорове и..

публикувано на 12.03.19 в 11:04

Кандидати от всички сфери на бизнеса премериха сили в надпреварата за инвеститор на 2018 година

Общо 16 компании достигнаха до финала на конкурса „Инвеститор на годината“ за 2018 година. Кандидатите за приза бяха над 90 от всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, науката и др. Какви са критериите, по които са..

публикувано на 11.03.19 в 10:51

Расте интересът на китайски инвеститори към българското земеделие

Китайските предприемачи в България се насочват най-вече към отглеждането на зърно, царевица и грозде . Например компанията на младия бизнесмен Цън Цон притежава над 4 хиляди декара с грозде в района на гр. Лом. Той купил земята с лозовите насаждения там..

публикувано на 09.03.19 в 10:30