Международни фестивали в Деня на детето

Снимка: sabori.bg

Берковица е домакин на 27-ото издание на международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ (30 май-2 юни). За Деня на детето –1 юни, е предвиден галаконцерт и награждаване на победителите в четирите раздела на фестивала – забавна песен, модерни танци, детски театър и рисунка.

На 1 юни е кулминацията и на ХІХ Международен детски етнофестивал в Минерални бани, Хасковско. Във форума участват 80 групи и 72 индивидуални изпълнители, дуети и трио от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България. Специални гости са 18 танцови групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. Приложници от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти – София, представят традиционни занаяти – везба, шиене, плетене, плъстени изделия, фолклорни кукли и накити, грънчарство, ръчно рисувани тъкани, рисувани съдове и др. Организирани са развлекателни игри с награди, на които всички участници и гости на етнофестивала ще имат своя шанс да получат подарък за спомен от детския празник.

Още от категорията

Инсинераторът в центъра на София повдига въпроси без ясен отговор

Изгарянето на отпадъци в София се обмисля от Столична община и „Топлофикация София“ още от 2008 г. Оттогава досега обаче, общината не отчита положителните развития в законодателството за управление на отпадъци в Европейския съюз, нито най-добрите..

публикувано на 14.10.19 в 11:45

Наградите „Джон Атанасов” 2019 – отворен код за напредък в науката

През октомври е рождената дата на Джон Атанасов – българинът, работил в областта на математиката, физиката и инженерните науки в САЩ, когото наричаме „баща на електронния компютър“. На негово име у нас е учредено престижно държавно отличие, което..

публикувано на 09.10.19 в 13:04

Нужна е реформа в здравеопазването, за да спрат протестите на здравните специалисти

На Световния ден за достоен труд – 7 октомври, синдикатите на здравните работници в КНСБ, съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ излязоха на национален протест пред министерския съвет в София. Те настояваха..

публикувано на 08.10.19 в 12:07