Международни фестивали в Деня на детето

Снимка: sabori.bg

Берковица е домакин на 27-ото издание на международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ (30 май-2 юни). За Деня на детето –1 юни, е предвиден галаконцерт и награждаване на победителите в четирите раздела на фестивала – забавна песен, модерни танци, детски театър и рисунка.

На 1 юни е кулминацията и на ХІХ Международен детски етнофестивал в Минерални бани, Хасковско. Във форума участват 80 групи и 72 индивидуални изпълнители, дуети и трио от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България. Специални гости са 18 танцови групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. Приложници от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти – София, представят традиционни занаяти – везба, шиене, плетене, плъстени изделия, фолклорни кукли и накити, грънчарство, ръчно рисувани тъкани, рисувани съдове и др. Организирани са развлекателни игри с награди, на които всички участници и гости на етнофестивала ще имат своя шанс да получат подарък за спомен от детския празник.

Още от рубриката

Ученици създадоха електромобил с форма на компютърна мишка

Ученици от Бургас създадоха електромобил, чийто дизайн е вдъхновен от компютърната мишка. Той е едноместен и може да измине 160 километра с едно зареждане. В началото на месец юли предстои електромобилът да участва в международно състезание в..

публикувано на 23.06.19 в 10:35

Българин разработи нов метод за борба с раковите клетки

Българският лекар Владимир Жаров и екипът му тестват собствена система за борба с рак на кожата. Създателите на новия метод доказват, че при 27 от 28 пациенти, системата им засича туморните клетки 1000 пъти по-добре от сегашните технологии...

публикувано на 23.06.19 в 09:30

От нашата градина на вашата трапеза с любов

Денка и Петър Георгиеви създават малката си семейна фирма преди 11 години в село Исперихово, разположено в подножието на предпланинските (Бесапарски) ридове на Западните Родопи. Дотогава отглеждали овошки в градините, които след демократичните промени..

публикувано на 21.06.19 в 08:10