Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма и човечност на Моста на влюбените

Снимка: Патрик Браун

Една вълнуваща изложба може да се види в София в рамките на фестивала ФотоФабрика. Тя включва 58 изображения на 19 автори от цял свят, с публикувани фотокниги от ФотоЕвидънс Прес. Това издателството е основано през 2010 г. от българската фотожурналистка Светлана Бахчеванова и Дейвид Стюарт. До днес ФотоЕвидънс е публикувало 22 книги, с които насочва общественото внимание към нарушаването на човешките права, потисничеството и престъпленията срещу личността. Няколко от тях са попадали в класациите за най-добри фотокниги на престижни издания като Time, The New York Times, сп. Smithsonian magazine и др.

Как се снима в зоните на драма и страх, които официално и неутрално наричаме „горещи точки на планетата”? Просто отиваш там и не трябва нито за секунда да си мислиш, че знаеш всичко, че си свикнал с обстановката, че страхът е изчезнал... Това те пази – казва в едно свое интервю Светлана Бахчеванова.

Изображенията – двуезични табла в голям формат, са разположени до 10 юни на Моста на влюбените до НДК. След това колекции от продукцията на ФотоЕвидънс ще бъдат показани за месец на открито в София върху оградите на три столични училища и на Посолството на Словакия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алек Попов вече е сред небесните класици

На 58 години си отиде писателят Алек Попов, съобщиха от Българската академия на науките (БАН). Авторът на "Мисия Лондон", "Черната кутия", "Митология на прехода", "Сестри Палавееви", "Мисия Туран" и др. произведения е починал на 22 март...

публикувано на 22.03.24 в 13:45

Персонажи от българския театър представя галерия "България" в Рим

"Нощни персонажи" – така е наречена експозицията, посветена на българския театър, която ще бъде представена на 23 март в историческия център на Рим. Изложбата е един от най-забележителните проекти, които свързваме с европейската инициатива "Нощ на..

публикувано на 22.03.24 в 06:25

"Пътешествието на българските книги" в Париж, Страсбург и Лион

В Париж на 25 март от 18:30 часа местно време стартира третото издание на кампанията "Пътешествието на българските книги", популяризираща съвременната българска литература във Франция. Това ще бъде литературна среща, която ще се проведе в "360..

публикувано на 20.03.24 в 21:30