Турнето „Живият извор“, посветено на учението на Петър Дънов, гостува в Пловдив

Снимка: © FBU

Днес, на 12 юли, когато се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов, в Дома на културата в Пловдив ще се състои концерт посветен на Учителя. В концерта ще вземат участие международният хор "Виделина" и хор "Музикална лаборатория за човека" Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е проект на общество "Бяло Братство" и асоциация "Видя проект". По този повод в България пристигат 110 души от цял свят, за да пеят на български език песните на Учителя, да посетят местата, свързани с историята на Бялото братство.

Изявата е част от турнето, наречено "Живият извор", започнало от Варна, където Петър Дънов изнася първата си лекция, пише първата си книга, среща се с първите си трима ученици, прави първия събор на Бялото братство. Импулсът на Бялото братство се разпространява от Франция в целия свят. По всички точки на света, където четат и практикуват учението на Учителя Петър Дънов, се играе танцът Паневритмия, а песните и молитвите се произнасят на български език.

Още от рубриката

Бележити творци ще преподават в Международната лятна академия на изкуствата в Созопол

Под знака на изкуството, културата и музиката ще премине втората половина на месец юли в Созопол. Курортът, обичан от поколения българи заради своя неподправен чар и дух, е притегателен център за българския арт-елит по време на Празниците на..

публикувано на 15.07.19 в 11:10

Приказките от глина на майстора Стоян Райнов

„Не всичко умира“ е заглавието на творба на Стоян Райнов, избрана за емблема на сборна изложба, посветена на наследството на един от най-продуктивните и талантливите художници на българската рисувана керамика. Експозицията, подредена в галерия..

публикувано на 12.07.19 в 12:24

В Бургас откриха изложба с артефакти от гробницата на египетския фараон Тутанкамон

В Бургас, в сградата на Държавната опера отвори врати изложбата "Тутанкамон - една недовършена любовна история". Тя показва гробницата на египетския фараон Тутанкамон и представя за първи път у нас съкровищата и саркофага с мумията на египетския..

публикувано на 11.07.19 в 11:08