Европейската столица на културата празнува своите успехи

Повече от 7 месеца в Пловдив успешно се провежда програмата „Европейска столица на културата – 2019”. А тази неделя пловдивчани и гостите на града празнуват 5-та годишнина от избирането на Пловдив за български град – столица на културата. Празничният дух се носи по суша, вода и въздух. На музикалната сцена край река Марица ще се представят популярни български звезди, като Михаела Филева и Графа. Предвидени са спортни атракции и каскади. А във въздуха ще има въздушна акробатика с парапланери и разходки с балони. Вечерта е музикалният пиро-светлинен спектакъл "Огнена картина", който ще украси небето над Марица с 23 хиляди пиротехнически заряда на половин километър височина.


Още от категорията

Събирачът на ютии – художникът Димитър Добрев от Пловдив

От една идея, започнала на шега се ражда цяла колекция, толкова разнообразна, че да бъде представена в своеобразен музей на ютиите. От най-старите, работещи на въглени до електрическите, с различни размери, някои от тях – същински произведения на..

публикувано на 12.10.19 в 08:00

Рафаела Рафаелова – артистът, чието въображение няма граници

Какво е усещането да рисуваш една картина, ако си част от нея? Това е въпрос, който би си задал всеки, прочел за Рафаела Рафаелова и нейното хоби, заемащо важна част от живота ѝ. Тя е един от първите VR артисти в България и отговаря на въпроса,..

публикувано на 11.10.19 в 11:31

Даниела Костова – художничката, която опакова Рингтурм и изследва природните стихии

В началото на лятото една арт-инсталация прикова вниманието на виенчани – от върха на кулата “Рингтурм” се спусна огромна фотография на бебе космонавт, върху чийто скафандър е кацнал бял гълъб с разперени криле. С проекта си “Мечти за бъдещето”..

публикувано на 10.10.19 в 12:30