Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели кметските постове в трите най-големи града на България

Снимка: БГНЕС

По данни от екзит половете на всички социологически агенции, управляващата партия ГЕРБ печели на втория тур на местните избори кметските места в трите най-големи града в България. Опозиционната БСП печели в значимите областни центрове Русе и Благоевград, с което значително подобрява представянето си в сравнения с изборите през 2015 г. ГЕРБ спечели изборите в столицата София, като досегашният кмет Йорданка Фандъкова запазва своя пост с над 50% от вота и започва четвърти мандат. С внушителна преднина ГЕРБ печели кметския вот в Пловдив и във Варна. Около 5% от избирателите в цялата страна са гласували с опцията, че не подкрепят никого от кандидатите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Петков

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “ голяма грешка ” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “ Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски ”, заяви той пред БНР. Целта пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:16

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45