Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмяната на дерогацията няма да се отрази съществено върху цената на горивата 

Снимка: БТА

Отнемането на дерогацията на “Лукойл Нефтохим Бургас” за внос на руски петрол няма да се отрази пряко и съществено върху цената на горивата у нас, прогнозира пред БНР Живодар Терзиев, председател на УС на Българската петролна и газова асоциация. “Не дерогацията, не липсата на дерогация, а решенията “за” и “против” дебалансират пазара и водят участниците в него до шизофрения”, поясни той.  

Според Живодар Терзиев намесата на държавата в частна структура е проблем и дава лоши сигнали.  

“Нуждаем се от прогнозируемост години напред, а не от решения “от днес за утре”, заяви експертът. Той е категоричен, че ако следваме подобна политика, няма да видим скоро нов външен инвеститор в сектор “Енергетика”. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32