Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 25 януари 2024 г.

Днес Българското национално радио отбелязва 89-та годишнина от своето създаване! Тази вечер, на специална церемония, ще станат известни тазгодишните носители на наградите на обществената медия и ще бъде връчена Голямата награда „Сирак Скитник“ за 2023 г. за значим принос в развитието на БНР. 

Радио България има номинации в три категории, но най-голямата награда, която програмата ни получи дойде от вас - нашата аудитория. Думи, изпълнени с гореща подкрепа и признателност долетяха от различни кътчета на света и подсилиха смисъла на всичко, което правим. Благодарим ви! 

В „България днес“ сме подготвили и специална среща с един от дългогодишните ни колеги от Френска редакция – Чавдар Арнаудов. И въпреки дълголетната история Старата къща върви в крак с времето –доказва го поредното ни сътрудничество с новата новинарска платформа на Google.

В сезона на наградите ще отдадем заслужената похвала и на любителите на фентъзи и хорър жанра в България, за да завършим с усмивка в ритъма на „Трамвай №5“. Водещ на празничното за медията ни издание на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.08 - Новини от България

10.52 - Прогноза за времето у нас и по света

16.20 - "Ние ви ценим ви и имаме нужда от вас" – как Радио България получи гореща подкрепа и признание от българите по света 

27.15 - Среща с Чавдар Арнаудов - един от колегите, отдали 33 години от професионалния си път на френската редакция към дирекция „Предавания за чужбина“, както се е наричала програмата ни при постъпването му в БНР през 1972 година 

38.20 - БНР е част от платформата Google News Showcase – репортаж на Добромир Видев

46.15 - Българският Фентъзи клуб "Цитаделата" връчва за двайсет и трети пореден път своите Годишни награди за фентъзи и хорър – подробности, специално за Радио България, разкрива дългогодишният председател на любителския клуб Александър Драганов

56.50- „Песен на деня“ – На днешния Международен ден на най-голямата усмивка ще чуем най-големия хит на група „Трамвай № 5“ – „Усмивката“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00