Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Снимка: Facebook /@St.AnastasiaIsland

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край него се извисява статуя на закрилницата на острова Света Анастасия.
През новия туристически сезон гмуркането към параклиса ще е възможно за всички професионални водолази с бутилка, както и за любители, но с придружител.
Тази година остров Света Анастасия ще отбележи с богата културна програма 10 години от обявяването му за туристическа дестинация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15