Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Снимка: Ваканция & СПА Експо 2023

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от различни сегменти на туризма - браншови организации, туроператори, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес оборудване и пр.

Тази година със свои щандове ще се представят и дестинации като Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай и Финландия. За изложението в София пристига официална делегация, водена от министъра на туризма на Мадагаскар, който ще се срещне с българския си колега. 


Специално внимание на форума е отредено на българските общини. Те ще популяризират условията за отдих, както и най-новите си предложения за алтернативен туризъм у нас. Ще има изяви на фолклорни групи, дегустации на традиционни храни от различни региони, възстановки на обичаи, винени почерпки, демонстрации на старинни занаяти и най-вече – добро настроение.

Тази година достъпът на посетителите до "Ваканция & СПА" е с билети.

Наситена със срещи и семинари е и деловата програма на борсата. Акцентът на дискусиите ще падне върху устойчивия туризъм, най-новите дигитални и маркетингови тенденции, както и неизбежния зелен и цифров преход в сектора.

Очаквано събитие са националните награди "Бранд на България"-2023. На 14 март ще бъдат връчени отличията на компаниите, създали устойчив бранд и допринесли за цялостното развитие на бизнес средата в България.

Като цяло браншът е положително настроен към предстоящия активен летен туристически сезон. По данни на Евростат за цялата 2023г. туристическите нощувки на българи и чужденци у нас са нарастнали с 11,9%, достигайки над 27млн. Това е значителен  ръст спрямо средния за ЕС от 6,3%", отбелязва Министерството на туризма, с чиято подкрепа се провежда "Ваканция & СПА и Експо".

Вижте още:

Снимки: Ваканция & СПА Експо, БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15