Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курортите ни са в топ десетката сред германските туристи

Снимка: БГНЕС (архив)

България е на 8-мо място при ранните записвания за лятна ваканция на германците през 2024 г. След пандемията с коронавирус, имаше известен отлив на немски туристи от нашите курорти. Сега обаче германците отново са започнали да правят ранни резервации, съобщава сайтът TravelNews .

От Германската туристическа асоциация (DRV) отчитат увеличение от 30% спрямо миналата година по същото време. А германският туроператор DER Touristik, който води най-много туристи на българското Черноморие, обяви ръст от 18% в записванията за летния сезон у нас към този момент в сравнение със същия период на миналата година.

Но проблемът е в липсата на чартърни авиокомпании, които да оперират до Българското Черноморие.

"Не можем да реализираме огромни обеми заради липсата на полети от Германия до морските ни летища", коментира пред TravelNews Калин Сутев, член на Асоциацията на инкамънг агенциите. Според него има недостиг на полети за т. нар. крила на сезона - месеците май, юни, септември и октомври. От 2025 г. обаче се очаква германската авиокомпания SunExpress да започне да оперира до морските ни летища във Варна и Бургас. Германската Eurowings също планира да увеличи капацитета си за България догодина, твърди Сутев, цитиран от сайта.

Вижте още:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на..

публикувано на 27.04.24 в 14:13

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15