Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни пролетен край на седмицата и дъждовен Благовец

Снимка: личен архив

В неделя минималните температури в България ще са между минус 2 и 7°, в някои котловини до 0°, в София 2°. През деня ще е слънчево. След обяд на северозапад ще се заоблачи и вечерта на места ще завали. Максималните температури ще са между 17-22°, в столицата 17°.

По Черноморието ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са 10-11° на север до 18-20° на юг. Морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще е слънчево. След обяд над западните масиви ще се заоблачи, а вечерта и завали. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 12°, на 2000 м. до 3°.

В понеделник ще е облачно. От северозапад на югоизток ще превалява дъжд, в планините над 1300 м. сняг. Максималните температури ще са между 9 и 14°.

В Европа над по-голямата част ще е облачно, ветровито и с валежи. Значителни дъждове ще има в Бенелюкс, Южна Германия и Централна Украйна. Слаби валежи се очакват на югозапад в Пиренейския п-ов, във Франция, Италия, Полша, Беларус и Прибалтика. В Алпите, Финландия и Скандинавския п-ов ще вали сняг. Предимно слънчево ще е в Северна Испания, Южна Франция и Централното Средиземноморие.

На Балканите на запад и в Румъния времето ще е много динамично – облачно, ветровито, на места с дъждове, в планините ще вали сняг. На изток облачността ще е разкъсана до слънчево.

В Лондон, Париж ще е 12 и 11°. В Берлин и Москва се очакват 8 и 7°. В Рим ще е 18°. В Атина и Белград ще е 19 и 11°, в Букурещ и в Истанбул 21 и 14°. Най-топлата европейска столица ще е Мадрид с 25°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 12 и минус 4°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 3 и 2°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e 26 и 30°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 23 и 25°. В Дубай ще е 29°, в Йерусалим 16°. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05