Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

Рори Милър
Снимка: личен архив

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата ще бъде представена също в Торонто (19.04), в Монреал (20.04), в Отава (21.04), в Ню Йорк (25.04) и на 27 април – в Сиатъл.



Рори Милър се установява в България преди повече от 15 години и гради имидж на кулинарен гуру. Той обикаля из дълбоката провинция и записва кулинарните рецепти на местните баби, запазвайки ги за поколенията. Книгата му разказва не само за вкусните блюда, приготвяни "на око" от сръчните домакини, но и за топлината в домовете им, за радостите и болките им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05