Търсят се преприемачи за новия сезон на The Founder Institute

Настоящи и бъдещи предприемачи с идеи в различен етап на реализация могат да кандидатстват в новия сезон на най-големият стартъп инкубатор в света - The Founder Institute . Това съобщи за Радио Варна директорът му в София Милен Иванов. Това е..

публикувано на 31.10.18 в 15:48
Галин Динков - вдясно, Георги Христов - вляво, след награждаването им за най-добър блокчейн стартъп.

Варненски стартъп взе световна награда

Проектът на варненците Галин Динков и Георги Христов - Mimirium Network , спечели наградата за най-добър блокчейн стартъп в света на едно от най-големите събития в света в сферата на високите технологии и най-голямо в Близкия Изток – GITEX Future..

публикувано на 25.10.18 в 16:16

Хитри идеи за транспорта ще обсъждат във Варна

Бъдещето на автомобилите, използването на електроенни билети, кибер технологиите и дори покупката на биткойтни от киоск или ПОС терминали влизат във фокуса на първата във Варна конференция за е-мобилност и транспорт . Това коментира за Радио Варна..

публикувано на 01.10.18 в 13:54

"Умна пейка" ще има във Варна

До броени седмици във Варна ще бъде монтирана „умна” пейка. Оборудвана със слънчеви батерии, тя не само ще предоставя възможност за зареждане на мобилни устройства, но и безплатен безжичен интернет, smart осветление и дори сензор, който да замерва..

обновено на 26.09.18 в 07:16

В Start Up как рисуването по стени става успешен бизнес

В StartUp ви срещаме с "Ескрео" -   един български стартъп, който не стига, че се занимава с производство на физически продукт – нещо, което е все по-рядко срещано в последно време, но и доказва как едно понякога невинно детско забавление като това да..

публикувано на 24.09.18 в 15:30
Дилян Попов - първият вляво, Антон Тончев - втори вдясно, и част от лекторите пред Радио Варна.

В Startup: Лектори от Stanford ще обучават на предприемачество

Предприемачи от Силициевата долина и преподаватели от Stanford, MIT (Масачузетския технологичен институт) и  успешни български предприемачи влизат в лекторския състав на първата в България магистърската програма по предприемачество . Зад нея стоят..

публикувано на 10.09.18 в 11:08

Български app събира екипи за световни кино и арт продукции

Николай Михайлов е аниматор, визуализатор и режисьор с над 20-годишен опит в индустрията и преподавател в различни университети. Един от малкото българи, които работят с технологията V-Ray - същата онази, която стои в основата на десетки филмови..

публикувано на 15.06.18 в 11:16

Memofy.app или как се миксира съдържание

Те са четирима души, които се събират случайно в нощта на 25 май във Варна на 10-то юбилейно издание на Startup Weekend Varna . Трима програмисти  - Чавдар Димитров, Данаил Енчев и Радостин Славов, и един маркетолог - Ивайло Георгиев , стоят зад идеята да..

публикувано на 04.06.18 в 14:06

Идва ли времето на електрическите скутери?

Само след броени седмици синята зона "ще превземе" центъра на Варна. Ако не сте фен на градския транспорт и ходенето пеша, един от вариантите да се придвижвате из града е електрическия скутер. Понастоящем в България има няколко местни производители на..

обновено на 30.05.18 в 11:39

В StartUp: Как да измерим финансовия си успех?

"Предварителната Подготовка Предотвратява Провала" или 4-те П-та стоят в основата на разбирането на консултанта по лични финанси Ангел Тодоров, който е седмичният ни гост в предаването Startup. K акво е необходимо, за да стартирате успешен..

публикувано на 28.05.18 в 14:18