Обучения за професиите на бъдещето започват във Варна

Как се учи предприемачество? Що е това изкуствен интелект? Колко са допирните точки между виртуалната реалност и реалния живот на учениците? Измислени ли са вече "професиите на бъдещето"? Как да разчетеме съкращенията VR, AR, IoT, ако не говорим английски..

публикувано на 15.01.19 в 09:58

Една история на Димитър Димитров от Tickey

Преди малко повече от година, той беше един от 11-те българи финалисти в тогавашното четвърто издание на инициативата New Europe 100, която отличава най-изявените иноватори в Централна и Източна Европа. Още по-рано, през 2016-та,..

публикувано на 07.01.19 в 15:20

Внедряват иновативни български практики

Прилагане на иновативни технологии и ефикасни практики, разработени от българи в наши производства стои в основата на проекта на фондация Клъстър "Информационни и комуникационни технологии" , каза за Радио Варна изпълнителният директор Анна Найденова...

публикувано на 23.12.18 в 11:00

Умните домове ще са реалност и у нас до няколко години

Информационните системи и автоматизацията отдавна превземат по един или друг начин домовете ни. Говорим за смарт телевизори, смарт системи, смартфони... В последните години все повече се говори и за т.нар. smart home /умни домове. В това..

публикувано на 24.12.18 в 09:00

Камера във Варна брои пешеходци в района на "Чаталджа"

Камера , монтирана на варненския бул. "8-ми Приморски полк" в района на Чаталджа  засича пешеходния и велосипедния поток. Идеята е реализирана от предприемача Иван Димитров и е част от европейския проект City Walk, който цели да превърне..

публикувано на 18.12.18 в 08:44

До една година всички с електронна лична карта?

21 век! Смартфони, електронни подписи, интернет на нещата, изкуствен интелект и някъде там е разбирането за електронната държава, в която вадите скици на имоти и се подписвате с един клик на мишката, без да ставате от стола си; въртите бизнес с..

публикувано на 11.12.18 в 08:56
Емилиян Енев

Принадлежи ли бъдещето на блокчейн?

Емилиян Енев е технологичен предприемач, основател на компания в в сферата на блокчейн - децентрализиран, непроменим и последователен метод за запазване на информация. Това на практика означава, че информацията се запазва в много и различни компютри..

обновено на 09.12.18 в 10:15

Джейми Уилямс и най-вдъхновяващата реч в спорта

Джейми Уилямс e една от легендите на професионалният американски футбол и Super Bowl, холивудски актьор и предприемач. Участвал е във филма на Оливър Стоун "Всяка една неделя" и дори автор на една от най-известните мотивационни речи в киното ,..

публикувано на 08.12.18 в 09:00

Търсят се преприемачи за новия сезон на The Founder Institute

Настоящи и бъдещи предприемачи с идеи в различен етап на реализация могат да кандидатстват в новия сезон на най-големият стартъп инкубатор в света - The Founder Institute . Това съобщи за Радио Варна директорът му в София Милен Иванов. Това е..

публикувано на 31.10.18 в 15:48
Галин Динков - вдясно, Георги Христов - вляво, след награждаването им за най-добър блокчейн стартъп.

Варненски стартъп взе световна награда

Проектът на варненците Галин Динков и Георги Христов - Mimirium Network , спечели наградата за най-добър блокчейн стартъп в света на едно от най-големите събития в света в сферата на високите технологии и най-голямо в Близкия Изток – GITEX Future..

публикувано на 25.10.18 в 16:16