Open Box и въздухът, който дишаме

Колко чист е въздухът, който дишаме? Въпрос, който в България си задаваме все по-често и по-често в последните две години. Дори и в този момент, в който четете този текст, картата, която показва запрашеността на въздуха над Варна се променя, иначе..

публикувано на 22.05.19 в 10:07

Как да обвържем бизнеса си с емигрантските общности

Между 150 и 160 хил. емигранти живеят постоянно в България. Според статистиката те идват от повече от 80 държави. Голяма част от тези експатски общности у нас са от страни на Европейския съюз, но повечето идват от т.нар. трети държави. Това споделя за..

обновено на 15.05.19 в 11:22
Гергана Станчева

Само ден за подкрепа на българите от Lam'on в световна надпревара

По-малко от два дни остават за подкрепа на българския стартъп Lam'on в световната инициатива Chivas Venture. Lam'on e  екологичен стартъп, който създаве революционно биогразградимо фолио, предназначено за различни принт издания и индустрии,..

обновено на 29.04.19 в 10:22

Как да стартираме онлайн бизнес в няколко стъпки

Никога не е имало по-добро време за стартиране на онлайн бизнес и страничен доход от днес. Всъщност, голяма част от най-успешните бизнеси се управляват само и единствено онлайн. Това разказва Николай Петканов, основател и съосновател е в 9 start..

публикувано на 22.04.19 в 14:12

Насекомите, които се превръщат в "храна на бъдещето"

С амбициозната задача да превърнат органичните отпадъци в храна за ларви, които от своя страна са алтернативен източник на протеин се е заел българския стартъп NASEKOMO . В основата на бизнес модела им стои добре познатата черна муха, разказва за..

публикувано на 08.04.19 в 12:00

Боян Москов и неговите основи за успеха online

Боян Москов е собственик на една от най-младите и бързо развиващи се дигитални агенции в България. Фокусът им е върху цялостно управление на маркетинга на онлайн магазини, лични брандове и цялостни рекламни стратегии за онлайн бизнеси. Работят..

публикувано на 13.04.19 в 09:00

Предприемачи разкриват първите стъпки в бизнеса във Варна

Как да преборим мисленето "Това, тук в България, не може да стане" ще се опитат в рамките на 4-то издание на семинара "Първи стъпки в бизнеса" от младежката неправителствена организация JCI. Форумът ще събере над 200 млади професионалисти и..

обновено на 08.04.19 в 08:39

Историята на Pollenity или как българи спасяват пчелите по света

Въпреки рекордно високото производство на храна, човечеството рискува да се докара до глад. Tова сочи доклад на  Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО) от последните седмици. Девет вида растения представляват 66% от цялата реколта от..

публикувано на 26.03.19 в 10:23

Парите за стартъпи ще са и за хосписи и образование

Когато стане дума за иновации, хората обикновено си представят лъскави и скъпи технологични джаджи, последен модел смартфони и  различни неща, свързани с IT индустрията. Истината е обаче, че иновациите са такива, защото могат да бъдат приложени в реалния..

публикувано на 13.03.19 в 08:10

Варненци правят първата опитна мидена рифова ферма в света

Първата опитна рифова мидена ферма в света ще бъде факт край българското крайбрежие на Черно море до три години. Тя ще струва около 10 млн. евро, а зад идеята стои екипът на Sea Harmony - варненската компания, която преди няколко години разработи и..

обновено на 12.03.19 в 09:16