Парите за стартъпи ще са и за хосписи и образование

Когато стане дума за иновации, хората обикновено си представят лъскави и скъпи технологични джаджи, последен модел смартфони и  различни неща, свързани с IT индустрията. Истината е обаче, че иновациите са такива, защото могат да бъдат приложени в реалния..

публикувано на 13.03.19 в 08:10

Варненци правят първата опитна мидена рифова ферма в света

Първата опитна рифова мидена ферма в света ще бъде факт край българското крайбрежие на Черно море до три години. Тя ще струва около 10 млн. евро, а зад идеята стои екипът на Sea Harmony - варненската компания, която преди няколко години разработи и..

обновено на 12.03.19 в 09:16
Гергана Станчева

Историята на Lam'on и тяхното биоразградимо фолио

Те са две дами, потопени до лактите в творчеството. Гергана Станчева е художник и дизайнер, автор на комикси, визии, един от съоснователите на музикална платформа за независими музиканти. Анджела Иванова е фотограф с опит в печатарството. Снимала е както..

публикувано на 27.02.19 в 09:41

Дойчин Кършовски и неговата "американска мечта"

Неговата "американска мечта" започва малко на шега в началото на новото хилядолетие, когато заедно със семейството си печели "зелена карта". Заминават за Синсинати, защото там имали вече установени приятели. И, ако в трудовата му книжка в България пишело..

публикувано на 18.02.19 в 18:21
Главният герой във филма Ангел Ангелов.

"Ангели в действие" или когато предприемачите работят "про боно"

Знаете ли колко са изоставените училища в наистина малките населени места в България? А, колко учители ще ни трябват през следващите няколко години, за да има въобще бъдеще образованието в страната и как да ги подкрепяме, така че да останат?..

публикувано на 29.01.19 в 11:07

Здравейте, аз съм вашият чатбот!

"Виждали ли сте на интернет сайтовете в долния десен ъгъл как изскача едно квадратче и някой ви пита "Здравейте, с какво мога да ви помогна? В повечето случаи там се намира човек..." Този въпрос Елица Стоилова задава..

публикувано на 21.01.19 в 14:34

Обучения за професиите на бъдещето започват във Варна

Как се учи предприемачество? Що е това изкуствен интелект? Колко са допирните точки между виртуалната реалност и реалния живот на учениците? Измислени ли са вече "професиите на бъдещето"? Как да разчетеме съкращенията VR, AR, IoT, ако не говорим английски..

публикувано на 15.01.19 в 09:58

Една история на Димитър Димитров от Tickey

Преди малко повече от година, той беше един от 11-те българи финалисти в тогавашното четвърто издание на инициативата New Europe 100, която отличава най-изявените иноватори в Централна и Източна Европа. Още по-рано, през 2016-та,..

публикувано на 07.01.19 в 15:20

Внедряват иновативни български практики

Прилагане на иновативни технологии и ефикасни практики, разработени от българи в наши производства стои в основата на проекта на фондация Клъстър "Информационни и комуникационни технологии" , каза за Радио Варна изпълнителният директор Анна Найденова...

публикувано на 23.12.18 в 11:00

Умните домове ще са реалност и у нас до няколко години

Информационните системи и автоматизацията отдавна превземат по един или друг начин домовете ни. Говорим за смарт телевизори, смарт системи, смартфони... В последните години все повече се говори и за т.нар. smart home /умни домове. В това..

публикувано на 24.12.18 в 09:00