Историята на Pollenity или как българи спасяват пчелите по света

На 8 юли - ден на пчеларя ви припомняме отново историята на един български стартъп, който разработва "умни устройства", които наблюдават пчелните кошери. Защо пчелите са важни, надали има човек, който не знае. Въпреки рекордно високото производство на..

обновено на 08.07.19 в 08:16

Тръгват ли автономните автомобили по улиците на Варна?

Варна може да стане един от първите европейски градове, в които да се движат коли без шофьори. Поне това предвижда проект на общината, в който в партньорство с местните власти в Торино и Хамбург, както и с помощта на технически университети от България и..

обновено на 30.05.19 в 12:18

Open Box и въздухът, който дишаме

Колко чист е въздухът, който дишаме? Въпрос, който в България си задаваме все по-често и по-често в последните две години. Дори и в този момент, в който четете този текст, картата, която показва запрашеността на въздуха над Варна се променя, иначе..

публикувано на 22.05.19 в 10:07

Как да обвържем бизнеса си с емигрантските общности

Между 150 и 160 хил. емигранти живеят постоянно в България. Според статистиката те идват от повече от 80 държави. Голяма част от тези експатски общности у нас са от страни на Европейския съюз, но повечето идват от т.нар. трети държави. Това споделя за..

обновено на 15.05.19 в 11:22
Гергана Станчева

Само ден за подкрепа на българите от Lam'on в световна надпревара

По-малко от два дни остават за подкрепа на българския стартъп Lam'on в световната инициатива Chivas Venture. Lam'on e  екологичен стартъп, който създаве революционно биогразградимо фолио, предназначено за различни принт издания и индустрии,..

обновено на 29.04.19 в 10:22

Как да стартираме онлайн бизнес в няколко стъпки

Никога не е имало по-добро време за стартиране на онлайн бизнес и страничен доход от днес. Всъщност, голяма част от най-успешните бизнеси се управляват само и единствено онлайн. Това разказва Николай Петканов, основател и съосновател е в 9 start..

публикувано на 22.04.19 в 14:12

Насекомите, които се превръщат в "храна на бъдещето"

С амбициозната задача да превърнат органичните отпадъци в храна за ларви, които от своя страна са алтернативен източник на протеин се е заел българския стартъп NASEKOMO . В основата на бизнес модела им стои добре познатата черна муха, разказва за..

публикувано на 08.04.19 в 12:00

Боян Москов и неговите основи за успеха online

Боян Москов е собственик на една от най-младите и бързо развиващи се дигитални агенции в България. Фокусът им е върху цялостно управление на маркетинга на онлайн магазини, лични брандове и цялостни рекламни стратегии за онлайн бизнеси. Работят..

публикувано на 13.04.19 в 09:00

Предприемачи разкриват първите стъпки в бизнеса във Варна

Как да преборим мисленето "Това, тук в България, не може да стане" ще се опитат в рамките на 4-то издание на семинара "Първи стъпки в бизнеса" от младежката неправителствена организация JCI. Форумът ще събере над 200 млади професионалисти и..

обновено на 08.04.19 в 08:39

Парите за стартъпи ще са и за хосписи и образование

Когато стане дума за иновации, хората обикновено си представят лъскави и скъпи технологични джаджи, последен модел смартфони и  различни неща, свързани с IT индустрията. Истината е обаче, че иновациите са такива, защото могат да бъдат приложени в реалния..

публикувано на 13.03.19 в 08:10