Разрушителна иновация - що е то? Повече в StartUp

Модел за мотивиране и иновативно обучение на младежи - студенти и професионалисти, които да търсят и намират решения на реални бизнес проблеми на варненски компании по метода на "разрушителните иновации" ще бъде създаден във Варна. Целта е..

публикувано на 15.08.17 в 09:43

Digital meets art в аванс в StartUp на 7 август

В това издание на StartUp ви срещаме с отново с Мартен Демирев от Иновативни креативни пространства. За проектът им - част от  световна мрежа за изработване на прототипи и центрове за иновации, позната като  The Maker Movement , вече ви разказахме през..

публикувано на 07.08.17 в 13:55

Само хакери ли има в хакерските пространства? Отговорът в StratUp на 31 юли

В разгара на лятото ще ви срещнем с част от екипа, който понастоящем стои зад единственото хакерско простанство във Варна – VarnaLab . Възникнал преди шест години, а добил публичност преди около три години, днес наричащите себе си лабъри имат..

публикувано на 31.07.17 в 11:19

Платформата I love Bulgaria - в StartUp на 24 юли

Днешните ни гости в StartUp са Антония Бойкова и Радослав Георгиев – част от маркетинг екипа на мобилната платформата I love Bulgaria , която преди броени месеци започна като I love Varna. Към настоящия момент платформата I love..

обновено на 24.07.17 в 16:40

Хитрости при Indiegogo кампаниите - тази седмица в StartUp

Днешната ни среща в СтартЪп е с Инна Бояджиева от фондация BBU , чиято цел е да стимулира и развива умения за стартиране на нови бизнеси. И още – фондацията е и официалният партньор на една от най-големите платформи за групово финансиране в..

обновено на 20.07.17 в 11:26

Най-добрата компания в областта на изкуствения интелект за 2016, българската Imagga в StartUp

Този понеделник в предаването Start Up ще ви срещнем с Imagga - една от най-добрите стартъп компании в Централна и Източна Европа. Или или поне така е според признанията на на Central European Startup Awards (CESA). Отличията бяха..

обновено на 20.07.17 в 06:21

Що е то кликър и как да го използваме - в StartUp на 12 юни

Тази седмица в StartUp ви представяме проекта на няколко студенти в Техническия университет в София, участници в StartUp Weekend Varna' Smart city 2017. Представете си, че правите презентация... Позата и жестовете са нещото, което могат да накарат..

обновено на 04.07.17 в 09:05

Ксения Виноградова в StartUp на 3 юли

Днешната ни среща в Startup e с Ксения Виноградова. Тя е родена в един от най-студените руски градове, говори няколко езика, преминала е през акселераторски програми в Естония и в Силициевата долина в САЩ, има опит във фондонабирането в..

публикувано на 03.07.17 в 15:31

Правни аспекти на онлайн търговията в StartUp на 26 юни

Масови нарушения на данъчното законодателство сред фирми и физически лица, занимаващи се с онлайн търговия са установили служители на НАП. Засечките са в резултатите на обвързаването на системите на НАП и на куриерските фирми, каза в..

публикувано на 26.06.17 в 12:00

Дафина Тончева гостува в Startup

Как се прави успешна кариера в Силициевата долина и как български компании могат да кандидатстват за финансиране на софтуерни проекти? Опитът си ще сподели един от най-успешните българи в Силицевата долина - Дафина Тончева. Тя напуска..

обновено на 26.06.17 в 11:34