Варненската Sea Harmony спечели световно състезание за зелени идеи

Иновативният проект за изкуствени вертикални мидени рифове на варненската компания Sea Harmony спечели първа награда в раздел "Системи за устойчиво производство на храна" на международния конкурс Climate LaunchPad 2017. Това е най-голямото..

публикувано на 19.10.17 в 10:58

SEO или как да излезем на първа страница? Повече чуйте в StartUp

Search Engine Optimization или накратко SEO е комплекс от тактики, които целят да подобрят видимостта на сайтовете съобразно алгоритмите на търсачките. Колкото по-добра е оптимизацията на един сайт, толкова по-добро ще е неговото класиране в списъците..

публикувано на 16.10.17 в 15:34
Невен Боянов и партньорът му Франк Флеминг по време на представянето на DivaCare

В Start Up тази седмица: Български app помага на жени с рак на гърдата

В месеца за информираност за рака на гърдата в StartUp ви срещаме с Невен Боянов - софтуерен специалист, който стои зад реализацията на идеята за платформа, в която жените, преживели операция за рак на гърдата да намерят всички възможни ресурси, които да..

публикувано на 10.10.17 в 13:00

В StartUp на 2 октомври: Able Mentor и шансовете пред гимназистите

Вече е в ход петият сезон на ABLE Mentor - формат, който свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси в сферата на предприемачеството,..

публикувано на 02.10.17 в 13:48

Бизнес разузнаване в предприемачеството - акцент в StartUp на 25 септември

Въпросът за конкурентното и бизнес разузнаване в предприемачеството е акцент в StartUp на 25 септември. Причината е, че Икономическият университет във Варна е домакин на първото у нас международно лятно училище по темата. Проектът, в който висшето..

публикувано на 25.09.17 в 13:50

Как се работи за световни автомобилни гиганти? - отговорът в StartUp на 18 септември

Срещата ни в StartUp на 18 септември е с Орлин Димитров , съосновател и технически директор на POLYGONTeam ltd . - българска компания, която разработва WEB базирани, мобилни, десктоп приложения и индустриални системи за много големи бизнеси. Сред..

публикувано на 18.09.17 в 15:49

Най-мащабната startup конференция ще се проведе във Варна

Над 750 собственици и управители  на фирми от 23 държави се събират във Варна. Български и световни технологични компании ще представят своите достижения , успешни бизнес модели и добри практики . Innowave 2017 Business and Startup Conference е..

публикувано на 21.08.17 в 16:06

Разрушителна иновация - що е то? Повече в StartUp

Модел за мотивиране и иновативно обучение на младежи - студенти и професионалисти, които да търсят и намират решения на реални бизнес проблеми на варненски компании по метода на "разрушителните иновации" ще бъде създаден във Варна. Целта е..

публикувано на 15.08.17 в 09:43

Digital meets art в аванс в StartUp на 7 август

В това издание на StartUp ви срещаме с отново с Мартен Демирев от Иновативни креативни пространства. За проектът им - част от  световна мрежа за изработване на прототипи и центрове за иновации, позната като  The Maker Movement , вече ви разказахме през..

публикувано на 07.08.17 в 13:55

Само хакери ли има в хакерските пространства? Отговорът в StratUp на 31 юли

В разгара на лятото ще ви срещнем с част от екипа, който понастоящем стои зад единственото хакерско простанство във Варна – VarnaLab . Възникнал преди шест години, а добил публичност преди около три години, днес наричащите себе си лабъри имат..

публикувано на 31.07.17 в 11:19