Как се разказват добри истории? Чуйте Евтим Милошев в StartUp!

Евтим Милошев – един от най-успешните телевизионни и кино продуценти у нас, от няколко дни разкрива във Варненския свободен университет тънкостите на това да работиш с десетки актьори, холивудски режисьори и дали може да се издържаш с документални..

публикувано на 27.11.17 в 11:26

Що е то ракетна печка? Чуйте отговора в StartUp!

В StartUp тази седмица ви разказваме що е то ракетна печка. Поводът не са само задаващите се студени месеци, но и фактът, че една малка стартираща българска компания започнала производството им като шега и опровергава мнението, че стартъпите..

публикувано на 21.11.17 в 10:33

Как Варна стана център в производството на електрически велосипеди

В StartUp тази седмица говорим за електрическите велосипеди. Ще ви срещнем с Галин Бонев – варненец, създател на уникален дървен електрически велосипед, признат за един от най-красивите на специализираното изложение Eurobike в Германия..

публикувано на 16.11.17 в 11:24

В StartUp тази седмица търсим къде е мястото на електромобилите

От 30 октомври в София стартира услуга за споделена мобилност с електромобили. Tq се управлява чрез мобилно приложение, с помощта на което клиентите могат да намерят най-близкия до тях свободен електромобил, да го резервират и наемат за нужното им..

публикувано на 06.11.17 в 17:18

В StartUp тази седмица: Имат ли бъдеще соларните самолети?

Българската стартираща компания Twin Ray, която спечели регионалното състезание за бизнеси в енергийния сектор PowerUp! и  разработва малки електрически самолети с късо разперване на крилете, които се зареждат със соларна енергия, е нашият фокус в..

обновено на 02.11.17 в 14:47

Как се развива startup културата у нас, чуйте в StartUp

Oще месец продължава т.нар. дигитално турне edit on the road, което започна в края на август от Варна и ще обхване общо седем те най-големи града у нас. Зад идеята да срещнат дигиталните предприемачи и традиционния бизнес стои Саша..

публикувано на 23.10.17 в 12:00

Варненската Sea Harmony спечели световно състезание за зелени идеи

Иновативният проект за изкуствени вертикални мидени рифове на варненската компания Sea Harmony спечели първа награда в раздел "Системи за устойчиво производство на храна" на международния конкурс Climate LaunchPad 2017. Това е най-голямото..

публикувано на 19.10.17 в 10:58

SEO или как да излезем на първа страница? Повече чуйте в StartUp

Search Engine Optimization или накратко SEO е комплекс от тактики, които целят да подобрят видимостта на сайтовете съобразно алгоритмите на търсачките. Колкото по-добра е оптимизацията на един сайт, толкова по-добро ще е неговото класиране в списъците..

публикувано на 16.10.17 в 15:34
Невен Боянов и партньорът му Франк Флеминг по време на представянето на DivaCare

В Start Up тази седмица: Български app помага на жени с рак на гърдата

В месеца за информираност за рака на гърдата в StartUp ви срещаме с Невен Боянов - софтуерен специалист, който стои зад реализацията на идеята за платформа, в която жените, преживели операция за рак на гърдата да намерят всички възможни ресурси, които да..

публикувано на 10.10.17 в 13:00

В StartUp на 2 октомври: Able Mentor и шансовете пред гимназистите

Вече е в ход петият сезон на ABLE Mentor - формат, който свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Заедно те решават конкретни казуси в сферата на предприемачеството,..

публикувано на 02.10.17 в 13:48