Акценти
Д-р Петко Загорчев

Ако ни ухапе змия

публикувано на 18.06.19 в 15:27

Макетът, който се превръща в гьол

публикувано на 18.06.19 в 13:48

Картини оживяват в музика

публикувано на 18.06.19 в 12:13
Илия и Денислав

С гайда и гъдулка в Морската градина

Двама младежи от няколко дни радват варненци в Морската градина. Илия и Денислав са ученици в Хуманитарната гимназия "Константин Преславски" във Варна. Илия е от Пловдив, а Денислав - от Варна. Обединява ги любовта към народната музика. Тази любов те..

публикувано на 18.06.19 в 18:10

Все повече чужди туристи оставят плажовете, за да обикалят България

Независимо че на Българското Черноморие сезонът не се очертава да бъде от добрите и туристическият бизнес има големи опасения за неговия успех, във вътрешността на страната се наблюдава увеличение на интереса към туристическия продукт. Това..

публикувано на 17.06.19 в 17:47

Какво преразказваха днес седмокласниците?

Точно в девет часа започна националното външно оценяване по български език и литература за  седми клас. Учениците имаха два часа и половина да се справят с въпросите и преразказа. Произведението, което им се падна тази година е приказката „Богатствата на..

обновено на 17.06.19 в 14:51

Все повече чужди туристи оставят плажовете, за да обикалят България

Независимо че на Българското Черноморие сезонът не се очертава да бъде от добрите и туристическият бизнес има големи опасения за неговия успех, във вътрешността на страната се наблюдава увеличение на интереса към туристическия продукт. Това..

публикувано на 17.06.19 в 12:27

Какво НЕ консумират кралските особи?

Кралските особи се хранят по специален етикет и в менюто им не присъства всичко онова, което ние обичаме да хапваме. Например, кралица Елизабет II предпочита да се храни само на обяд и никога неща, в които има нишесте. В кралските блюда присъстват..

публикувано на 16.06.19 в 10:31

Хамбургерите увреждат мозъка и организма

Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на бърза храна допринася за преждевременното стареене на мозъка. Констатациите на учените са представени в прессъобщение, публикувано на сайта на списание..

публикувано на 16.06.19 в 06:56

Неяденето не е пътят към отслабването

Лятото се завърна, а с него и мисълта у много хора какво да направят, за да влязат бързо във форма за басейна или плажа. Едни тръгват на фитнес, други ограничават храненето, трети започват диети. Всичко това обаче..

публикувано на 15.06.19 в 11:17

Учени откриха в Етиопия останки на най-древния „маймуночовек“

Палеонотолози са открити в известната долина Аваш останки от най-древния до момента австралопитек, предполагаемо способен на изправено ходене. Това откритие засилва претенциите на Източна Африка да бъде прародина..

публикувано на 15.06.19 в 09:21
Главата на древния вълк е открита на брега на река Тирехтях в Якутия близо до Северния полярен кръг от местен жител.

Запазената глава на вълк на 40 000 години беше открита в Сибир

Руски учени изследваха идеално запазена глава на вълк на 40 000 години, открита в Якутия, предаде БТА. Заради минусовите температури козината, зъбите, мозъкът и тъканите са се съхранили в голяма степен, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс...

публикувано на 14.06.19 в 15:19

В Ню Йорк инсталираха обществени боксови круши за прогонване на стреса

Дизайнерско студио разположи на стратегически места в Ню Йорк обществени боксови круши, така че гражданите да могат да прогонят стреса си, пише в. "Метро". Уредите са с формата на  жълти възглавници и на тях е изписано: "Обществена боксова круша...

публикувано на 13.06.19 в 16:46