Акценти

Една четвърт от богатите хора в света са китайци

Светът обеднява, макар и малко. Според ново, проучване, личното благосъстояние в глобален план миналата година е намаляло за първи път от финансовата криза насам. В същото време дълговете продължават да растат, съобщава германското издание „Шпигел”,..

публикувано на 18.09.19 в 14:11

Учени: Не взимайте важни решения на гладен стомах

Взимането на важно решение на празен стомах може да доведе до лош избор, твърдят шотландски учени, цитирани от ирландското издание на в. "Индипендънт". Учени от университета на Дънди установиха, че гладът значително променя начина, по който хората взимат..

публикувано на 18.09.19 в 11:41

Ангели на Гого

Георги Валериев Великов можеше да е като всяко двегодишно дете – да ходи на ясла, да говори, да ядосва родителите си, да прави пакости – всъщност всичко онова, което се очаква да прави едно двегодишно дете. За съжаление Георги Валериев Великов не е като..

публикувано на 17.09.19 в 14:57

Иновативните технологии за пчеларство представят във Варна

Варна е домакин на Международния панаир на пчеларски продукти , който се провежда от днес в хотел в центъра на града. В него участват пчеларски организации от Молдова, Румъния, Турция, Украйна и България. Освен на пчелните продукти, панаирът е посветен и..

публикувано на 17.09.19 в 14:22

Какви са симптомите на туберкулозно болните

По време на кампанията „ Седмица на отворени врати” в „Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна” на всички желаещи ще се извършва безплатно скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета, консултации, на..

публикувано на 17.09.19 в 11:35

37 хил. лв. са дарени за лечение на тригодишната Алекс, сумата се увеличава

Близо 37 хил. лв. е преведената до момента сума за тригодишната Александра Кръстянина от Варна от благотворителната кампания „Дарение в помощ на лечението на малката Алекс, вместо цветя за първия учебен ден”.  Много хора ни подкрепиха, очакваме сумата да..

публикувано на 17.09.19 в 11:31

Откриха учебната година в ОУ "Добри Чинтулов" във Варна (СНИМКИ)

С празнично настроение точно в 9 часа тази сутрин официално беше открита новата учебна година в най-голямото основно училище във Варна ОУ "Добри Чинтулов". Хиляда са учениците към днешна дата, организирани в 39 паралелки. Учебният режим е на две смени, с..

публикувано на 16.09.19 в 11:40

Средиземноморската диета запазва ума до дълбока старост

Учени от университета на щата Мейн (САЩ) и университета на Южна Австралия установиха, че средиземноморската диета потиска намаляването на умствените способности с напредването на възрастта, съобщава сайтът MedicalXpress, цитиран от БТА. В рамките на..

публикувано на 16.09.19 в 11:38

Помощ за Алекс вместо цветя

Регионалното управление на образованието във Варна отправи призив, който се поде от почти всички училища в морската столица. Той е с надслов „Дарение в помощ на лечението на малката Алекс, вместо цветя за първия учебен ден”.  Алекс е родена с рядката..

публикувано на 16.09.19 в 10:00

Дали образованието ще спаси ромите?

Лейля Хюсен и Ирина Антонова -  две жени от етноса, и зраснали в махалата във Варна, излезли от нея, но върнали се, за да помагат на общността като социални работници. Признават,  че повечето роми са неграмотни и не знаят български език. В семействата си..

публикувано на 16.09.19 в 09:55