Кога морякът "хваща желязото"?

Моряците често казват: „Този хвана желязото“. Какво означава това разбираме от специалиста по морска психология професор Илия Пеев, който коментира и скитническия синдром при моряците, ролята на семействата им и това как се променя психиката на..

публикувано на 14.11.19 в 11:23
Хендрик Ситиг

Хендрик Ситиг: Обществените медии не бива да бъдат инструмент в ръцете на политиката

„Стълб на демокрацията върху разклатен терен“ – така се нарича книга на Медийната програма на фондация „Конрад Аденауер“, която прави обзор на състоянието на обществените медии в Югоизточна Европа.       „Опитът ми в продължение на една година в..

публикувано на 13.11.19 в 13:45

Перлата - сърцето на Катар

Настанила се удобно в прегръдката на Персийския залив, за нея често ще чуете, че е Перлата на Арабския свят - Катар. Преди Катар да открие своето “богатство” - залежите от петрол, Доха е скромно селище в пустинята. И основен поминък на..

публикувано на 12.11.19 в 11:07

Пластмасовите прибори могат да изпускат вредни химикали

Пластмасовите шпатули и лъжици за готвене често съдържат химикали, които при загряване могат да преминат в храната, съобщи в. "Дейли мейл". Такива химикали са олигомерите, които се освобождават в храната при температура над 70 градуса. Ако..

публикувано на 11.11.19 в 07:26

Призвание коминочистач

Той се казва Сергей Ангелов и работи като коминочистач от десетилетия. Наследил занаята от баща си, днес го виждаме с черна шапка, сако и топуз да обикаля из улиците на Варна. На шапката му е залепен телефонен номер, на който може да го потърси всеки,..

публикувано на 09.11.19 в 16:47
Един от обитателите на зоопарка

Зоопаркът в Добрич - любимо място на деца и възрастни

Зоопаркът в Добрич започва да добива все по-голяма популярност, не само сред близките градове като Варна и Шумен, но дори в цялата страната. Само там можете да срещнете енотите Пижо и Пенда, носатите мечета Ин и Ян или да погалите пеликан, стига той..

публикувано на 09.11.19 в 13:42

"Последна Коледа" – музиката на Джордж Майкъл в романтична комедия

Една от най-мразените песни в коледните ротации на радиостанциите е Last Christmas , на дуета Wham, изпята от незабравимия Джордж Майкъл. Сега песента дава името си на филм – роматична комедия с Емилия Кларк, Хенри Голдинг, Ема Томпсън, Мишел Йео.  В..

публикувано на 09.11.19 в 09:55

С Фестивал на сармата и кюфтето Генерал Тошево отбеляза празника на града

Фестивал на сармата и кюфтето се проведе за трета поредна година в добруджанския град Генерал Тошево. Събитието е по повод празника на града – 8 номеври, Димитровден по стар стил, когато според народния обичай започва зимният годишен цикъл и работата по..

публикувано на 08.11.19 в 15:52

"В кръг" на Стефан Командарев тръгва по кината

Най-новият филм на режисьора Стефан Командарев "В кръг" тръгва от днес по кината.  Това е втората лента от планираната трилогия след „Посоки“ и разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София.  Във филма участват Павел..

публикувано на 08.11.19 в 12:31

Почина Патрик Луи Вютон

Модният дизайнер Патрик Луи Вютон, правнук на основателя на модната къща Louis Vuitton, почина във Франция на 68-годишна възраст. Това беше съобщено на страницата в Инстаграм на Louis Vuitton. Причините за смъртта на дизайнера не се..

публикувано на 08.11.19 в 06:45