Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Жана Пенчева и Искра Иванова - за фестивала "Moving Body" и отношението към танца

“Героите на седмицата” в предаването днес бяха съоснователят на фестивала “Moving Body” Искра Иванова и хореографът Жана Пенчева. Те разказаха за събитието, което е в разгара си, за любовта към танца и начините на изразяване чрез движение. "Moving Body"..

публикувано на 22.06.19 в 18:05

Група "POLA" с дебют на варненска сцена

Своя албум "Butterflies" представят днес във Варна музикантите от бандата "POLA". Пола Кутманова (вокали), Ангел Дюлгеров (китара), Христо Минчев (бас) и Младен Димитров (барабани) са от Пловдив. Наскоро бандата изненада публиката с първия си сингъл и..

публикувано на 22.06.19 в 17:49

Разговори на тротоара: Даниел Димитров от RockSchool-Варна

Един от цветните хора във Варна безспорно е Даниел Димитров. Той е мениджър на музикалното рок училище в града, а с него миналата седмица се срещнахме на “Улицата на готвачите”. Тогава зададохме на Даниел традиционните десет въпроса, а той отговори свежо и..

публикувано на 22.06.19 в 17:15

В "Улица "Събота" днес

“Герои на седмицата” - съоснователят на фестивала “Moving Body” Искра Иванова и хореографът Жана Пенчева - за събитието, което е в разгара си, за любовта към танца и начините на изразяване чрез движение. “Дума на седмицата” обобщава и днес събитие или..

публикувано на 22.06.19 в 13:46

Фоторазказ за Чернобил представя във Варна Милен Цветанов

Фоторазказ „33 години по-късно“ представя във Варна Милен Цветанов. Фотографът предлага своя поглед към живота в зоната около АЕЦ Чернобил. Посетил град Припят и слабо познати за туристите места в района, той споделя за впечатленията си от първо..

обновено на 15.06.19 в 17:10

Разговори на тротоара: Филип Спасов

Поредното издание на „Улица на готвачите” отново се провежда в сърцето на Варна. Морското казино е домакин на събитието, а там вече втори ден се вихри шеф Филип Спасов. Кулинарът е сред организаторите на вкусното събитие и въпреки че е много зает,..

публикувано на 15.06.19 в 16:41

Уличният музикант Мишо: В музиката трябва да има мерудия

Повод да се спрем и да си поговорим е красивата тема от филма "Светлините на рампата" на Чарли Чаплин. Тя се лее от акордеона му, а хората се разхождат в центъра на Варна. Седнал на пейка в близост до храма "Св. Никола", той свири. И ни пренася някъде..

публикувано на 08.06.19 в 17:07

Разговори на тротоара: Ангалот Енминас

Наричат го писателят с име на елф. Ангалот в превод означава „желязно цвете“. Той представи своята нова книга „Оскар – истории за един котарак“ неотдавна във Варна. Изданието съдържа четири кратки новели, които разказват за един дебеличък котарак и неговите..

публикувано на 08.06.19 в 16:00

В "Улица "Събота" на 8 юни

Герой на седмицата днес е уличният музикант Милко Минчев-Мишо, който слага мерудия на всяка мелодия. “Дума на седмицата” обобщава и днес събитие или случка, направили ни впечатление през последните няколко дни. “Разговори на тротоара” - на десет..

публикувано на 08.06.19 в 14:38
Сърдитата котка Гръмпи, един от най-използваните образи в онлайн миймовете, почина в средата на май. Преди това направи стопанката си мултимилионер.

Миймовете в интернет - един от хилядите начини за онлайн общуване

Това издание на  "#Дани" - рубриката на Дани Момчилова в Улица "Събота"   за всичко, свързано със социалните мрежи и интернет, е посветено на миймовете, или както са познати у нас - меметата. Най-общо казано (с уважение към създателя на термина -..

публикувано на 04.06.19 в 18:17