Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Разговори на тротоара: DJ Emotion

Тодор Желязков вече 27 години е част от варненската клубна сцена. Под псевдонима DJ Emotion той присъства ежедневно в музикалния живот на морския град, а и не само там. През годините е пряк свидетел и участник в повечето музикални революции в града,..

публикувано на 19.11.19 в 08:18

Исландецът Йон Софониасон: Варна ми харесва и смятам да остана

На 16 ноември Исландия почита своя език, а датата не е случайна - на този ден през 1807 г. е роден исландският поет Йонас Халгримсон. Живеещите в България исландци са едва няколко десетки, а за щастие един от тях е избрал Варна за свой дом. Йон Софониасон..

публикувано на 17.11.19 в 21:02

Китаристът Мирослав Иванов с трети самостоятелен албум

Преди почти две десетилетия свързвахме името на Мирослав Иванов с група Safo, чийто създател е китаристът. Днес той е част от голям брой български музикални проекти, сред които Обичайните заподозрени на Стефан Вълдобрев, групите Saint Electrics,..

публикувано на 13.11.19 в 07:57

Призвание коминочистач

Той се казва Сергей Ангелов и работи като коминочистач от десетилетия. Наследил занаята от баща си, днес го виждаме с черна шапка, сако и топуз да обикаля из улиците на Варна. На шапката му е залепен телефонен номер, на който може да го потърси всеки,..

публикувано на 09.11.19 в 16:47

Разговори на тротоара: Нурхан Фехим

В рубриката “Разговори на тротоара” тази събота ни гостува един млад и буден младеж, който обича да пътува и да се губи из улиците на различните места, които посещава. Нурхан Фехим е щатен специалист “Младежка дейност” в Областния съвет на Българския..

публикувано на 09.11.19 в 14:27

Разговори на тротоара: Димитър Дачев

Димитър Дачев е оператор и фотограф, когото разпознаваме с работата върху редица музикални клипове и документални филми.  Участник е в изложбите "Неохраняема зона", "Contempo", Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева“, сребърен медалист е на FIAP..

публикувано на 02.11.19 в 15:00

В "Улица "Събота" на 2 ноември

"Местни герои" - продължаваме разговора с библиотекарите Кристиана Димчева и Емил Демирев от Регионалната библиотека “Пенчо Славейков”; “Разговори на тротоара” -  фотографът и оператор Димитър Дачев; След новините в 16 в студиото очакваме Веселин..

публикувано на 02.11.19 в 14:11

Историята на група Остава - вече и в книга

Ако албумите на една група са документи за нейния творчески път, то хората, които стоят зад създаването на тези албуми - музикантите, със сигурност имат много повече за разказване. Дойде моментът, в който всичко онова, останало извън светлините на..

публикувано на 29.10.19 в 16:39

Разговори на тротоара: Наталия Николова

В разговори на тротоара днес ви срещаме с Наталия Николова - Наталинко, която е учител по рисуване. В момента открива рециклираща работилница, която е под името “Recycle Art Academy”. Целта й е да покаже на хората как може да се прави изкуство от..

публикувано на 26.10.19 в 17:26

В "Улица "Събота" на 26 октомври

На разходка до библиотеката - в "Местни герои" ви срещаме с Кристиана Димчева и Емил Демирев от РБ “Пенчо Славейков”. Какво можете да намерите в отдел “Регионална история” и справочно-библиографския отдел в библиотеката и как технологиите от XXI век..

публикувано на 26.10.19 в 14:48