"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор."На светло" на 16 октомври

Бъдещето на туризма е в краткосрочните почивки и пътувания. Още по темата накъде са ориентирани туристите от поколението Z (които разчитат предимно на технологиите и избират местата си за туризъм дигитално, като избягват класическите туристически..

публикувано на 16.10.19 в 13:37

НА СВЕТЛО във вторник, 15-ти октомври

Отбелязваме Международният ден на белия бастун - репортаж; Какви са предизвикателствата пред лекарите от клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина”. Питаме ги в Световния ден на психичното здраве; Още за голямото технологично събитие..

публикувано на 15.10.19 в 13:56

НА СВЕТЛО на 14 октомври със Светлана Вълкова

Ден на отворени врати в Авиобаза „Чайка” Изложение във Варна, посветено на образованието в Холандия 4 години от създаването на Дневен център "Слънчевата къща” Дефицит на приемни семейства за деца с увреждания и на такива с проблемно поведение Какъв..

публикувано на 14.10.19 в 14:13

"На светло" на 10 октомври 2019 г. с Димитрина Дончева

ВиК-Варна ще реализира проект за изграждане и реконструкция на  водопреносната мрежа в града на стойност 138, 4 млн.лв. Кога ще започнат ремонтните дейности и в кои части на града? Кое е най-ценното в работата на архивистите? Голямо..

публикувано на 10.10.19 в 13:14

"На светло" на 9 октомври

Поредна трудова борса за младежи във Варна, този път домакин е Икономическия университет. Репортаж на Даниела Стойнова. Много малко млади хора днес се захващат със земеделска работа. Като изключение от правилото е следващият събеседник – 33-годишният..

публикувано на 09.10.19 в 12:01

"На светло" на 8 октомври

Гражданското участие в еврофондовете влиза във фокуса на конференция във Варна. Подробностите в репортаж на Мариела Димитрова. От 1 ноември до края на годината се възобновява услугата „Топъл обяд“ в община Балчик, която се предоставя от Домашния..

публикувано на 08.10.19 в 13:51

”На светло” на 7 октомври с Мариела Димитрова

Читалището в провадийското село Черковна се нуждае от спешен ремонт преди зимната. Сградата е строена в средата на миналия век, с доброволния труд и средства на местното население. В момента покрива тече и трябва да бъде препокрит. А читалището все..

публикувано на 07.10.19 в 12:15

”На светло” на 3 октомври с Мариела Димитрова

Варненският Музей на Възраждането е първият в България с интерактивна експозиция. И днес децата се впечатляват и могат да пробват как се е пишело в пясъчника, а по-късно и с мастило или креда. Възстановката на класна стая от взаимното училище през 19..

публикувано на 03.10.19 в 14:01

”На светло” на 2 октомври с Мариела Димитрова

В 14.20 ще представим най-младия учител във варненската Хуманитарна гимназия „Константин Преславски”. На 23 години, веднага след университета Александър Иванов се връща в родното училище, за да преподава философия. След 11-годишно прекъсване отново..

публикувано на 02.10.19 в 13:18

”На светло” на 1 октомври с Мариела Димитрова

Ще представим носителя на специалната награда на Радио Варна от в XI-тото издание на варненския Конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морски звездички" Деница Денева. Тя получи и първа награда от журито в категория индивидуални изпълнители до..

публикувано на 01.10.19 в 13:58