"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.НА СВЕТЛО на 18 април със Светлана Вълкова

80 младежи от 14 европейски държави ще преминат през Европа с велосипеди по проект „Пътища за нашето бъдеще“ Изложение „Ден на кариерата 2019” във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” Репортаж от общинската комисия „Собственост и..

публикувано на 18.04.19 в 13:25
Варна

НА СВЕТЛО на 17 април, сряда

Каква ще е организацията по провеждането на Европейските избори?; Отзвук от втората национална среща, посветена на плановете за устойчива градска мобилност; Решенията от заседанията на комисиите към Варненския общински съвет: "Социални..

публикувано на 17.04.19 в 10:44
Пролетна Варна

"На светло" във вторник, 16 април

140 години Търновска Конституция, отбелязваме на 16 април. Срещаме ви с Владимир Владимиров, началник отдел „Държавен архив“-Варна; "Ден на отворените врати“ организират съвместно Районен съд – Варна и Районна прокуратура – Варна в празничния..

публикувано на 16.04.19 в 10:28

НА СВЕТЛО в понеделник, 15 април

Проследяваме началото на Седмица на правото в Икономически университет - Варна и „Открити дни на  Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“. На фокус е и изложбата аквалери на Елица Карабашлиева..

публикувано на 15.04.19 в 13:00

"На светло" на 11 април с Емилия Николова

Медицинските сестри в ДКЦ „Св. Иван Рилски” в кв. Аспарухово не са получавали заплати от декември м.г. Каква е причината? Търсим управителя д-р Людмил Цветков Удължаването на срока за излизане на Великобритания от ЕС доведе до поредна промяна в..

публикувано на 11.04.19 в 13:15

НА СВЕТЛО на 10 април със Светлана Вълкова

Полицията намери 170 кг кокаин в морето край Шабла Във Варна започна националната информационна кампания „Бъди войник“ 40 години от първия полет на българин в космоса „Малки срещи с големи художници” – кинолектория и прожекция на филм за Салвадор Дали..

публикувано на 10.04.19 в 14:00

НА СВЕТЛО на 9 април със Светлана Вълкова

Деца от СУ "Пейо Яворов" - Варна посадиха 30 дръвчета в Парк-музея «Владислав Варненчик» Официална церемония за успешен старт на строително-монтажните работи на бул. „Съборни“ в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до бул. „Сливница“ Проблемно сметище..

публикувано на 09.04.19 в 13:30

"На светло" в понеделник, 8-ми април

Днес се проведе 38-то заседание на Общински съвет - Варна.   Съветниците обсъдиха освобождаване на управителя на Специализираната болница по очни болести и избор на нов управител. Репортаж; Зелени Балкани търсят 5 фасади в пет български..

публикувано на 08.04.19 в 10:48

"На светло" на 4 април

ФАС OFF или с няколко думи "Да поставим боклука на мястото му" е кампания на инициативата "Благотворителност и спорт" във Варна за почистване на плажовете от остатъците на небрежните пушачи. Ден преди началото ѝ в студиото гостуват част от екипа..

публикувано на 04.04.19 в 11:48
Варна

"На светло" на 3 април 2019 г. с Димитрина Дончева

Къде да предадем опасните отпадъци от домакинствата? Как изглежда детската площадка за деца със специални образователни потребности във Варна, след обновяването й? Започна Пролетния семинар на Фондация „Българска Памет”. Какво се..

публикувано на 03.04.19 в 12:00