"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор."На светло" на 12 септември с Емилия Николова

Багери влязоха в ромската махала „Максуда” – стигна ли се до напрежение? До края на века у нас ще се разхождат лъвове – каква е причината? Репортаж от срещата на директори, учители и изявени ученици в Регионалното управление по..

публикувано на 12.09.19 в 11:44

"На светло" на 11 септември с Емилия Николова

Минути преди поредния национален протест   на медицинските сестри разговаряме с Райна Бояджиева, председател на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи във Варна: В седмицата на пожарната безопасност интервю с комисар Тихомир..

публикувано на 11.09.19 в 11:44

"На светло" на 10 септември с Емилия Николова

Производители на мед от Варненска област се готвят за протести. Каква е причината? Стартира кампанията една пета от приходите от подоходното облагане да остават в общините - коментира икономистът Петър Ганев Благотворителен базар на училищни..

публикувано на 10.09.19 в 11:47

"На светло" на 9.09.19 с Емилия Николова

Следите остават - последната манифестация на 9 септември 1989 година в Толбухин и Бургас Датата 9.09. и до днес разединява българите. Търсим единение в щастливите три деветки за начало на брачно съжителство – репортаж от ритуалната зала във..

публикувано на 09.09.19 в 13:40

НА СВЕТЛО в четвъртък, на 5 септември

Безплатни пешеходни турове за варненци и гости на града се провеждат днес и утре, 6-ти септември по повод Съединението на България, съобщават от Туристическия информационен център. През кои забележими места преминава пешеходният тур днес?..

публикувано на 05.09.19 в 13:32

НА СВЕТЛО в сряда, 4 септември

Вълчидол празнува днес! Разговор с кмета на града Георги Тронков; Разказваме за поредната благородна инициатива на Добродейците; Още информация около вдигането на таксите на банките от следващия месец; Интервю с поета Ивайло Диманов, който представя..

публикувано на 04.09.19 в 11:32

НА СВЕТЛО във вторник, 3-ти септември

Как ще започне новата учебна година във варненското средищно училище „Димчо Дебелянов”?; Александър Божинов и "Азбука за малките 1921". Разказваме след 14.30ч. Какво се случва с ремонта на стадион "Спартак"?; Пореден ден на фестивала..

публикувано на 03.09.19 в 13:31

НА СВЕТЛО в понеделник, 2-ри септември

„Идеи за Варна“- как да оползотворим правилно пространството в центъра на Варна, което наричаме от години "Дупката"; Кът за влю­бе­ни радва балчиклии. В на­ча­ло­то на алея­та и до гор­ско­то сто­пан­ство са раз­по­ло­же­ни ка­мен­ни троно­ве, от..

публикувано на 02.09.19 в 14:15

НА СВЕТЛО в четвъртък, на 29 август

Р епортерска проверка от обновяването на пешеходните пътеки във Варна; Деветата клубна изложба на Модел клуб-Варна е подредена в Археологическия музей във Варна - репортаж;  Голям ретро парад на автомобили предстои по Черноморието. Среща с..

публикувано на 29.08.19 в 11:24

"На светло" на 28 август 2019 г. с Димитрина Дончева

Информационен ден по програма "Морско дело и рибарство"   се проведе днес във Варна . Кой прояви интерес? Завършиха   археологическите разкопки в Джанавара . Репортаж. Има ли недостиг на учители във Варненска област в..

публикувано на 28.08.19 в 11:45