"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.плаж Кабакум, Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 21 юни

Репортаж от протеста в Община Варна на родители заради казуса с НУ „Васил Левски” в кв. "Аспарухово"; Ден на йога отбеляват днес практикуващи на няколко места във Варна - репортаж; 100 години от създаването на химическите войски в Българската армия беше..

публикувано на 21.06.18 в 13:34

НА СВЕТЛО в сряда, 20 юни

Първоначалната идея на неформална група „Кашалот” бе да преобразят автобусните спирки на градския транспорт с художествени текстове. За съжаление, периодът в който можеше да прочетем нещо художествено, докато чакаме автобуса приключи. Рекламните пана..

публикувано на 20.06.18 в 13:53

НА СВЕТЛО на 19 юни със Светлана Вълкова

„Аспарухово“почита паметта на загиналите при наводнението от 2014 година Елизабет Костова представи във Варна българското издание на новия си роман „Земя на сенки” Възможно е България да се превърне в сметището на..

публикувано на 19.06.18 в 12:29

"На светло" на 18 юни със Сияна Спиридонова

Извънредна сесия на общинския съвет във Варна се проведе днес. Какво решиха съветници за съдбата на спортен комплекс "Спартак"? Водноспасителната служба към БЧК във Варна отбелязва 90-години през 2018 г., а от днес до 22 юни започват редица събития,..

публикувано на 18.06.18 в 13:35

"На светло" в четвъртък, 14 юни

Проследяваме визитата на министри във Варна - на социалния - Бисер Петков, на туризма - Николина Ангелкова, на външните работи - Екатерина Захариева и на правосъдието - Цецка Цачева; Край Варна се провежда Европейска конференция Социалната икономика като..

публикувано на 14.06.18 в 12:27

"На светло" на 13 юни със Сияна Спиридонова

Кръводарителска акция се проведе днес във Варна в навечерието на 14 юни – световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. За ролята и смисъла на кръводаряването през погледа на лекарите и кръводарителите. Понятията обем и достъп до..

публикувано на 13.06.18 в 13:55

"На светло" на 12 юни с Доротея Николова

Звездата от Dead Can Dancе Лиса Джерард е във Варна със своя български проект „БууЧииМиш“ в последните дни на театралния фестивал с предчуствие за музикалното Варненско лято. Спектакълът е тази вечер в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център...

публикувано на 12.06.18 в 11:40
варна дъжд улици

"На светло" на 11 юни 2018 г. с Димитрина Дончева

Седмицата започна с протест във Варна   на родители в настояване да се променят държавните политики, насочени към децата и лицата с увреждания. Пред шадраваните до сградата на общината родителите изградиха палатков лагер, който ще остане там до края..

публикувано на 11.06.18 в 11:48

"На светло" на 7 юни със Сияна Спиридонова

Състезание – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ се проведе днес в зала „Пленарна“, Община Варна. Организатори на събитието са дирекция „Превенции“, Община Варна, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните..

публикувано на 07.06.18 в 13:47

"На светло" на 6 юни със Сияна Спиридонова

Желание за рестартиране на проекта и надежда, че този път намеренията за изграждането на АЕЦ "Белене" са реални, изрази във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова пред участниците в международния ядрен форум "Булатом" Форум на тема:..

публикувано на 06.06.18 в 13:43