"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.НА СВЕТЛО на 20 юни със Светлана Вълкова

Репортаж от конференцията #ЖадниЗаЗнание: Пътят към успеха, за повишаването на мотивацията и квалификацията на младежите в България 14 истински истории за войната на пътя в България, описани от Георги Стоянов, който се среща с ученици от цялата..

публикувано на 20.06.19 в 13:40

"На светло" на 19 юни с Емилия Николова

Пет години след водното бедствие в кв. Аспарухово – репортаж от улиците, които останаха под вода „Моряшка” и „Горна студена”. Ще има ли скоро развръзка по заведените искове по граждански ред относно претенциите на деветнадесет от наследниците..

публикувано на 19.06.19 в 13:24

"На светло" на 18 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Кои са най-честите нарушения спрямо правата на работниците от работодатели  по летните курорти? И как работниците да се защитят? С безсрочен палатков лагер зоозащитници от Варна протестират срещу насилието над животни. Какви са исканията?..

публикувано на 18.06.19 в 11:55
Варненско крайбрежие

"На светло" на 17 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Ден на отворените врати за журналисти организира днес   ръководството на ТЕЦ "Варна".  Какво беше казано? Какво се крие зад темата „Враговете на хуманизма: Човешката разрушителност и политика на популизъм“? – доц. Харалан Александров...

публикувано на 17.06.19 в 13:31
септемврийско море

"На светло" на 13 юни 2019 г. с Димитрина Дончева

Какво купуват за спомен чуждестранни туристи от Варна? Безплатно графити училище има във Варна. Къде? Семинар за учители по математика в предучилищното образование се проведе във Варна. Репортаж. Темата за практическото приложение на..

публикувано на 13.06.19 в 12:51

"На светло" на 11 юни

Параклис, изграден в двора на “Света Анна” ще бъде официално осветен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Храмът носи името на покровителката на семейството и майчинството – Света Анна, и се намира в непосредствена близост до новия вход към..

публикувано на 11.06.19 в 12:41

НА СВЕТЛО на 6 юни със Светлана Вълкова

За хода на делото „Русгеоком”, фирмата получи отказ да добива газ в Община Генерал Тошево Ще повлияе ли новата цена на тока върху цената на хляба? Защо младите шофьори не спазват правилата за движение? Награждават победителите в..

публикувано на 06.06.19 в 13:45

НА СВЕТЛО в сряда, 05.06.2019г.

Аргументите на Комисията за енергийно и водно регулиране за повишаването на цените на електроенергията са напълно основателни и свързани с реалностите на само у нас, но и в Европа. Коментар на енергийния министър Теменужка Петкова; 5 юни е..

публикувано на 05.06.19 в 14:06

НА СВЕТЛО във вторник, 04.06.2019г.

Репортаж за гостуването на кораба „Грийнпийс“, който е на Пристанище Варна в рамките на общоевропейския тур под наслов „Заедно за климата“; Диалогът и перспективите за сътрудничество между Китай и Балканите са тема на международна конференция..

публикувано на 04.06.19 в 11:31
видин деца лято ваканция скейт площадка

"На светло" на 3 юни

В края на миналата седмица се проведе ежегодното състезание-викторина, организирано от дирекция ‘Превенции” към Община Варна, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и ОД на МВР. В рамките на 2..

публикувано на 03.06.19 в 13:07