"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор."На светло" на 24 април с Доротея Николова

Новости около синята зона във Варна. Репортаж на Ваня Славова. Нов апарат ще помага за лечението на очите при диабетна ретинопатия и хора със сърдечни проблеми. Още по темата от репортажа на Мариела Димитрова.   Докъде стигна кампанията за замяна..

публикувано на 24.04.18 в 11:39

"На светло" в понеделник, 23 април

Добър ден от Нина Милошевич, Петър Венков, Атанас Илиев! Проследяваме протеста на служителите в РЗИ след 14ч. И още...."Маратон на четенето" в Добрич и Варна; Репортаж от заседанието на Правната комисия в Община Варна; Какво си спомня Меглена Шишева за..

публикувано на 23.04.18 в 11:42

”На светло” на 19 април с Мариела Димитрова

Предстои седмото издание на пролетните дискусии, организирани от Сдружение „България – дух и култура“. Кои ще са авторите и какви темите тази събота и неделя. Репортаж в 14.15 часа.  Нова възможност създават във Варна да си намерят работа хора с..

публикувано на 19.04.18 в 12:14
Площадчето до кукления театър във Варна

"На светло на 18 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Единственото в света голф игрище с хиляда дупки откриха днес жителите на село Климентово. Става въпрос за 4-километровата отсечка от път, който води до селото. Инициативата е на нестандартно мислещия варненец Росен Марков, който е роден там. Репортаж...

публикувано на 18.04.18 в 13:04

"На светло на 17 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Станаха ясни победителите от второто издание на конкурса за Европейските награди за субсидии за изкопаеми горива. Тези антинагради изобличават противообществени практики, чрез които националните правителства прахосват парите на данъкоплатците, за да..

публикувано на 17.04.18 в 13:16

”На светло” на 16 април с Мариела Димитрова

 В първия ден без мъгла във Варна слънцето привлича за все по-дълъг престой навън в свободното време. А Морската градина изглежда много пролетно с тазгодишната цветна декорация от 40 хил. лалета - около Слънчевия часовник, по Алеята на възрожденците..

публикувано на 16.04.18 в 12:43

”На светло” на 12 април с Мариела Димитрова

Във варненската РИОСВ днес бе общественото обсъждане за плаж “Болата”. По искане на община Каварна уникалният морски залив предстои да бъде изваден от състава на резервата “Калиакра” и вкаран в рамките на защитената местност „Степите“. Какви коментари..

публикувано на 12.04.18 в 12:32
Мъгла във Варна

"На светло" на 11 април с Доротея Николова

Отводнителна шахта без капак е причина за щети по преминаващите автомобили, вкл. сметопочистващите. Проблемната шахта е в кв.Аспарухово, на пресечката на улиците Злетово и Тунджа ( в близост до храма „Св.Цар Борис Първи”).За ситуацията..

публикувано на 11.04.18 в 13:43

НА СВЕТЛО на 10 април със Светлана Вълкова

39 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов Проект на Областна управа – Варна за превенция от наводнения и свлачища За съдбата на един бивш плавателен съд - „Комета – 5“ в „Аспарухово” 29-годишният Желяз Андреев от Добрич..

публикувано на 10.04.18 в 13:18

"На светло" на 9 април

Бе нжамен Крон е роден в Ница, живял е на различни  места в Западна Европа, а от няколко години е във Варна. Любовта е тази, която го довежда във Варна. Защо и как, чуйте в интервю на Габриела Гаврилова.  И след имиграцията към България, обръщаме..

публикувано на 09.04.18 в 13:32