Стела Кенфийлд

Стела Кенфийлд - между Бързица и Сиатъл

Между провадийското село Бързица и американския град   Сиатъл – така преминава животът на Стела Кенфийлд. Родом е от варненско, но става гражданин на света още през 1980 година. Срещнахме се в провадийското село Бързица, покани ни в къщата, в..

публикувано на 14.10.19 в 08:35

Улицата на готвачите (на колела) във Варна

Поредното издание на фестивала на храната, но с нова и по-голяма локация, ще зарадва варненци и гости на града от петък до неделя включително. Мястото е по-голямо от досегашните – в градинката на пл. "Севастопол" във Варна. Три дни вкусна храна и крафт..

публикувано на 12.10.19 в 09:00

Петко Ковачев: Въвеждането на зелена енергия не беше направено за малките производители

Възможностите за участие на гражданите в управлението на средствата от еврофондовете 2021 – 2027 г. са тема на международния форум „Граждански пространства“ във Варна. Граждански активисти от България, Румъния, Унгария, Словакия, Полша и Чехия ще..

публикувано на 09.10.19 в 11:28
health

Да избереш България за своя втора родина - историята на семейство Екин

На фона на протестите на медицинските сестри, които искат достойно заплащане за труда си, български лекар е номиниран за Оскар в медицината. Един гениален и уникален български лекар извършва невероятни операции и спасява човешки живот всеки ден. Той..

публикувано на 09.10.19 в 10:10

Разговори на тротоара: Стоян Радев

Той не работи в театъра - той живее там. Заразителният му смях се чува отдалеч. Синият поглед и позитивизмът привличат и променят и най-сивия ден. Смята, че театърът се прави от отбор единомишленици и винаги говори за това изкуство в множествено число...

публикувано на 06.10.19 в 11:35

Карина Карагьоз: Делфините са младежи с голямо сърце

С началото на новата учебна година, младежката организация PTPI "Делфините" започна набирането на нови членове и доброволци, които ще помагат в различните благотворителни акции и събития. За да дадат представа на всички желаещи да бъдат..

обновено на 06.10.19 в 06:54

Горан Брегович: Ако концертът ми не е пълна лудница, значи нещо не съм наред

Легендата на балканската музика Горан Брегович започва от Варна есенно българско турне. Брегович ще стартира на 4 октомври в Зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, където ще пристигне с емблематичните  музиканти от своя „Оркестър за..

обновено на 04.10.19 в 09:54

Певицата Деница Денева: Мечтая да давам старта на млади изпълнители

24-годишната певица Деница Денева от Търговище получи специалната награда на Радио Варна „професионален звукозапис на песен” от XI-тото издание на варненския Конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морски звездички". Деница Денева получи и..

публикувано на 01.10.19 в 15:57

България ще има своя планета и звезда в Космоса

„Дайте име на екзосвят – МАС100“ е новата кампания на Международния астрономически съюз, който отбелязва своя едновековен юбилей през 2019 година. Инициативата предоставя възможност на много страни, в..

публикувано на 01.10.19 в 08:29

Мащаб 1:100 000. Изкуство в пробация

Под това мото в Градската художествена галерия във Варна се представя проектът на куратора Илиян Лалев . В експозицията участват творби съвременно изкуство на 29 артисти, сред които и утвърдени имена и преподаватели по изобразително изкуство, и..

публикувано на 27.09.19 в 14:30