Атанас Киряков: Животът ми беше шарен, разнообразен и много интересен

Голямата награда на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми спечели бразилската лента „ТВОЙ РЕД Е“ на режисьорката Елиза Капаи. Според журито той е особено смел, майсторски, оригинален и въздействащ филм за осъзнаването..

публикувано на 18.06.19 в 11:23

На цигулката - с любов

Своята 85-а годишнина чества през 2019-а Радио Варна. Сред събитията, с които ще бъде отбелязан празникът, е концертът на открито, на входа на Морската градина, в неделя, 16 юни. Събитието започва в 19 часа, а входът е свободен. Диригент на..

публикувано на 14.06.19 в 09:56
Румен Драганов

Румен Драганов: Имаме министър, който нищо не разбира от туризъм

„Нашият трагизъм е това, че имаме министър и министерство, които нищо не разбират от туризъм“. Това е мнението на председателя на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Той отчете спад на немския пазар от около 3%. По-малко са..

публикувано на 12.06.19 в 10:06

Проф. Стефан Вачков: Икономист не може да стане необразованият, некултурният човек

На 11 юни българските икономисти отбелязват своя професионален празник. Проф. д-р Стефан Вачков е ръководител катедра „Финанси“ в Икономическия университет във Варна. Завършил е Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов,..

публикувано на 11.06.19 в 07:35

Разговори на тротоара: Ангалот Енминас

Наричат го писателят с име на елф. Ангалот в превод означава „желязно цвете“. Той представи своята нова книга „Оскар – истории за един котарак“ неотдавна във Варна. Изданието съдържа четири кратки новели, които разказват за един дебеличък котарак и неговите..

публикувано на 08.06.19 в 16:00

Разговори на тротоара: Силвия Такворян

"Разговори на тротоара" е рубрика на предаването Улица "Събота" , в която Оля и Добо си говорят с интересните хора във Варна. Певицата Силвия Такворян безспорно е един от тях. Позната от работата си с група Funkaround, преди няколко години тя..

публикувано на 04.06.19 в 17:01

Край морето с Мария Донева

Някъде из нашето ежедневие вярвам, че съществува малко вълшебно местенце. Там има „магазин за обли камъчета”, там спираш да крадеш, „любовта идва” с „шепа лъскави череши”, „има страшно” (но малко) и „тя се наслаждава на дъжда”. От това място идва и..

публикувано на 01.06.19 в 14:55

Мариела Русева открива фотоизложбата си "Цветовете на Мароко"

Мариела Русева открива поредната си самостоятелна изложба днес. Фотоизложбата носи екзотичното заглавие - „Цветовете на Мароко“. Това е една добре обмислена като концепция изложба, в следствие на спонтанно – емоционално решение за появата й. След..

публикувано на 31.05.19 в 15:57

Никола Райков и неотъпканите пътеки в таласъмския свят

Той вярва, че хората се раждат добри, защото не всичко е пари. "Ако си вложил сърцето си в нещо, ако си дал най-доброто от себе си, хората ще почувстват това и ще те подкрепят безусловно. Няма нужда да..

публикувано на 30.05.19 в 12:16

Гаро Кешишян: Фотографията се бори временно с времето!

Фотографът със световна кариера Гаро Кешишян е носителят на Голямата награда „Варна” тази година. Важно отличие според него, защото е признание не толкова лично, колкото за всички артисти, чието изразно средство е рисуването със светлина...

публикувано на 27.05.19 в 10:00