Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. "Позиция" с Жоро Бекяров, 19 януари

Тази събота, обзорното предаване "Позиция" ще започне с разговор за бюджета на Варна и предстоящите местни избори. Мисли по повод макрорамката в студиото, ще чуем от общинските съветници Борислав Гуцанов и Янко Станев. И още, за коалициите и изборните..

публикувано на 18.01.19 в 15:04
Иван Портних

"Позиция" с Валери Великов, на 12 януари

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция” очаквайте: Репортаж от откриването на новия политически сезон с декларациите на основните политически партии от парламентарната трибуна. Какво ни казаха политиците в началото..

публикувано на 12.01.19 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 5 януари

С какви новини изпратихме 2018-а година и с какви посрещнахме новата година? Отговорите търсим заедно с другия водещ на „Позиция” – Жоро Бекяров. Разводът на НИМХ с БАН и новостите в системата на образованието през 2019-а, са теми в разговора..

публикувано на 05.01.19 в 09:26

2018-а година в "Позиция" с Валери Великов

В последното за тази година предаване обобщаваме важното от изтичащата 2018-а. Инфраструктурните проекти, протестите на майките, общинският бюджет, увеличението на цените /вкл. и на водата/, най-скъпата дупка в държавата, срещите в..

обновено на 29.12.18 в 08:38

"Темпоритъм на политическото време" или "Позиция", с Валери Великов

„Цикличността на забавяне и ускоряване на темпоритъма на политическото време, понякога с явни признаци на аритмия, трасира проекциите на бъдещето“ , заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган в традиционното предновогодишно обръщение към..

публикувано на 22.12.18 в 07:50
Френски спецчасти блокираха района на Страсбург, където бе застрелян Шериф Шекат (вляво).

"Позиция" с Валери Великов, на 15 декември

Протест срещу високото строителство в центъра предстои от 11 часа във Варна. Минути преди началото търсим гледните точки на организатора – Николай Танчев от Фондация „Гея” и главния архитект на Варна Виктор Бузев. Община Варна ще тегли нов кредит..

публикувано на 15.12.18 в 09:23
Демонстранти от движение на „жълтите жилетки” – символ срещу поскъпването на горивата, на протест в центъра на Париж.

"Позиция" с Валери Великов, на 8 декември

Възможно ли е един десетокласник от Варна да има по-ценни и смислени политически тези от повечето настоящи български политици? Да, възможно е! Доказателството е в интервюто на Светлана Вълкова с Даниел Луканов от Първа езикова гимназия. Той е..

обновено на 08.12.18 в 09:09

"Позиция" с Валери Великов, на 1 декември

Кога наистина ще приключи ремонтът на бул. "Левски" и кога ул. "Георги Бенковски" ще бъде отворена за движение? Отговорите са от зам.-кмета по инфраструктура в община Варна Христо Иванов. Оправдано ли е общината да тегли нови заеми и дали ще се стигне до..

публикувано на 01.12.18 в 08:00
Главният прокурор Сотир Цацаров

"Позиция" с Валери Великов, на 24 ноември

Обзорното предаване на Радио Варна започва с обобщение на важното от седмицата, като акцентът е върху депутатско-министерско-премиерско-прокурорските еквилибристики от последните дни. Усвояваме пари от еврофондовете, но дали толкова добре усвояваме..

публикувано на 24.11.18 в 08:15

"Позиция" с Валери Великов, на 17 ноември

Протестите, напрежението в страната и оставката на Валери Симеонов коментираме с политолозите Арман Бабикян и Антоний Гълъбов. Скандалът, науката и академичността - разговор в студиото с временно изпълняващият длъжността ректор на Техническия..

публикувано на 17.11.18 в 08:15