Акценти

Отново "На Село"

публикувано на 21.09.19 в 09:00

Колко силно светят звездите?

публикувано на 19.09.19 в 16:39

Бандити обраха замък във Франция

публикувано на 19.09.19 в 15:42

С велосипед из Варна (снимки)

Масово каране на велосипеди и тротинетки по затворените за автомобили булеварди "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк" (от Катедралата "Св. Успение Богородично" до Младежкия дом) се провежда във Варна днес.  "С велосипед из Варна" събира всички желаещи за..

публикувано на 22.09.19 в 12:26

Екатерина Петрова: Независимостта на България е пример как обединението прави силата

България чества днес 111-ата годишнина от обявяването на независимостта. На тази дата българското управление отхвърля васалното си положение спрямо Османската империя, заложено в Берлинския договор. Център на тържествата ще е Велико Търново,..

публикувано на 22.09.19 в 11:22

Седмица на ресторантите започва от днес - за първи път във Варна

Варна за пръв път ще бъде домакин на фестивала "Restaurant week". Фестивалът е по световен формат и предлага на посетителите специално подготвени менюта на преференциални цени. Целта е любителите на кулинарията да опитат колкото се може повече и..

обновено на 21.09.19 в 12:04
Константин Цонев

Мобилно приложение помага в търсенето на работа

Искахме да направим целия процес по намиране на работа по-приятен и достъпен за младите хора, дори по-вълнуващ и съответно този процес да не е немотивиращ и неприятен, заяви пред БНР Константин Цонев, един от създателите на електронна платформа за..

публикувано на 19.09.19 в 11:50

Една четвърт от богатите хора в света са китайци

Светът обеднява, макар и малко. Според ново, проучване, личното благосъстояние в глобален план миналата година е намаляло за първи път от финансовата криза насам. В същото време дълговете продължават да растат, съобщава германското издание „Шпигел”,..

публикувано на 18.09.19 в 14:11

Учени: Не взимайте важни решения на гладен стомах

Взимането на важно решение на празен стомах може да доведе до лош избор, твърдят шотландски учени, цитирани от ирландското издание на в. "Индипендънт". Учени от университета на Дънди установиха, че гладът значително променя начина, по който хората взимат..

публикувано на 18.09.19 в 11:41

Ангели на Гого

Георги Валериев Великов можеше да е като всяко двегодишно дете – да ходи на ясла, да говори, да ядосва родителите си, да прави пакости – всъщност всичко онова, което се очаква да прави едно двегодишно дете. За съжаление Георги Валериев Великов не е като..

публикувано на 17.09.19 в 14:57

Иновативните технологии за пчеларство представят във Варна

Варна е домакин на Международния панаир на пчеларски продукти , който се провежда от днес в хотел в центъра на града. В него участват пчеларски организации от Молдова, Румъния, Турция, Украйна и България. Освен на пчелните продукти, панаирът е посветен и..

публикувано на 17.09.19 в 14:22

Какви са симптомите на туберкулозно болните

По време на кампанията „ Седмица на отворени врати” в „Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна” на всички желаещи ще се извършва безплатно скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета, консултации, на..

публикувано на 17.09.19 в 11:35

37 хил. лв. са дарени за лечение на тригодишната Алекс, сумата се увеличава

Близо 37 хил. лв. е преведената до момента сума за тригодишната Александра Кръстянина от Варна от благотворителната кампания „Дарение в помощ на лечението на малката Алекс, вместо цветя за първия учебен ден”.  Много хора ни подкрепиха, очакваме сумата да..

публикувано на 17.09.19 в 11:31