Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1300 избиратели са подали сигнали и жалби за злоупотреба с техни лични данни по време на евроизборите

Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на личните данни ще представи на 31 юли резултатите от проверки на политически партии, коалиции и инициативни комитети, подали документи за регистрация за участие в изборите за депутати в Европейския парламент. От комисията посочват, че на евроизборите стотици граждани са били засегнати от злоупотреба с техните лични данни, което се е установило в процеса на регистрация на политическите субекти в изборите. Над 1300 избиратели са подали сигнали и жалби за злоупотреба с техни лични данни в публикуваните списъци за подкрепа на регистрацията на политическите сили, посочват от комисията. Комисията за защита на личните данни е проверила 59 политически субекта, подали документи за регистрация за участие в изборите за депутати в Европейския парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-скъпи билети за влаковете от днес

От днес влизат в сила нови цени на билетите на БДЖ. Поскъпването е средно с 20%, предаде БНР. Като причина от Националния железопътен превозвач посочват  инфлацията и повишените разходи. Без промяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на символична стойност от 1 лев. Безплатно ще продължат да се возят във..

публикувано на 07.05.24 в 10:25

В сила е пропускателен режим за алея дамба Балчик

Във връзка с настъпването на активния туристически сезон и с оглед създаването на условия за сигурност и безопасно движение в приморската  част на Балчик със заповед на кмета на Община Балчик от началото на месеца до 30 септември е въведен попускателен режим на МПС за алея "Дамба" през КПП "Бяла къща" и  КПП "Тих кът" и за алея "Двореца"...

публикувано на 07.05.24 в 08:34
Морска градина, Варна

Топло и слънчево във вторник

Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време. Следобед от запад на изток облачността постепенно ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от южна четвърт. Преобладаващи максимални температури между 23° и 28°, по крайбрежието 18°-23°, за В арна около 22°. Вълнение на морето 2-3, в..

публикувано на 07.05.24 в 05:50

Адресите без ток

На 07.05.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Северна промишлена зона в района над затвора. В периода 07.05.2024 - 10.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на..

публикувано на 07.05.24 в 05:00

До 20 градуса на 7 май във Варна

През следващото денонощие ще преобладава ясно и слънчево време, с временни увеличения на облачността следобед, когато на места ще се развие купеста облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южна четвърт. Минимални температури между 8° и 13°, максимални от 22° до 27°, по Черноморието ще останат по-ниски –17°-20°.  За Варна..

публикувано на 06.05.24 в 17:33

Листата си за Варна регистрираха от коалиция "Солидарна България"

Лидерът на "Солидарна България“ Ваня Григорова присъства на регистрацията на листата на коалицията във Варна за предстоящите парламентарни избори. Водач е актьорът Димитър Костадинов от партия „Изправи се България“. Григорова каза, че основното послание на коалицията за предстоящите избори е "Време е за хората".

публикувано на 06.05.24 в 17:16

Даниел Митов оглавява листата на ГЕРБ-СДС във Варна

България няма нужда от повече експерименти, "сглобки" и "некоалиции", необходимо е стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи. Това заяви във Варна водачът на листата на коалиция "ГЕРБ-СДС" на предстоящите парламентарни избори Даниел Митов. „Направихме всичко възможно България да има стабилен кабинет, който да издържи дълго и..

публикувано на 06.05.24 в 14:19