Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба маслена живопис на биоенерготерапевта Ина Май Джар

30 октомври, четвъртък, Арт салон на Радио Варна - 18:30 часа

Ина Май Джар, която от 18 години се занимава успешно с биоенергодизайн, представя във Варна своята уникална изложба “Българска космическа калиграфия”. Шейсетте картини са създадени в периода от 27 януари до 7 март 2014 г .  В основата на изложбата е идеята за дълбинния смисъл на Глаголицата, чиято основа е съществувала много преди да бъде организирана и редактирана от Кирил и Методий. Според Ина Май Джар Глаголицата е важен ключ към разбиране на древната българска история. Със своите творби авторката цели да подпомогне и разкриването на дълбинни пластове от древната българска народопсихология.

Във всяка картина са кодирани по две глаголически букви. Първата отразява характера на стихията– Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода. Втората символизира животно от древния ни 12 годишен календарен цикъл. Картините имат и друго, чисто практическо предназначение: те тестват цялостния ни статус – емоционален, физиологичен, интелектуален, влизат на ниво съзнание и подсъзнание. Оригиналният подход на Ина Май Джар позволява да се направи не само анализ на годината, но и на всеки човек и по този начин да се балансират неговите енергийни аспекти. Авторката е установила, че кръгът, квадратът и триъгълникът, основните абстрактни фигури, от които е изградена Глаголицата, разработени в цвят и динамика, влияят пряко върху енергетиката на тялото и го лекуват.

Персоналната картината, изготвяна според рождената дата на човека, има уникално въздействие: съзерцавайки картината, в състояние на медитация, се постига хармонизация и подобряване на цялостния енергиен статус на практикуващия. По време на откриването, всеки може да си поръча персонална картина лично на биоенергодизайнера Ина Май Джар, като предостави рождената си дата.

Вход свободен




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!