"Е-профил" е новата услуга, която ще въведе Регионалната Библиотека "Пенчо Славейков”-Варна

Снимка: Петя Генова

Това каза за Радио Варна директорът на библиотеката Емилия Милкова. През страницата на библиотеката потребителите ще могат да се регистрират, да създадат свой собствен профил и дадат заявка за книга. Другата нова услуга, която се очаква да бъде въведена, е "уебкуратор на изложби". "На базата на дигиталния фонд, с който библиотеката разполага, ще се даде възможност на читатели да подбират и да правят сами виртуални изложби", каза още Милкова. Новите услуги  ще бъдат обсъдени с библиотекари от страната и чужбина на Уебинар днес във Варна. Той е част от изпълнението на дву-годишен проект под името X-LIBRIS /екс-либрис/ и е стратегическо партньорство за обучение на възрастни в рамките на ключовата дейност "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” на Програма Еразъм+. Основната мисия на проекта е да организира серия обучения, насочени към разработване на потребителски ориентирани нови библиотечни услуги, базирани на иновативни информационни и комуникационни технологии.ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток

На 12.12.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Антон Неделчев 1 – 23; ул. Беласица 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 32, 34, 36, 38, 40, 42; ул. Димитър Бацаров 3, 5, 7, 9, 13; ул. Димитър..

публикувано на 12.12.18 в 06:29

Проект за деца със специални потребности в Карин дом

Фондация „Карин дом“ със заключителна среща от 10.00 часа   по проект „Център за семейно-медиирана интервенция“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ благодарение, на която бе представена иновативна за България услуга за деца със специални потребности и техните родители, насочена към изграждане на семейството..

публикувано на 12.12.18 в 06:22

Новият храм в Кранево ще бъде окрит догодина

"Догодина официално ще открием църквата в Кранево. Десет години храмът се води строеж", това коментира кметът на курортното селище Румен Николов по повод новия иконостас на православния храм "Света Богородица достойно ест". Инициативата за издигане на църква в селото край морето е известна още преди 130 години. Първата копка на сегашната..

публикувано на 12.12.18 в 06:10

Облачно със слаб дъжд

Преди обед ще преобладава облачно време и на отделни места ще превалява слаб дъжд или сняг, но следобед ще започне намаление на облачността. Ще духа слаб западен вятър, по Черноморието сутринта до умерен северозападен. Максимални температури между 2 и 7 градуса, за Варна около 5. Вълнение 1-2, в открито море 2-3 бала. Температура на морската..

публикувано на 12.12.18 в 06:10

Владиславово и Възраждане без вода

До утре сутринта се очаква да бъде отстранена аварията, която остави на сухо четвърти микрорайон на кв. "Владиславово" във Варна, каза дежурният диспечер на дружеството. Причината  е авария на магистрален водопровод. Екипите работят и се предвижда да ремонтират участъка до 6 часа утре. Поради предизвикана авария  без вода до 11 часа на 12 декември..

публикувано на 11.12.18 в 23:03

Над 300 творби оцени журито на конкурса на Радио Варна за зимна детска рисунка

"Ех, че време! Ех, че сняг" – това е мотото на конкурса на Радио Варна за детска зимна рисунка. Днес журито се събра, за да определи най-добрите. И в това второ издание на конкурса журито е тричленно – галеристът Нели Вълчева, художникът Петьо Маринов и дизейнерът Виктор Петков. Получихме над 300 творби на млади творци 6 до 16-сет години...

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Коледен базар за 113-ия рожден ден на училището за деца с нарушено зрение

Със спектакъл по проект "Приложен театър в подкрепа на деца и младежи с увредено зрение" и коледен базар на картички и играчки учители, ученици и родители  отбелязаха  113-ата годишнина  от основаването на Специалното училище за ученици с нарушено зрение във варненския квартал "Аспарухово ". Директорът на учебното заведение Жулиета Петкова..

публикувано на 11.12.18 в 17:29