Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен клавирен концерт

| обновено на 06.04.15 в 18:50

6 април, понеделник - Концертно студио на Радио Варна, 18:00 часа

200 години немска и австрийска музика

Изпълняват:
Йоана Райчева, 10 клас с преподавател Мария Гинева
Звездалина Коларова, 11 клас с преподавател Звезделина Тодорова
Дамян Радев, 7 клас с преподавател Станислава Ставрева
Добромир Ценов, 12 клас с преподавател Мария Гинева
ученици от НУИ "Добри Христов" - Варна


В програмата:
Георг Фридрих Хендел
Волфганг Амадеус Моцарт
Лудвиг Ван Бетовен
Карл Мария фон Вебер
Йоханес Брамс
Роберт Шуман
Рихард Вагнер

СнимкаДамян Радев е роден през 2001г. и е ученик в седми клас в класа по пиано на г-жа Станислава Ставрева при НУИ „Добри Христов“ – гр. Варна. Участва активно в концерти на НУИ „Добри Христов“. През 2011г. печели първа награда на Международния конкурс за пианисти в Крайова, Румъния. През 2012г. на Международния конкурс за пианисти до 11год."Амадеус"  в Бърно,Чехия печели поощрителна награда. През 2013г. печели първа награда на Националния конкурс за пианисти "Мила Михайлова", а на Международния конкурс "Панчо Владигеров" получава трета награда.







СнимкаДобромир Ценов
е роден във Варна през 1996г. Ученик е от НУИ „ Добри Христов” гр. Варна в класа по пиано на г-жа Мария Гинева.   Опитът му в областта на музиката е като солист- изпълнител в многобройни концерти на НУИ „Добри Христов”, на сцената на Градска художествена галерия – Варна, и Радио Варна, както и като част от камерни състави. Посещавал е много майсторски класове и е лауреат на наши и международни конкурси.








СнимкаЗвездалина Коларова
е родена през 1997г. Започва да свири на пиано на 5-годишна възраст. Понастоящем учи в НУИ „Добри Христов“ - Варна в класа по пиано на г-жа Звезделина Тодорова. Участва в редица концерти на НУИ "Добри Христов" и други. През 2009 и 2011 година се явява на Международния конкурс за пианисти „Франц Шуберт“ и печели поощрения. През 2010 и 2012 година свири на Международния конкурс „Приказка за теб“ и получава първа награда за индивидуално изпълнение и в клавирно дуо. През 2013 година се явява на Международния конкурс за изпълнение на Чешка и Словашка музика и получава първа награда, а по-късно на Десетия международен конкурс за изпълнение на Немска и Австрийска музика и получава трета награда. Концертирала е с оркестрите на Варненската филхармония, оркестър „Анима“ и „Симфониета“. 




СнимкаЙоана Райчева
е родена през 1998г. и е ученичка в класа по пиано на г-жа Мария Гинева при НУИ "Добри Христов". Взима участие в редица майсторски класове и концерти. На 8-годишна възраст получава Специална награда в конкурса за клавирни творби от български композитори „Бъдещето на България”, гр. Бургас. През 2008г. на Националния конкурс "Светослав Обретенов” в Провадия получава "отлично представил се". През 2011 печели първа награда и награда за най-добро изпълнение на класическа музикална творба на Международния детско-юношески театрален фестивал „Приказка за теб” в гр. Варна. През 2012 получава първа награда Международния конкурс „Надежди, таланти, майстори”, Добрич – Албена, а на Националния конкурс за пианисти „Мила Михайлова” в гр. Варна също печели първа награда. През 2013г. печели първа награда „Assoluto” на Междинародния конкурс Музикални фойерверки в Баден-Вюртемберг” в Баден-Баден, Германия. През 2014г. печели първа награда на Националния конкурс за най-добро изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” в гр. Бургас. През 2013 и 2015 е солист на Варненска филхармония.

Събитието е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи "Криле за начало".

Вход свободен


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!