Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За 13-и път Варненската библиотека организира Маратон на четенето

За 13-а поредна година Варненската регионална библиотека "Пенчо Славейков" организира Маратон на четенето. На 60 места в града четящите варненци ще участват в инициативата под надслов "Моите детски книги-книги на моите деца". Даниела Стойнова с подробностите :





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Зафиров

Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК

Пленумът на БСП е задължил подалата оставка като председател на партията Корнелия Нинова да упълномощи Атанас Зафиров да представлява партията пред ЦИК, научи "Хоризонт". По-рано тази седмица Нинова обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация..

публикувано на 01.09.24 в 14:03

Утре валежите спират и облачността намалява

През нощта ще има значителна облачност и на места все още ще превалява.  Утре постепенно валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от север и северозапад. Минимални температури между 16° и 21°, максимални от 26° до 31°. За Варна минимална температура 21°, максимална 28°. Вълнение на морето около..

публикувано на 01.09.24 в 13:33

Нинова поиска конгрес на БСП на 28 септември

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова ще предложи свикването на партиен конгрес на 28 септември, предаде репортер на БГНЕС. Нинова излезе пред партийната централа заедно с Георги Свиленски, за да говори пред протестиращите в нейна подкрепа. „Бъдете спокойни, че ще регистрираме партията за..

публикувано на 01.09.24 в 11:11

Русия удължи забраната за износ на бензин

Забраната за износ на бензин от Русия е удължена с решение на руското правителство до края на годината, съобщи ТАСС. Според мотивите за решението то е взето за „поддържане на стабилна ситуация на горивния пазар в периода на запазено сезонно търсене и планови ремонти“ на производствените мощности. Забраната не се отнася за доставките по..

публикувано на 01.09.24 в 11:10

18 500 са безработните младежи

Безработните младежи до 29-годишна възраст са 18 500 души от всички 153 000 регистрирани в бюрата по труда без препитание. Това сочат най-новите данни на Агенцията по заетостта. Повече от половината, или над 8000 от младежите, са със средно образование. За сравнение, през същия период на миналата..

публикувано на 01.09.24 в 10:53

Патриарх Даниил отправи послание за Новата църковна година

Негово Светейшество Софийският митрополит и български патриарх Даниил отправи окръжно послание по случай Новата църковна година - началото на индикта, се казва в съобщение, публикувано в сайта на Българската патриаршия. "По великата Божия милост в този първи ден на септември встъпваме заедно в още една Нова църковна година. Още една Нова..

публикувано на 01.09.24 в 10:08

От днес детските столчета за автомобили в магазините – само по i-Size стандарта за безопасност

Притежателите на седалки от по-стария стандарт могат да продължат да ги ползват От 1 септември влиза в сила важна промяна при продажбата на детски столчета за автомобили. Във физическите и електронните магазини ще бъде разрешено предлагането само на седалки, които са изработени в съответствие с т. нар. i-Size стандарт. За това напомнят от..

публикувано на 01.09.24 в 09:35