Първи частен синдикат даде ръководството на БДЖ на прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Ръководителите на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров, Велик Занчев и директорът на "БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов са поименно посочени в сигнал до главния прокурор, внесен от Първи частен синдикат, съобщават от синдиката. Сигналът е от 55 страници, в които са посочени всички нарушения с приложена документация. "Това е вторият ни сигнал в рамките на една година до прокуратурата", заяви президентът на синдиката Дамян Петров. "Очакваме най-после реални действия, защото моделът "КОЙ" е част от и от статуквото в БДЖ и е време да бъде спрян." Сигналът е подаден във връзка с продължаващи нарушения на Кодекса на труда, както и заради дискриминационни действия и изнудване на членове на Първи частен синдикат.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изтича срокът за подаване на декларацията за облагане на доходите

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г. Дотогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне, напомнят още от НАП. Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно от всеки..

публикувано на 27.04.18 в 10:02

Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ

Американският Сенат гласува и одобри кандидатурата на бившия директор на ЦРУ Майк Помпео за държавен секретар. Помпео спечели доверието на Тръмп след една година в ЦРУ, но беше обвинен от демократите, че е твърде агресивен спрямо мюсюлмани и хомосексуалисти. След като номинацията едвам премина през Комитета по международни отношения в..

публикувано на 27.04.18 в 06:43

Все още има свободни места във влаковете за празниците

По всички направления, за които от БДЖ "Пътнически превози"  изискват предварителна резервация за предстоящите празници, има свободни места, каза за БНР Калин Маринов от отдел "Продажби"  в железопътната компания. Резервациите са необходими за някои от бързите влакове по най-натоварените дестинации за дните 4-и, 5-и и 7-и май. Целта е компанията да..

публикувано на 27.04.18 в 06:24

"Къщата на мира" отвори врати за лидерите на двете Кореи

Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Дже-ин се срещнаха в демилитаризирана зона между двете страни. Двамата се поздравиха на демаркационната линия. След това те бяха посрещнати от почетен караул и военен оркестър, преди да влязат в т.нар. "Къща на мира" за разговорите.  Вътре Ким Чен-ун написа послание в специална книга, в която..

публикувано на 27.04.18 в 06:20

Пловдив очаква проекти от Варна за Европейска столица на културата

Фондация „Пловдив 2019“ кани градовете финалисти за столица на културата да се включат в програмата на най-големия европейски културен проект през следващата година. Варна, Велико Търново, София и регионите им могат да участват с най-добрите идеи, заложени в програмите, с които са достигнали до финала на конкурса за титлата. Отворената покана е..

публикувано на 26.04.18 в 15:14

Катастрофа затвори пътя София - Варна

Пътят София - Варна е затворен за движение в района на разклона за Ловеч заради катастрофа, при която са пострадали двама души, но без опасност за живота.Движението в посока София се осъществява през село Казачево, а в посока Варна - през село Българене.

публикувано на 26.04.18 в 09:13

Пореден протест срещу строителството в Националния парк "Пирин"

Природозащитници отново организират протест срещу строителството в Националния парк "Пирин" с искане за отмяна на Плана за управление на  парка.Към това се добавя и ново възражение, каза Константин Иванов от организацията Световен фонд за дивата природа."В края на миналата седмица става ясно, че екоминистерството е разрешило да се укрепи една от..

публикувано на 26.04.18 в 08:51