Първи частен синдикат даде ръководството на БДЖ на прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Ръководителите на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров, Велик Занчев и директорът на "БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов са поименно посочени в сигнал до главния прокурор, внесен от Първи частен синдикат, съобщават от синдиката. Сигналът е от 55 страници, в които са посочени всички нарушения с приложена документация. "Това е вторият ни сигнал в рамките на една година до прокуратурата", заяви президентът на синдиката Дамян Петров. "Очакваме най-после реални действия, защото моделът "КОЙ" е част от и от статуквото в БДЖ и е време да бъде спрян." Сигналът е подаден във връзка с продължаващи нарушения на Кодекса на труда, както и заради дискриминационни действия и изнудване на членове на Първи частен синдикат.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Извънредно положение в столицата на Канада заради наводнения

Извънредно положение бе обявено в канадската столица Отава на фона на покачването на водното равнище. Най-малко един човек е загинал в провинция Квебек, където има опасност от скъсване на язовирна стена във водноелектрическа централа, предаде Ройтерс. Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение в канадската столица..

публикувано на 26.04.19 в 13:43
Няма вода

Отровена е водата в квартал на Генерал Тошево, двама са в болница

Водата на 300 домакинства в квартал на град Генерал Тошево е била отровена вероятно с пестициди и не е годна за битова и стопанска употреба. Вчера и днес всички къщи в квартала са били обиколени от служители на общината и полицията и са били информирани за проблема с водата и предупредени да не я използват за никакви нужди. Иззети са..

публикувано на 26.04.19 в 13:36

Внимавайте за разлика в цената върху етикета и касовата бележка

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов подчерта, че при проблем е важно да има реакция от страна на потребителите към търговеца, както и сигнал към контролния орган. Тогава инспекторите ще могат да установят случилото се и да наложат санкция. И най-важното е да съдействат на потребителя да получи обратно парите си...

публикувано на 26.04.19 в 11:15

Водата в квартал "Пастир" в Генерал Тошево не става за пиене

Окръжната прокуратура в Добрич е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител заради отравянето на водата в квартал "Пастир" в Генерал Тошево. От вчера водата не е годна за битови нужди и населението е предупредено от полицията да не я използва срещу подпис за информирано съгласие. Днес на място полиция, екипи на ВиК..

публикувано на 26.04.19 в 09:31

Открийте вашата секция за гласуване

Това би могло да стане на страницата на Гражданска Регистрация и Административно Обслужване /ГРАО/. За справката е необходимо да въведете своя Единен граждански новер /ЕГН/ и първо име. Тогава ще видите изписани мястото на гласуване, номер и адрес на избирателната секция. https://www.grao.bg/elections/Secure/Public/EgnSearch.cshtml Общият..

публикувано на 26.04.19 в 08:37

Защо минаваме "под масата" на Разпети петък?

В представите на не малко хора Велики Петък се свързва с минаване под ''масата''. Извършването на този така наречен ритуал носи здраве, късмет, а според някои и опрощаване на греховете. Тези тълкувания са неправилни и плод на пълно суеверие. Петък сутринта преди началото на службата, в средата на храма се издига ''гробът'' Христов,..

публикувано на 26.04.19 в 08:27

Разпети петък е

Днес е Разпети петък - денят, в който е разпнат Божият син Иисус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството. Богослуженията в най-тъжния ден от годината за православните християни, проследяват издаването на присъдата, разпятието и погребението на Божия син. Богослуженията на Разпети петък започват сутринта с..

публикувано на 26.04.19 в 07:57