Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти обсъждаха проблемите на туризма във Варна

Снимка: БГНЕС

Студентски съвет при Колеж по туризъм - Варна проведе национални студентски дебати „Проблеми на младите кадри в туризма и решението за тях“ с помощта на Дирекция „Образование и младежки дейности“ при община Варна по линия на Варна - Младежка Столица на Европа за 2017 година.

Сред дебатираните днес теми бяха: Осигуряване на добри условия за работа на квалифицираните в специалност Туризъм кадри, Стъпки за справяне със сезонността в туризма, Задържане и стимулиране на младите кадри в България, с цел развитие на по-добър туризъм, Финансиране на специалност Туризъм, Oсигуряване на възможност за стажове и практики.

На срещата присъстваха студенти от всички 14 акредитирани в специалност „Туризъм“ висши училища, работодатели от туристическия бранш, експерти от Министерство на туризма, Министерство на образованието, браншови организации и асоциации. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

До 13 август се очаква да приключи подмяната на водопровода пред Терапията

В срок до 13 август се очаква ВиК да приключи с подмяната на стария водопровод пред Университетската болница за активно лечение „Св. Марина“.  Това увериха на редовната си седмична среща в общинската администрация фирмите, които изпълняват големия ВиК-проект във Варна. След вторник започват и дейностите по възстановяването на износващия пласт на..

публикувано на 08.08.24 в 19:35

Община Варна внася сигнал в прокуратурата с искане за протест на ПУП на имота с кедрите в кв. "Аспарухово"

Община Варна ще внесе сигнал с искане за протест от прокуратурата на Подробния устройствен план (ПУП) на частен имот в квартал „Аспарухово“, където вчера бяха премахнати пет от общо седем кедъра. По случая веднага е започнала проверка на документацията от страна на юристи, архитекти и инженери в Община Варна. Заради съмнения за нередности още утре ще..

публикувано на 08.08.24 в 19:11

Във Варна наградиха победителите в Спартакиадата по морски спортове

Тържествена церемония по награждаване на победителите от Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили се проведе днес на Морска гара-Варна.  В дните от 5 август до днес сборните отбори на ВМС - по един мъжки и женски, три отбора от военните формирования на Флотилия бойни и спомагателни кораби, отбор на Военноморска база Варна, по един..

публикувано на 08.08.24 в 19:04

Предсрочни избори на 20 октомври поискаха от БСП и ГЕРБ-СДС

Предсрочните избори да се проведат на 20 октомври. Това поискаха от БСП и ГЕРБ-СДС по време на консултациите при президента Румен Радев.  "Вярвам, че Вие ще изберете най-подходящата дата. Считаме, че 20 октомври е една реалистична дата, подходяща за тези избори", подчерта Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.  "На 20 октомври ще има частични местни..

публикувано на 08.08.24 в 18:10

Румен Радев: Най-важното е да се гарантира нормалното функциониране на държавата

Започнаха консултациите с парламентарните групи във връзка с назначаването на служебно правителство.  "За да насроча дата за изборите, трябва първо да се проведат тези консултации, да се определи кандидат за министър-председател и служебни правителство. Моите възможности за избор на служебен премиер са силно ограничени. Ние не можем да бавим повече..

публикувано на 08.08.24 в 17:23

РЗИ не откри нарушение за взетите 1500 лв. за преглед, докторът - глобен само за издаден на чужд език документ

Приключи проверката на Регионалната здравна инспекция във Варна, която се самосезира след случая, в който лекар, практикуващ в к.к. "Златни пясъци", взе от чуждестранни пациенти близо 1500 лева за преглед.  Докторът, поискал близо 1500 лева за преглед на "Златни пясъци": Ценоразписът е в кабинета ми, всичко е законно Адв. Мария Шаркова за..

публикувано на 08.08.24 в 16:55

БАБХ приема сигнали за нарушение на мерките срещу навлизането на чума по дребните преживни животни в България

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) приема сигнали на денонощен телефон 0 700 122 99 за нарушение на мерките срещу навлизането на чума по дребните преживни животни в България. На телефона се приемат жалби и сигнали за нерегламентиран внос, придвижвания и продажби на живи животни. В спешен порядък същите ще бъдат проверявани от..

публикувано на 08.08.24 в 16:13