Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Генерал Тошево отпуска стипендии за студенти

Община Генерал Тошево отпуска стипендии за студенти, които продължават образованието си в дефицитна за района специалност. Финансовата помощ за младите хора е регламентирана в специална наредба, приета от Общинския съвет, припомнят от местната управа в добруджанския град. От администрацията посочват, че основното условие към стипендиантите е след завършване да работят на територията на Община Генерал Тошево. Младите хора ще бъдат назначавани в структури, които са второстепенни разпоредители с бюджета, или в търговски дружества, в които общината има мажоритарен дял. За тази година стипендии се отпускат за специалностите „Предучилищна педагогика” и „Медицинска сестра”. Средствата за финансирането им са предвидени в бюджет 2016, уточняват от общинската управа. Срокът за подаване на документите е от 1 юли до 31 август.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благомир Коцев призова председателя на ОбС или областния управител на Варна да свикат сесия през август

Да бъде свикана сесия на Общинския съвет на Варна още през август. С тези искания се обърна кметът на Варна Благомир Коцев към председателя на Общинския съвет и областния управител на Варна. По думите му "...  Варна е изправена пред риск да не се реализират редица важни за града проекти, а всяко по-нататъшно забавяне води до увеличаването на опасността..

публикувано на 01.08.24 в 19:20

Проверяващи разкриха екскурзоводи без лиценз в Балчик

Продължават съвместните проверки на Министерството на туризма с Комисията за защита на потребителите и Икономическа полиция за законово упражняване на професията „Екскурзовод“. В рамките на съвместната акция са проверени четирима екскурзоводи на групи на ключови туристически обекти по Черноморието – Ботаническата градина и „Двореца“ в Балчик. При..

публикувано на 01.08.24 в 19:00

Трети ден протест срещу спрения светофар на кръговото до "Почивка" (СНИМКИ)

Втори ден протест срещу спирането на светофара след кръговото на "Почивка" (ВИДЕО и СНИМКИ) Спонтанен протест заради спрян светофар след кръговото на "Почивка" към курортите Светофарът на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и ул. "Янаки Богданов" е спрян до 20 август, уточни по-рано през деня кметът Благомир Коцев. Той обясни, че..

публикувано на 01.08.24 в 18:20

Маршрутни промени на линия 409 в петък

На 2 август (петък) автобусите на „Градски транспорт“ ЕАД Варна по линия 409 с курсове от гр. Аксаково посока к. к. „Златни пясъци“ в 06:30, 07:00, 07:30, 08:00, 08:30 часа и автобусите от к. к. „Златни пясъци“ посока гр. Аксаково с курсове в 07:30, 08:00, 08:30, 09:00 и 09:30 часа, няма да обслужват спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“,..

публикувано на 01.08.24 в 17:52

Дерайлирали вагони в участъка Мирково - Долно Камарци, очаква се закъснение на нощния влак София-Варна-София

Движението на влаковете от Подбалканската линия в участъка Мирково - Долно Камарци е спрян заради инцидент.  Пет празни вагона на частен товарен влак са излезли от релсите минути преди 15 часа в участъка между гарите Мирково и Долно Камарци. Композицията е била от 20 вагона, няма пострадали. Към мястото са изпратени техника и екипи за вдигане на..

публикувано на 01.08.24 в 17:22

Кметът на "Аспарухово": Разбирам притесненията на протестиращите, кедрите са символ за района

Жители на "Аспарухово" ще излязат на протест тази събота от 17.00 часа срещу изсичането на няколко кедрови дървета в центъра на квартала. Причината за намерението за премахването е предстоящ строеж на 6-етажна кооперация, каза за Радио Варна един от организаторите на протеста Елена Христова. Тя поясни, че застрашени от отсичане са седем дървета, които,..

публикувано на 01.08.24 в 16:00

Затварят за час пътя Бургас-Варна след Обзор в събота

В събота предстои да бъде затворен пътят Бургас - Варна (след Обзор) заради протести. Своето недоволство ще изразят граждани от Попович, област Варна, от 11 до 12 часа, предаде БНР-Бургас.  Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани още на КПП Кошарица. Алтернатива за тях е преминаване през..

публикувано на 01.08.24 в 15:38