Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местят Колежа по туризъм във 2-ри корпус на Икономическия университет

Колежът по туризъм във Варна освобождава помещенията на ул. "Стефан Караджа" 32, където делеше сградата с НУИ "Добри Христов". До края на седмицата колежът ще бъде изцяло преместен във втори корпус на Икономическия университет, съобщи за Радио Варна директорът на колежа доц. Генка Рафаилова. Тя уточни, че учебните занятия през новата учебна година ще са във втори корпус и в централната сграда на Икономическия университет, част от чиято структура е колежът.

Очаква се за учебната 2017/2018 г. той да се прехвърли в отредената за него сграда на бившия техникум по автотранспорт на бул."Сливница" 180. Тя беше предоставена на Икономически унивесритет - Варна с решение на Министерство на образованието от август м.г., за целите на обучението в колежа. В момента там тече генерален ремонт – готови са фасадата и покривът, сменена е дограмата, но вътрешните ремонти ще продължат и след старта на предстоящата учебна година, поясни доц. Рафайлова.

В сградата на ул."Стефан Караджа" 32 колежът по туризъм ще запази само специализирания кабинет по технология на обслужването в ресторант и бар, със съответното оборудване.

Тази година новоприетите студенти в колежа са 225 в двете специалности "Мениджмънт на туризма" и "Мениджмънт на хотели и ресторанти".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат промени в организацията на движението край мола на ул. "Акад. Андрей Сахаров"

Ръководствата на Община Варна и на търговския център на ул. "Академик Андрей Сахаров" ще предприемат съвместни действия за облекчаване на трафика и повишаване на безопасността на движението в района на мола. По време на среща на заместник-кмета по сигурността Илия Коев, собственика на търговския център и директора му Иво Генов бяха обсъдени конкретни..

публикувано на 31.07.24 в 19:15

Втори ден протест срещу спирането на светофара след кръговото на "Почивка" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Утре заместник-кметът Илия Коев ще обсъди на оперативка ситуацията и исканията на хората. Те ще очакват отговор и вечерта излизат отново на протест.  Искат да знаят кой е издал заповедта за спирането на светофара, докога ще продължи това временно спиране. Според тях промяната е безсмислена и не решава проблема на хората от Горна и Долна..

публикувано на 31.07.24 в 18:45

Община Варна: Всички училища ще започнат учебната година в собствените си сгради

Всички училища ще започнат учебната година 2024/2025 г. в собствените си сгради, а планираните ремонти ще започват поетапно след предварително изчерпателно информиране на обществеността поне два месеца преди началото им. Това стана ясно след среща на общинското ръководство и директорите на училищата във Варна.  Община Варна спечели финансиране от..

публикувано на 31.07.24 в 17:55
Община Балчик

11 хиляди лева печалба отчита общинското дружество, оператор на платеното паркиране в Балчик

11 хиляди лева е печалбата за 2023-та на общинското дружество, оператор на платеното паркиране в Балчик.  Докладът за финансовото състояние на търговските дружества през 2023 година влиза на вниманието на местния парламент на 1 август. МБАЛ Балчик ЕООД е реализирало приходи от обичайната си дейност в размер на 3,579 млн.лв., от които предоставена..

публикувано на 31.07.24 в 17:35
Пожар край Харманли

Специалист за BG-ALERT: Липсва визия какво да се прави при бедствие

Системата за ранно оповестяване при аварии и бедствия  BG - ALERT   трябва да бъде последното звено от една всеобхватна организация за прецизно и последователно въвеждане на нива за предупреждение. Това каза за Радио Варна Атанас Кръстанов - специалист по природни и индустриални бедствия от информационната платформа "Климотека". По думите..

публикувано на 31.07.24 в 17:10

Биляна Раева: Варна няма да изтърве тези 100 милиона, ако администрацията си свърши адекватно работата

ГЕРБ-Варна заподозряха кмета на морската столица Благомир Коцев в стартиране на предизборна кампания. Припомняме, че след последната сесия на Общинския съвет Коцев на свой ред обвини общинските съветници, които не подкрепиха гласуване на средства, с които да бъдат платени доклади за съвместимост на проекти, нужни за получаване на 100 млн. лева от..

публикувано на 31.07.24 в 16:09

На първо четене: НС наложи пълна забрана върху продажбата на райски газ

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им, предаде БНР.  Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост..

публикувано на 31.07.24 в 15:55