Представят книгата „В полет” за талантливия творец Александър Първанов във Варна

След премиери в Ню Йорк и София, книгата „В полет” ще има и варненска, на 2 август. Тя е първи реализиран проект на сдружение „Изкуството на Алекс” с председател Малина Първанова. Средствата от продажбата й ще са за финансиране на пътуването и престоя на спечелилия стипендията за обучение във филмовия институт “Лий Страсбърг”, Ню Йорк, учредена в памет на талантливия българин Александър Първанов.

Българският младеж успя да покори Виена и Ню Йорк с ролите си, но след нелеп инцидент през 2011 година остана завинаги на 20 години. Неговата майка - Малина Първанова, се е посветила на каузата да бъде подкрепен талантлив български студент за обучение в института “Лий Страсбърг”. С тази идея създава и успява да отпечата в България книгата „В полет”, в тираж 500 броя, на три езика - български, немски и английски. В нея със свои текстове участват приятели и преподаватели на Алекс, неговата майка, както и писателят Захари Карабашлиев. Очаква се той да участва лично на премиерата във Варна, в книжарница „Сиела”. Това разказа днес в сутрешния блок на Радио Варна Малина Първанова. Ще бъдат организирани майсторски класове с преподаватели от институт “Лий Страсбърг”. Първият е планиран за месец май догодина, като се очаква лично да се включи съпругата на Лий Страсбърг - Анна, която е и преподавател в института. Най-добрият на майсторския клас ще получи стипендията на името на Алекс Първанов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 500 водачи с глоби в "синята зона" само за седмица

Общо 494 нарушения е констатирала Общинска полиция на територията на синята зона само за седмица. Съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата, съобщават от община Варна. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и на забранени със знаци места. „Синята зона“ във Варна е факт от 11-ти юли и в момента тече едномесечен..

публикувано на 20.07.18 в 15:21

Четири квартала в Добрич с режим на водата от понеделник

В Добрич започна присъединяването на абонати към новия водопровод, който се изгражда по проекта за обновяване на водния цикъл. Това налага спиране на водоподаването в различни райони на града, където се извършва присъединяването, съобщиха от звеното за управление на проекта. От понеделник, 23 юли, ще се пристъпи към спиране на водата в..

публикувано на 20.07.18 в 14:51
Двореца в Балчик

Добър сезон се очертава в Балчик

Между 13 и 14 на сто е  ръстът в броя на нощувки и туристи в община Балчик. Това показва отчетената туристическа дейност за първите шест месеца на годината, съотнесена към данните до края на юни от миналата година. Тук са пребивавали средно около пет дни близо 117 хиляди души, осъществили над половин милион отсядания...

публикувано на 20.07.18 в 14:47

Бивш земеделски шеф получи условна присъда

Бившият директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич Стилиян Митев, получи условна присъда от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок, заради незаконно построени в района на Кранево хотел, винарна и медицински пункт. С решението на Окръжния съд в Добрич Митев беше лишен и от право да заема държавна или обществена..

публикувано на 20.07.18 в 14:41

Още промени в градския транспорт от утре

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36, 37, 12, 17, 17А, 17/60, 46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила тази седмица. Някои от тях – в квартал „Аспарухово“ – вече са факт от вторник. Останалите ще бъдат променени в събота – 21-и юли. Причината стартът на ремонтите по три обекта, финансирани по..

обновено на 20.07.18 в 14:19

Над 60% от професиите, които ще работим през 2030 г., още не съществуват

Над 60% от професиите, които ще се практикуват през 2030-а година, в момента не съществуват, сочи доклад на компютърната корпорация Dell. Заради новите информационни технологии ще изчезнат много професии, но и ще се появят нови, някои от тях още през тази година. „Този процес се развива с изключителни темпове и младите хора не са подготвени за..

публикувано на 20.07.18 в 12:33

"Европейското" село Калиманци

Калиманци е едно от така наречените живи села около Варна. Причината – близост до  големия град, красива природа и чист въздух. Затова и цените на парцелите са високи, но въпреки това   няма имоти, които да се продават – нито общински, нито частни. Преди време селото избрали много чужденци, но след Брекзита част от тях се върнали. Техните къщи..

публикувано на 20.07.18 в 10:45