Представят книгата „В полет” за талантливия творец Александър Първанов във Варна

След премиери в Ню Йорк и София, книгата „В полет” ще има и варненска, на 2 август. Тя е първи реализиран проект на сдружение „Изкуството на Алекс” с председател Малина Първанова. Средствата от продажбата й ще са за финансиране на пътуването и престоя на спечелилия стипендията за обучение във филмовия институт “Лий Страсбърг”, Ню Йорк, учредена в памет на талантливия българин Александър Първанов.

Българският младеж успя да покори Виена и Ню Йорк с ролите си, но след нелеп инцидент през 2011 година остана завинаги на 20 години. Неговата майка - Малина Първанова, се е посветила на каузата да бъде подкрепен талантлив български студент за обучение в института “Лий Страсбърг”. С тази идея създава и успява да отпечата в България книгата „В полет”, в тираж 500 броя, на три езика - български, немски и английски. В нея със свои текстове участват приятели и преподаватели на Алекс, неговата майка, както и писателят Захари Карабашлиев. Очаква се той да участва лично на премиерата във Варна, в книжарница „Сиела”. Това разказа днес в сутрешния блок на Радио Варна Малина Първанова. Ще бъдат организирани майсторски класове с преподаватели от институт “Лий Страсбърг”. Първият е планиран за месец май догодина, като се очаква лично да се включи съпругата на Лий Страсбърг - Анна, която е и преподавател в института. Най-добрият на майсторския клас ще получи стипендията на името на Алекс Първанов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаква се рязка промяна на времето

По високопланинските проходи е възможно дъждът да премине в сняг, предупреждават от Агенция Пътна инфраструктура. От агенцията апелират да тръгвате на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".Всички граждани и транспортни фирми могат да получават..

публикувано на 18.03.18 в 13:39

Депутатите от ГЕРБ ще проведат приемни в Тервел и общината

Народните представители от ГЕРБ - Добрич Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на партията, ще проведат срещи с граждани от избирателния си район днес и утре (19 март). Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.   В 10.00 часа Даниела Димитрова ще се срещне с жителите на село Орляк, община Тервел. За 12.00 часа е..

публикувано на 18.03.18 в 09:09

Къдроглавите пеликани в „Сребърна“ отново изграждат гнезда

Гнездовият период в колонията на къдроглавите пеликани в „Сребърна“ постепенно се възобновява, след като дребни хищници подплашиха птиците в началото на месеца, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе. С повишаване на температурите ледената покривка се е разтопила и пеликаните са започнали да се завръщат. На..

публикувано на 18.03.18 в 08:48

Икономическите престъпления в Добрич намаляват, сочи статистика

По-малко икономически престъпления, но на по-голяма стойност са регистрирани в Добричка област през 2017 година в сравнение с предходната. Това сочи отчет за дейността на Областната дирекция на МВР за изминалата година. Регистрираните икономически криминални деяния през м. г. са 226 на стойност 827 000 лева при 252 престъпления за 2016-а за 641..

публикувано на 18.03.18 в 08:41
Нурхан Фехим

Курсът по по първа долекарска помощ за велосипедисти и днес в БЧК-Варна

Курс по първа долекарска помощ за велосипедисти, бегачи и туристи, организира за поредна година варненският велоклуб „Устрем” съвместно с Българския червен кръст. Курсът е безплатен. Продължава и днес в сградата на БЧК на ул. „Братя Шкорпил” №3 във Варна. В рамките на 5 часа желаещите да преминат обучението ще научат правилните действия при..

публикувано на 18.03.18 в 08:00

Близо 25 хил. руснаци, живеещи в България, ще гласуват за президент

Всички руски граждани, които имат валиден паспорт и са навършили 18 години, дори да не са постоянно живеещи в България, могат да гласуват на изборите за президент на Руската федерация, съобщиха от Генералното консулство на Русия във Варна. Гласуването започва в 8.00ч. в секцията в Генералното консулство и ще продължи до 20.00 часа вечерта. Вече..

публикувано на 18.03.18 в 07:22

Пролетно надиграване събира любители на фолклора във Варна

80 състава участват в „Пролетно надиграване“ 2018, което се провежда и днес във Варна. Домакин на фолклорния фестивал е голям търговски център. Входът за всички събития е свободен. Подробната програма с реда на участниците и техните изпълнения можете да откриете тук .

публикувано на 18.03.18 в 07:15