Представят книгата „В полет” за талантливия творец Александър Първанов във Варна

След премиери в Ню Йорк и София, книгата „В полет” ще има и варненска, на 2 август. Тя е първи реализиран проект на сдружение „Изкуството на Алекс” с председател Малина Първанова. Средствата от продажбата й ще са за финансиране на пътуването и престоя на спечелилия стипендията за обучение във филмовия институт “Лий Страсбърг”, Ню Йорк, учредена в памет на талантливия българин Александър Първанов.

Българският младеж успя да покори Виена и Ню Йорк с ролите си, но след нелеп инцидент през 2011 година остана завинаги на 20 години. Неговата майка - Малина Първанова, се е посветила на каузата да бъде подкрепен талантлив български студент за обучение в института “Лий Страсбърг”. С тази идея създава и успява да отпечата в България книгата „В полет”, в тираж 500 броя, на три езика - български, немски и английски. В нея със свои текстове участват приятели и преподаватели на Алекс, неговата майка, както и писателят Захари Карабашлиев. Очаква се той да участва лично на премиерата във Варна, в книжарница „Сиела”. Това разказа днес в сутрешния блок на Радио Варна Малина Първанова. Ще бъдат организирани майсторски класове с преподаватели от институт “Лий Страсбърг”. Първият е планиран за месец май догодина, като се очаква лично да се включи съпругата на Лий Страсбърг - Анна, която е и преподавател в института. Най-добрият на майсторския клас ще получи стипендията на името на Алекс Първанов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Йордан Йорданов

Йордан Йорданов: 80 процента от водопроводите в Добрич вече са подменени по Проекта за воден цикъл

Активно се работи по проекта за Водния цикъл в Добрич, като почти 80% от водопроводите в града вече са подменени. "С проекта ще бъдат решени проблемите с водоподаването, честите аварии и големите загуби на вода", подчерта в обзорното предаване „Позиция“ на Радио Варна кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той се извини за повсеместните изкупни..

публикувано на 17.11.18 в 16:23
Един от предходните протести във Варна

Протестите във Варна продължиха и днес

Близо 50 протестиращи отново за кратко блокираха кръстовището пред Община Варна с искане за незабавна оставка на правителството Бойко Борисов, съобщава „Фокус“. Осми пореден ден варненци протестират срещу високите цени на горивата в подкрепа на майките на деца с увреждания и смяна на системата. Въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов,..

публикувано на 17.11.18 в 15:45
Проф. Розалина Димова

Проф. Розалина Димова: Подготвяме документите за институционалната акредитация на ТУ

Документите за институционалната акредитация на Техническия университет във Варна трябва да бъдат готови до месец юни следващата година. "Усилията на цялото административно ръководство са насочени към достойното представяне на Техническия университет през Националната агенция за оценяване и акредитация", това заяви в обзорното предаване..

публикувано на 17.11.18 в 13:39
Зорница Русинова

От социалното министерство се надяват протестите да спрат с приемането на Закона за интеграция на хората с увреждане

На форум "Майчинство и кариера", организиран от структурите на "Жени-Герб" във Варна, Добрич и Бургас, заместник- министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова информира, че стремежът на социалното министерство е да подпомогне майките, които искат да се върнат по-рано на работа с редица стимули, един от които предвижда възрастта..

публикувано на 17.11.18 в 11:53

Тежко ПТП на пътя Варна - Добрич

От ОДП Варна призовават за повишено внимание водачите на МПС-та в района на Аксаково. Тази сутрин, около 05:50 часа, на пътя от Добрич за Варна - в района на Аксаково, е възникнало ПТП. 60-годишният водач на л.а. "Опел", по време на движението си, по неизяснени към момента причини, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се..

публикувано на 17.11.18 в 08:54

17 ноември - Световният ден на недоносеността

Броят на недоносените деца непрекъснато нараства и затова много специалисти помагат и на новороденото, и на майката. За страната средно всяко десето новородено е проплакало преди термина. 17 ноември е обявен за Световен ден на родените недоносени  бебета и целта е повече хора да бъдат информирани. Важно е всичко – от апаратурата, специалната..

публикувано на 17.11.18 в 07:00

Облачно, с възможни превалявания от сняг и дъжд

Времето ще е облачно, на места в Североизточна България и по северното крайбрежие ще прехвърчи слаб сняг примесен с дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен, по брега на морето временно силен северен вятър. Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса, за Варна около 4-5.  Вълнение на морето 3-4 бала, в заливите 2-3. Температура на морската..

публикувано на 17.11.18 в 06:58