Представят книгата „В полет” за талантливия творец Александър Първанов във Варна

След премиери в Ню Йорк и София, книгата „В полет” ще има и варненска, на 2 август. Тя е първи реализиран проект на сдружение „Изкуството на Алекс” с председател Малина Първанова. Средствата от продажбата й ще са за финансиране на пътуването и престоя на спечелилия стипендията за обучение във филмовия институт “Лий Страсбърг”, Ню Йорк, учредена в памет на талантливия българин Александър Първанов.

Българският младеж успя да покори Виена и Ню Йорк с ролите си, но след нелеп инцидент през 2011 година остана завинаги на 20 години. Неговата майка - Малина Първанова, се е посветила на каузата да бъде подкрепен талантлив български студент за обучение в института “Лий Страсбърг”. С тази идея създава и успява да отпечата в България книгата „В полет”, в тираж 500 броя, на три езика - български, немски и английски. В нея със свои текстове участват приятели и преподаватели на Алекс, неговата майка, както и писателят Захари Карабашлиев. Очаква се той да участва лично на премиерата във Варна, в книжарница „Сиела”. Това разказа днес в сутрешния блок на Радио Варна Малина Първанова. Ще бъдат организирани майсторски класове с преподаватели от институт “Лий Страсбърг”. Първият е планиран за месец май догодина, като се очаква лично да се включи съпругата на Лий Страсбърг - Анна, която е и преподавател в института. Най-добрият на майсторския клас ще получи стипендията на името на Алекс Първанов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложението "С любов към българското" гостува в Добрич

Националното изложение на производителите под мотото "С любов към българското" отново ще гостува в Добрич. Изложението ще се проведе на открити площи до хотел „България”, от 24 до 29 септември, а участващите над 40 фирми от цялата страна, ще представят своите най-нови стоки и колекции за сезон Есен - Зима. Повече от 18 години изложението се..

обновено на 24.09.18 в 07:11

Във Варна започва Световното първенство по пожароприложен спорт

От днес до 30 септември Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Варна е домакинна VIII Световното първенство за юноши и ІV Световното първенство за девойки по пожароприложен спорт.  Състезанието ще премине под егидата на Българската федерация по пожароприложен спорт, Международната спортна федерация на пожарникарите и..

публикувано на 24.09.18 в 06:46

7 дни до "Празник на рециклирането "Аз вярвам и помагам"

Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки" организира най-голямото събиране на пластмасови капачки. Благотворителната кампания под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам" ще се проведе от 09:00ч. до 16:00ч. на 29.09.2018г. (събота) пред Катедрален храм-паметник "Успение Богородично" във Варна. Капачките трябва да са в торби..

публикувано на 24.09.18 в 06:44

Победителите от Startup Weekend Varna влизат в акселератор

Директен достъп до програмата на Northeast pre-accelerator ще получат всички победители от предстоящия Startup Weekend Varna’2018. Домакин на проявата е Технически университет Варна, от 28 до 30 септември 2018 г. Поредното издание на на най-дълго просъществувалия Startup Weekend в България ще събере над 100 бъдещи и настоящи предприемачи,..

публикувано на 24.09.18 в 06:05

Идва ли същинската есен?

През денонощието времето ще се отличава с голяма динамика. Сутринта ще е топло, на места по крайбрежието с разкъсана ниска облачност, която постепенно ще се разсее и до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед вятърът ще се усилва, по Черноморието до умерен от юг-югоизток, по-чувствително в Дунавската равнина от запад. Максималните..

публикувано на 24.09.18 в 05:56

31 градуса като за край на лятото. Вятърът ще е силен.

През нощта ще бъде предимно ясно с временни увеличения по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт, който ще се ориентира от юг. Минимални температури между 14 и 19 градуса. Утре преди пладне ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще се ориентира от югозападна четвърт до засилен. Следобед над югоизточните райони ще се..

публикувано на 23.09.18 в 18:00

От вторник става студено. И дъжд ще вали.

Преди пладне в понеделник ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще се ориентира от югозападна четвърт до засилен. Следобед над югоизточните райони ще се увеличи високата облачност, а вятърът ще стане от северозапад и ще се усили с пориви до 15-20 м/с. Минимални температури между 9 и 14 градуса. Максималните температури ще са от 28 до 33..

публикувано на 23.09.18 в 15:51