Кметът на Варна получи ключа на Европейска младежка столица

Кметът на Варна Иван Портних получи от кмета на азърбайджанския град младежка столица на Европа за тази година Ганджа – Елмар Валиев, ключа, който символизира Европейската младежка столица и нейното домакинство.

Над 5000 младежи от Европа и от целия свят са посетили Ганджа през тази година, каза кметът на града Валиев.

Осъществени са над 400 събития, които бяха отчетени по време на специална заключителна церемония за домакинството на азърбайджанския град.

На място е кореспондентът на БНР Даниела Стойнова. Повече подробности от нея чуйте в прикачения звуков файл:

По време на церемонията стана ясно още, че Варна ще бъде домакин на представителство на европейската мрежа на европейските младежки столици. То ще бъде открито за постоянно в Морската Столица.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Световен ден на водата на 22 март

Световният ден на водата е обявен от Общото събрание на ООН през 1993 г. Оттогава тази дата се отбелязва с инициативи по целия свят. Мотото на кампанията тази година „Природата за водата“ има за цел да представи потенциала на различни естествени природни решения за пречистване и/или повторна употреба на водата (напр. естествени или изкуствено..

публикувано на 21.03.18 в 13:00

Затварят за час участък от бул. "Осми приморски полк" на 23 март

Без трафик около Осми приморски полк във Варна. Временната реорганизация на движението се налага във връзка с провеждането на поклонение и полагане на венци с военен ритуал на Паметника на Осми приморски полк по повод честването на 105 години от битката при Одрин и провеждане на заупокойна молитва, военен ритуал и тържествено поднасяне на венци и..

публикувано на 21.03.18 в 12:53
Детска градина-Исперих

Местят децата от три варненски детски градини

Заради предстоящи мащабни ремонти Общинският съвет даде съгласие за преместване на децата от три варненски детски градини. В други сгради временно ще отидат децата от ДГ №1 “Светулка“, филиала на ДГ №12 “Ян Бибиян“ и ДГ №41 “Първи юни“. Детските заведения са 3 от 10-те обекта, които ще бъдат ремонтирани по проект „Модернизация на..

публикувано на 21.03.18 в 12:50

Приеха системата за електронен прием на първокласници във Варна

С пълно мнозинство от 45 гласа „за“ Общинският съвет прие новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна. В нея са заложени няколко критерия,  най-важният от които остава близостта до учебното заведение по постоянен или настоящ адрес. В системата първокласниците са разделени на 4 групи. В..

публикувано на 21.03.18 в 12:17

Гимназисти присъстваха на гражданско дело в Районен съд - Добрич

  Ученици от Езикова гимназия "Гео Милев"  присъстваха на съдебно заседание по гражданско дело в Районен съд – Добрич, съобщиха от съдебната палата. Председателят на институцията съдия Анна Великова, която е докладчик по делото, разясни на младежите по какъв ред протича съдебният процес по граждански дела, каква е ролята на ищеца и на..

публикувано на 21.03.18 в 11:30

Иван Портних: Ремонтът на Аспарухов мост започва през есента

Ремонтът на Аспарухов мост ще започне през есента на тази година, това стана ясно след изказване на кмета на Варна Иван Портних по време на сесията на Общинския съвет. Отговорът дойде след питане на общинския съветник от БСП Милена Георгиева. Георгиева попита: „Имал ли разминаване между изказването на министъра на Регионалното развитие и..

публикувано на 21.03.18 в 10:30

И през тази година "Добруджанска черга" в Добрич

ХХVІ-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ ще е сред акцентните събития, които ще бъдат финансирани със средства от Програмата за развитие на туризма в Добрич през 2018 г. За младежкия музикален форум в програмата са предвидени 17 000 лева, а общият финансов ресурс за инициативи в сферата на туризма е 40 000 лева...

публикувано на 21.03.18 в 10:29