Кметът на Варна получи ключа на Европейска младежка столица

Кметът на Варна Иван Портних получи от кмета на азърбайджанския град младежка столица на Европа за тази година Ганджа – Елмар Валиев, ключа, който символизира Европейската младежка столица и нейното домакинство.

Над 5000 младежи от Европа и от целия свят са посетили Ганджа през тази година, каза кметът на града Валиев.

Осъществени са над 400 събития, които бяха отчетени по време на специална заключителна церемония за домакинството на азърбайджанския град.

На място е кореспондентът на БНР Даниела Стойнова. Повече подробности от нея чуйте в прикачения звуков файл:

По време на церемонията стана ясно още, че Варна ще бъде домакин на представителство на европейската мрежа на европейските младежки столици. То ще бъде открито за постоянно в Морската Столица.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата във Варна намалява

На работа в област Варна през март 2017 г. са постъпили 1 450 безработни лица. На първичния пазар на труда работа са започнали 1404 лица, с 537 повече спрямо предходния месец. С посредничеството на бюрата по труда от Варненска област 1085 лица са постъпили на работа на първичния трудов пазар. По програми и мерки за заетост и схеми на Оперативна..

публикувано на 27.04.17 в 13:03

Медицинският университет с приз за иновации

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна бе отличен в категория „Best Innovation for Education“ по време на осмото издание на един от най-мащабните форуми за технологии, иновации и предприемачество в Европа – Webit Festival 2017.   Интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес е част от..

публикувано на 27.04.17 в 12:44

Слушателите споделят, Радио Варна проверява

Шахтите в района на булевард „Александър Стамболийски” във Варна не се почистват редовно, сподели слушател на Радио Варна. Анкета с част от хората, които живеят или работят в района показа, че повечето не са виждали   шахтите да се почистват. Храстите около блоковете или поне част от тях, не са подрязвани тази година. Има и стари листа на земята..

публикувано на 27.04.17 в 11:32
Милена Михайлова, Цвети и Живко на гости в Радио Варна

Благотворителен фестивал подкрепя деца на загинали служители на МВР

Благотворителен национален фестивал „Завинаги с нас – деца помагат на деца” в помощ на семействата на загинали служители в системата на МВР ще се проведе на 7 май от 18.00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. За втора поредна година събитието приканва варненци да подкрепят благотворителната кауза и да почетат паметта на загиналите..

публикувано на 27.04.17 в 11:24

3D макет на пясъчни фигури представят утре в Бургас

Макет на всички фигури от изданието на Фестивала на пясъчните фигури през 2016 е изработен от 3D дизайнери и ще бъде изложен в Експо център „Флора Бургас“ утре, на 28 април. Триизмерното произведение пресъздава с абсолютна точност формите и пропорциите на пясъчните творби. Такива миниатюри се изготвят за втора поредна година с цел да бъде..

публикувано на 27.04.17 в 10:44

Полицейска спецакция в Бургас

Спецакция заварди изходите на Бургас. Тя се провежда както в града, така и на територията на други населени места, информира ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас. Причината е документиране и задържане на лица, осъществявали престъпна дейност на територията на Бургаска област. Акцията се извършва под надзора на Прокуратурата. На..

публикувано на 27.04.17 в 10:42

Поетапното газифициране на ДКЦ-4 - вариант за овладяване на студа в коридорите му

Отоплението на коридорите в ДКЦ-4 (до Окръжна болница) е сред основните проблеми пред управата на лечебното заведение. Това каза за Радио Варна управителят му д-р Соня Цекова. Тя присъства на комисията „Собственост и стопанство” към Варненския общински съвет тази седмица, когато бяха поставени ред проблеми на общинските лечебни заведения –..

обновено на 27.04.17 в 10:21