Кметът на Варна получи ключа на Европейска младежка столица

Кметът на Варна Иван Портних получи от кмета на азърбайджанския град младежка столица на Европа за тази година Ганджа – Елмар Валиев, ключа, който символизира Европейската младежка столица и нейното домакинство.

Над 5000 младежи от Европа и от целия свят са посетили Ганджа през тази година, каза кметът на града Валиев.

Осъществени са над 400 събития, които бяха отчетени по време на специална заключителна церемония за домакинството на азърбайджанския град.

На място е кореспондентът на БНР Даниела Стойнова. Повече подробности от нея чуйте в прикачения звуков файл:

По време на церемонията стана ясно още, че Варна ще бъде домакин на представителство на европейската мрежа на европейските младежки столици. То ще бъде открито за постоянно в Морската Столица.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Митинг срещу добива на природен газ утре пред РИОСВ - Варна

Ще бъде оповестено искането за незабавно прекратяване на обществените обсъждания за добив на природен газ в Добруджа и издаване на отрицателно решение за инвестиционно намерение на „Русгеоком БГ“.   Организатор е инициативен комитет „За чиста България“. Ще участват представители на работническия синдикат, земеделци от Добруджа и други..

публикувано на 19.10.17 в 17:15

Американският посланик се качи на "Верни"

Пункт за базиране – Бургас, от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, беше на посетен от извънредния и пълномощен посланик на САЩ Негово Превъзходителство господин Ерик Рубин, придружен от аташето по отбрана на САЩ полковник Шанън Джонсън и други официални лица от посолството на САЩ в Република..

публикувано на 19.10.17 в 17:01

Учени: Над 50 000 българи страдат от Алцхаймер

47 милиона души по света са болни от Алцхаймер, у нас с деменция са установени 100 000 българи като над 50 процента от тях страдат от Алцхаймер. Това съобщиха учени, които участват в първия по рода си форум на тема "Остаряване, болест на Алцхаймер и епигенетика - възможност за терапевтични интервенции", който се провежда в курорта "Златни..

публикувано на 19.10.17 в 16:52

Утре връчват наградата "Лекар на годината" във Варна

Денят на българския лекар се отбелязва на 19 октомври, когато Православната църква чества и празника на Свети Иван Рилски. По този повод довечера ще бъдат връчени наградите на Българския лекарски съюз в редица категории, като най-голямата от тях е "Лекар на годината". Номиниран за "Лекар на годината 2017" е доц. Николай Янев. Той е лицево-челюстен..

публикувано на 19.10.17 в 16:38

Не забравяйте профилактичните прегледи!

Осма национална онкологична конференция „МОРЕ 2017” се провежда в момента в к.к. „Златни пясъци”. Водещ предмет на конференцията са предсказващите биомаркери за всички злокачествени тумори и кръвни болести - комплексът от биологични параметри, които определят избора и ефективността на всяко противотуморно лекарство. Върху този документ цяла..

публикувано на 19.10.17 в 15:57

Данъчни затвориха за седмица три магазина в Добрич

Данъчните затвориха за срок от седем дни три магазина в Добрич. Санкцията е за установено при проверки неиздаване на касови бележки в магазин за хранителни стоки, магазин за дрехи и детски магазин, съобщиха от офиса на НАП в добруджанския град. За две седмици служители на приходната агенция са извършили 45 такива проверки в Добрич. За разлика в..

публикувано на 19.10.17 в 15:44

Дариха софтуер за далтонисти за компютрите в добричките училища

Иновативно софтуерно приложение, което е за хора с далтонизъм, ще бъде инсталирано в компютрите на всички училища и детски градини в Добричка област. Изобретателите на приложението „Вижън“ дариха ключ към активирането му на областния управител в Добрич Красимир Кирилов, а той ще го предостави на началника на Регионалното управление по образование..

публикувано на 19.10.17 в 15:32