Кметът на Варна получи ключа на Европейска младежка столица

Кметът на Варна Иван Портних получи от кмета на азърбайджанския град младежка столица на Европа за тази година Ганджа – Елмар Валиев, ключа, който символизира Европейската младежка столица и нейното домакинство.

Над 5000 младежи от Европа и от целия свят са посетили Ганджа през тази година, каза кметът на града Валиев.

Осъществени са над 400 събития, които бяха отчетени по време на специална заключителна церемония за домакинството на азърбайджанския град.

На място е кореспондентът на БНР Даниела Стойнова. Повече подробности от нея чуйте в прикачения звуков файл:

По време на церемонията стана ясно още, че Варна ще бъде домакин на представителство на европейската мрежа на европейските младежки столици. То ще бъде открито за постоянно в Морската Столица.

ВИЖТЕ ОЩЕ

С три вида хляб посрещат Коледа в Добрич

" В Добруджа, според традицията, за Коледа се правят три вида хляб. Единият е посветен на самия празник Рождество Христово. Другият е посветен на селскостопанската година, а третият вид са Коледните вити-превити краваи, които момите приготвят за коледарите." Това твърди в интервю за Радио Варна Надежда Иванова, културолог, завеждащ отдел..

публикувано на 18.12.17 в 14:11

Утре е последната за годината сесия на ОбС - Добрич

На 19 декември Общинският съвет в Добрич ще проведе последното си за годината заседание с начален час 9.00. Дневният ред предвижда актуализация на бюджета на общината с 866 000 лева заради настъпили промени в разходната и приходната част на местната хазна. Предстои и обсъждане  на план-сметка за дейност „Чистота“ през 2018 г., според която..

публикувано на 18.12.17 в 13:46
архив

Четири детски градини ще дежурят между Коледа и Нова година в Добрич

Четири дежурни детски градини ще има в Добрич на 28 и 29 декември. Сборни групи през двата дни ще има в детските градини №9, № 20, № 23 и № 25, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Тя поясни, че графикът на дежурствата  е съобразен с необходимостта във всеки район на града да има отворена детска градина. Извършено е..

публикувано на 18.12.17 в 13:36

Без такси във варненските детски ясли и градини за деца с увреждания

Родителите на деца с увреждания във Варна няма да плащат такси в детските ясли и градини. Това стана ясно на днешното заседание на Правната комисия, на която бяха одобрени промените в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и услуги, в частта за таксите за яслите и градините. Процентът на инвалидност на децата ще е без..

публикувано на 18.12.17 в 12:04

Евродепутат подари билети за "STAR WARS" на децата от дом „Княгиня Надежда” - Варна

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев зарадва възпитаниците на дома за деца, лишени от родителска грижа, „Княгиня Надежда” във Варна, като им подари билети за 3D кино. В неделния следобед децата избраха да гледат „Междузвездни войни: Последните джедаи” – най-новият филм от известната космическа сага. Удоволствието от филмовото приключение беше допълнено..

публикувано на 18.12.17 в 12:00

Дядо Коледа ще акостира в Каварна

Традиционната обиколка на Дядо Коледа край морето тази зима ще започне от Каварна. На 18 декември, понеделник – първият ден от  седмицата преди Коледа, любимецът на всички деца ще акостира на трета буна в Каварна. Той ще пристигне там с рибарски кораб, пред грейналите погледи на малчуганите, заедно с чувала си, пълен с лакомства за тях...

обновено на 18.12.17 в 11:18

2017 г. за балчишкото село Ляхово

Тази година в детската градина на село Ляхово, община Балчик, е направен основен ремонт за 70 хиляди лева – на покрива, на всички помещения, догодина се предвижда външно саниране и модерна детска площадка, каза кметът Реджеб Реджебов. „През 2017 година основното беше да приключим с ремонта на детската градина, който започна през..

публикувано на 18.12.17 в 10:49