Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видеонаблюдение ще бъде изградено в Девня

Видеонаблюдение ще бъде изградено в Девня през тази година, съобщи за РВ кметът Свилен Шитов. В момента върви проектирането на системата, която след изграждането й ще бъде координирана от полицията. По думите на Шитов ще бъде изграден и симулативен център в общината, където ще се събират всички данни от монтираните камери, както и всякаква друга информация, която цели снижаване и ограничаване на битовата престъпност. Центърът ще работи 24 часа. Ще бъдат назначени и още служители. Видеонаблюдението ще обхване освен кварталите на Девня и с. Падина, където живеят почти единствено пенсионери.

Припомням, че преди почти три години по пилотен проект в община Девня, бяха монтирани няколко камери по улиците на съставното с. Кипра. Според Свилен Шитов видеонаблюдението е довело до значително спадане на кражбите там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на пътуванията на българи в чужбина с цел почивка

С малко над 11% се е увеличил броят на пътуванията на българи в чужбина с цел почивка или екскурзия през юли спрямо същия месец на предходната година, сочат данните на Националния статистически институт.  През юли най-голям относителен дял от общия брой пътувания на български граждани в чужбина формират тези с цел почивка и екскурзия - 47.4%, следвани..

публикувано на 28.08.24 в 12:21

Брошури разясняват за разделното събиране на боклука във Варна

Община Варна подготви нови разяснителни брошури за разделното събиране на отпадъци, съобщава сайтът на администрацията live.varna.bg. В тях са разяснени правилата и задълженията на граждани и фирми за изхвърляне на различните видове отпадъци. Предстои да бъдат подготвени и други брошури – за строителните и за едрогабаритните отпадъци. Мерките са част..

публикувано на 28.08.24 в 11:30

За денонощие иззеха автомобилите на 9 водачи, шофирали дрогирани или пияни

За едно денонощие в Бургаска област са задържани 9 водачи, иззети са и автомобилите им, след като пробите им за употреба на наркотици и алкохол са положителни. Проверките са извършени в Бургас, Поморие, Несебър, Свети Влас, Ахелой и селата Житосвят и Ясна Поляна, съобщава БНР-Бургас. 3 са случаите на шофьори задържани за употреба на кокаин и..

публикувано на 28.08.24 в 10:59

БЧК предупреждава за опити за измама от името на организацията

За злоупотреби от името на Българския червен кръст предупреждават от организацията. „Бихме искали категорично да заявим, че организацията не извършва комерсиална дейност в сферата на продажбата, рекламата и разпространението на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки“, уточняват от БЧК във връзка със зачестили случаи на опити..

публикувано на 28.08.24 в 10:28

Шумни компании притесняват живеещи край Шишковата градинка

Шумни компании, често в нетрезво състояние и с агресивно поведение, притесняват живеещите в района на Шишковата градинка в центъра на Варна. Редица сигнали с тези оплаквания получаваме в редакцията на Радио Варна.  На всеки подаден сигнал полицейските патрули реагират по най-бързия начин, а компаниите се събират главно около денонощните магазини, които,..

публикувано на 28.08.24 в 09:55

Катастрофа между тролей и такси затруднява движението в центъра на Варна

Катастрофа пред сградата на Централната поща в центъра на Варна в посока Общината затруднява движението, видя репортер на Радио Варна.  Шофьор на таксиметров автомобил е с лека контузия, след като се е блъснал в тролей в близост до катедралния храм "Свето Успение Богородично" в центъра на Варна. Няма пострадали пътници, в момента от КАТ извършват..

публикувано на 28.08.24 в 08:40
Радио Варна, Варна, І Районна служба ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Овладян е пожарът край село Тополи

Пожарът край село Тополи е овладян, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.  Припомняме, че в района срещу пречиствателната станция за отпадни води, в местността Клисе баир, горяха сухи треви.  Пожар край село Тополи, сухи треви горят в местността Клисе баир

публикувано на 28.08.24 в 08:15