Само 4 училища във Варна с ваканция и утре

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания. В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г.

Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полагат пътна маркировка от подлеза на Фестивалния комплекс до Летния театър

Зарочна полагане на пътна маркировка в  ремонтирания участък на бул „Приморски” - от подлеза на Фестивалния комплекс до Летния театър, видя репортер на Радио Варна. Припомняме, че ремонтът обхваща част от бул. "Цар Освободител - в отсечката от бул. "Княз Борис І" /Икономическия университет/ до входа на Летния театър, както и трасето на бул...

публикувано на 25.04.18 в 19:05

Ограничения заради резитба в Добрич

Улица „Йордан Йовков” в Добрич ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства на 26 и 27 април, в часовете от 8 и 30-сет до 16.00 ч., съобщиха от общината. Ограничението се въвежда заради планова резитба на клоните на дърветата по улицата. От общинската администрация се обръщат с молба към гражданите в този часови интервал през двата..

публикувано на 25.04.18 в 18:19

"Заоблачаване" над Националния институт по метеорология и хидрология

От началото на годината са напуснали една четвърт от прогнозистите на време и хидропрогнози, това каза за Радио Варна директорът на НИМХ към БАН проф. Христомир Брънзов. Ако напуснат още двама души няма да могат да се осигурят денонощните дежурства, дори и в София. Проблемът във Варна е още по-тежък. Търсят се и системни администратори. Причината за..

публикувано на 25.04.18 в 16:53

На места ще вали

Утре ще е слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд. По крайбрежието ще духа до умерен вятърът от юг-югоизток. Максимални температури между 25 и 30 градуса, по крайбрежието 19-24. За Варна минимална температура около 13, максимална 23 градуса.

публикувано на 25.04.18 в 16:08

Деца изработват играчки от природни материали

160 деца от  от детска градина № 10 „Слънчице“ в Добрич ще изработват играчки от природни материали и ще изготвят електронен албум, в който ще покажат препарирани и хербаризирани животински и растителни видове. Инициативата е по проект на тема „В страната Екология с интерактивна технология“, който се финансира от Предприятието за управление на..

публикувано на 25.04.18 в 15:34

Няма риск добрата журналистика да изчезне

Медиите не трябва да се пазят да съобщават истината, дори когато тя е неудобна, а БНР е сред малкото медии, които спазват правилата и предоставят плурализъм в мненията. Това коментира на среща дискусия „Информационните войни в медиите” в Радио Варна председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова. Срещата е съвместна проява..

публикувано на 25.04.18 в 13:58

Подводничарите продължават борбата за "Слава". Може да се стигне до референдум

Съюзът на подводничарите в България продължава борбата за спасяването на последната българска подводница „Слава”, това става ясно от думите на секретаря на съюза Павел Димитров в морското предаване на Радио Варна. Той напомни, че от Министерски съвет са изпратили писмо до Съюза на подводничарите, в което ги уведомяват, че община Варна се готви да..

обновено на 25.04.18 в 13:54