Само 4 училища във Варна с ваканция и утре

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания. В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г.

Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
митрополит Йоан

Митрополит Йоан: "Във властта да влизат хора, които могат добре да я понесат"

"Свидетели сме на голям реваншизъм" , каза за предаването "Позиция" на Радио Варна Варненският и Великопреславски митрополит Йоан . Ден преди Сирни Заговезни той каза, че: ”Молим Бог да даде Мир, защото в нашата обстановка той е нужен – както външно като мирни отношения, но и мир вътрешен, който да бъде свързан с човешката душа и нейното..

обновено на 25.02.17 в 18:36

Ученици от Бургас ще посетят безплатно Брюксел

Две момичета от Бургас са сред победителите в осмия национален ученически конкурс, посветен тази година на 10-годишнината от членството на България в ЕС. Петя Димитрова от немската гимназия  и Магдалена Виденова от училище "Св. Климент Охридски" бяха  отличени от евродепутата Мария Габриел. 12-сет ученици получиха голямата награда..

публикувано на 25.02.17 в 18:20

"Масленица" отбелязаха руски ученици

Традиционният руски обичай Масленица направиха в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“. С много настроение, игри, танци, руски блини изпратиха зимата и посрещнаха пролетта ученици от региона. Масленицата съответства на Сирни Заговезни у нас. Това е древен славянски обичай, който е свързан с радостта от отминаването на зимата, с веселие и..

публикувано на 25.02.17 в 16:40

275 са кандидатите за народни представители от Варна

В Районната   избирателна комисия – Варна се регистрираха кандидатски листи от  11  партии, 9  коалиции и 2  инициативни комитета. За предстоящия парламентарен вот са регистрирани   275 кандидати за народни представители, от които 199 са мъже и 77 са жени. Най-възрастният кандидат за народен представител е 77 години, а най- младият кандидат за..

публикувано на 25.02.17 в 16:18

Валежите спират, но остава облачно

През нощта валежите и над южната част от района ще спрат, но облачността ще остане значителна, прогнозира дежурният синоптик: Венета Тодорова. Вятърът почти ще стихне, само по крайбрежието ще е слаб от изток-югоизток. Минимални температури от минус 2 градуса в Североизточна България до 5 в южните райони. Утре по-значителни намаления на..

публикувано на 25.02.17 в 14:18

Фестивал на маските в село Айдемир

Фестивал на кукерите и маските ще се проведе  в силистренското село Айдемир утре за 42-ри път . Фестивалът е с конкурсен характер. В него могат да участват маскарадни групи от цялата страна (кукери, джамали, бабугери, старци, бразаи и други), които ще бъдат оценявани в различни категории: кукерски групи, индивидуални кукерски маски и..

публикувано на 25.02.17 в 14:11

Движението по бул. "Цар Освободител" е възстановено

Движението по бул. „Цар Освободител” на кръстовището с улица „Струга” в посока център вече се извършва нормално, съобщиха от KAT- Варна. По-рано преминаването в този участък беше затруднено, заради катастрофа на два леки автомобила, но вече маршрутът е освободен, увериха от Пътна полиция. От началото на деня са станали общо 4 пътнотранспортни..

публикувано на 25.02.17 в 12:54