Само 4 училища във Варна с ваканция и утре

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания. В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г.

Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лиляна Павлова: Магистрала „Хемус“ е най-важният пътен проект за страната

Автомагистрала „Хемус“ е национален приоритет на правителството, но важен и за Варна и региона. В изпълнение на нашия ангажимент, проведохме тръжните процедури за избор на изпълнител на 10-километровия участък между Ябланица и Боаза, и на другия – около 16 км от Белокопитово в посока Търговище, за да може да се работи едновременно и от двете..

публикувано на 20.01.17 в 17:24

Пътищата в Добричка област са проходими при тежки зимни условия

В Добричкия регион пътищата са проходими при тежки зимни условия, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Спряно е движението само в пътния участък между селата Рогозина и Спасово. Отворени за движение са крайграничният път Кардам-Дуранкулак, както и отсечките Добрич-Бдинци и Методиево-Преселенци, които вече са разчистени. През деня..

публикувано на 20.01.17 в 17:20

Скитник беше убит във Варна. Трима са задържани.

Трупът на 63-годишен мъж е намерен в изоставен строеж на улица "Девня" във Варна, съобщиха от Апелативната прокуратура. Досъдебното производство е за убийството му по член 115 от НК. Пострадалият е водел скитнически живот. По случая са задържани трима мъже като разследването, ще установява евентуалната им съпричастност към тежкото криминално..

публикувано на 20.01.17 в 17:16

Глобяват варненска фирма за лошо снегопочистване в пет общини

Общините трябва да контролират по-строго снегопочистващите фирми и да налагат глоби, когато виждат пропуски, каза днес във Варна министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. По думите й при сериозни нарушения, когато сезонът приключи, кметовете би трябвало и да прекратяват договорите си с такива дружества. При направените проверки..

публикувано на 20.01.17 в 17:08

Варна успешно защити всички проекти за градско развитие

Община Варна защити успешно всички проекти по приоритетна ос 1 – „Градско развитие“, по ОП "Региони в растеж", част от инвестиционната програма на обща стойност 84 млн. лв. Това са проекти, свързани с развитие на градската среда, транспортната инфраструктура, обновяване на автопарка на градския транспорт. Пожелавам успех на общината да реализира тези..

публикувано на 20.01.17 в 16:49

Образованието - с най-голямо финансиране в новия бюджет на община Варна за 2017 г.

Функция „Образование” е с най-голямо финансиране в новия бюджет на община Варна за 2017 г. Заложени са 104 млн. 179 хил. лв., което е с близо 10 млн.лв. повече от миналата година. Като относителен дял от общия бюджет „Образование” получава 38.5%. Съветниците от постоянната комисия „Наука и образование” към варненския Общински съвет днес..

публикувано на 20.01.17 в 16:17

Труп на мъж е намерен в дере в м-т „Св. Никола” във Варна

Труп на мъж, с неустановена самоличност, са извадили екип спасители от „Противопожарна и аварийна безопасност” от дере в местността „Свети Никола” във Варна. Мъжът е живял в изоставена постройка. Няма данни за престъпление, казаха от полицията.

публикувано на 20.01.17 в 15:59