Само 4 училища във Варна с ваканция и утре

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания. В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г.

Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътищата в Източна България са мокри

Температурите са положителни навсякъде, между 0 и 7 градуса, информираха за Радио Варна от областните Пътни управления във Варна, Добрич и Бургас. Сняг превалява в района на Рижкия проход, там работят две машини, които лугират опасните участъци.

публикувано на 22.01.18 в 06:19

Със силен до бурен вятър от север и северозапад ще нахлува студен въздух

На север от Стара планина ще вали сняг, а по крайбрежието и в Югоизточна България дъжд, който през втората половина от деня ще започне да преминава в сняг. В Североизточна България ще се образува снежна покривка до около 15-20 см, но в комбинация със силния вятър ще има и снегонавявания. По крайбрежието и в южните райони при преминаване на дъжда в..

публикувано на 22.01.18 в 05:52

Все още няма ремонт на "Цар Освободител"

В понеделник, 22 януари 2018 година, в 3 часа сутринта  все още не са поставени информационни табели за обявения  за 21 януари ремонт на булевард "Цар Освободител" - Варна в частта от бул. "Приморски" до бул. "Княз Борис I". В този участък въпреки обявения в петък ремонт, движението на автомобили и маршрутки продължава. Изключение има за градския..

обновено на 22.01.18 в 03:53

През нощта се очаква снеговалеж в цялата страна

Агенция Пътна инфраструктура предупреждава, че през нощта се очаква снеговалеж в цялата страна, придружен със силен вятър в Североизточна и Югоизточна Бълтария, което е предпоставка за снегонавявания. Призивът е шофьорите, на които не им се налага спешно пътуване, да отложат тръгването за сутринта. Предупреждение за опасно време утре е обявено..

публикувано на 21.01.18 в 16:34

На Бабинден в Кипра

Автентичен народен ритуал за Бабинден, придружен с много веселие и хумор, изпълниха жените от село Кипра, община Девня. Даниела Стойнова разказва за празника:

публикувано на 21.01.18 в 16:05

Застудява! Докога?

Под влияние на средиземноморски циклон времето рязко ще се влоши. През нощта валежите ще са предимно от дъжд, който до сутринта главно в районите на Предбалкана е възможно да премине в сняг. Източният вятър постепенно ще се обърне през североизток до север-северозапад и ще се усили до умерен. Сутринта минималните температури ще са между минус 1 и..

обновено на 21.01.18 в 14:45

Опасно време утре

Предупреждение за опасно време обяви за утре Националният институт по метеорология и хидрология. Заради очаквани значителни валежи от сняг и силен вятър е обявен оранжев код за цяла Северна и цяла Източна България, както и за Хасковска и Кърджалийска област. Очакваните количества валеж в Северна България са до 30, а в Източна - до 40 литра на..

публикувано на 21.01.18 в 14:19