Само 4 училища във Варна с ваканция и утре

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания. В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г.

Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огромни задръствания по Аспарухов мост /снимки/

Движението по Аспаруховия мост ще се осъществява двупосочно в платното за Варна до 15 юни. Започва изпълнението на третия етап от общо четири от предвидените ремонтни дейности на Аспарухов мост. При него ще бъде затворено платното в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Между 6:30 ч. и 10:00 ч. и 16:30 ч...

обновено на 30.05.17 в 10:18

Рекорден брой участници в общинския турнир по плуване

Рекорден брой участници - 266 деца от 26 училища от Варна, се включиха в традиционния общински ученически турнир по плуване, който се проведе на басейн „Юлиян Русев“ в ПК “Приморски”. Проявата се организира от дирекция „Спорт“ към Община Варна по случай Деня на детето - 1 юни.  Състезанията се проведоха в четири възрастови категории. Според..

публикувано на 30.05.17 в 08:40

Едно от популярните имена в Русия гостува на Варненския свободен университет

Известният руски политолог, историк, писател, режисьор и продуцент проф. Евгений Кожокин гостува на Варненския свободен университет. Евгений Кожокин е едно от популярните имена в Русия. Освен професор, доктор на историческите науки, заместник-ректор на Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), член на Комитета на Върховния съвет..

публикувано на 30.05.17 в 08:10

В Добрич представят керачмични пластики на Христо Йонков

Изложба от керамични пластики на Христо Йонков ще бъде открита в зала № 5 на Художествената галерия в Добрич днес от 18.00 часа. Творбите на автора са вдъхновени от японската керамична традиция, от природата и архитектурата и носят усещането за една особена магичност и ефирност, съобщиха от галерията. Този начин на работа на художника създава една..

публикувано на 30.05.17 в 07:54
Игри на открито

Лятно училище с игри и забава организират за първолаците в ОУ "Васил Друмев"

Лятното училище за новоприетите деца в ОУ "Васил Друмев" във Варна ще започне от 8-ми юни, веднага след записването им. Срещите между бъдещите първолаци и техните учители ще са в рамките на един месец. Това каза за Радио Варна Красимир Димитров, директор на училището, в което през есента ще има три първи класа. "Летните занимания ще са само и единствено..

публикувано на 30.05.17 в 07:23

Билбордове по общинските терени в Добрич?

27 обекта – общински терени в различни райони на града, да бъдат отдадени под наем за поставяне на билбордове, предлага зам.-кметът на община Добрич Елка Димова. Предложението е включено в дневния ред на заседанието на Общинския съвет днес. Предоставянето под наем ще се извършва чрез публични търгове с тайно наддаване. Началните тръжни цени за всеки..

публикувано на 30.05.17 в 07:21

Общинският съвет на Добрич заседава днес

Общинският съвет на град Добрич ще заседава днес - 30 май от 9.00 ч. На вниманието на съветниците ще бъде нова Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти на територията на общината. Дневният ред предвижда и актуализация на Програмата за капиталови разходи и на общинския бюджет за 2017 г. По предложение на кмета..

публикувано на 30.05.17 в 07:03