Още един ден ваканция за пет училища във Варна

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“;ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В

 Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания.  В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г. Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мерткан Ибрямов е временният кмет на Вълчи дол

Общинският съвет в община Вълчи дол избра на свое извънредно заседание временно изпълняващ длъжността „кмет на общината”. Постът заема досегашният заместник-кмет Мерткан Ибрямов. Той е роден на 14.11.1980 година. Има магистърска степен по „Право” от Технически университет - Варна. Мерткан Аптулов Ибрямов е заместник-кмет на община Вълчи дол от 2004 до..

публикувано на 23.05.17 в 17:23

Абитуриенти дефилираха на паркинг във Варна

Абитуриенти от варненската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" се събраха на паркинг пред хипермаркет в морската столица. Завършващите ученици използваха широкото пространство, за да могат да се видят всички с лъскавите лимузини и тоалети преди бала.

публикувано на 23.05.17 в 17:15

Съдебните палати във Варна подновиха работа

Вече са отворени и двете съдебни палати във Варна. Те бяха проверени от Областната дирекция на МВР след сигнал за поставени взривни устройства. При проверката не са установени опасни вещества и предмети. Дейността в съдебните институции е подновена.

публикувано на 23.05.17 в 16:45

Пишещата машина на Славейков и мастилницата на Алеко Константинов показва Литературният музей в Добрич

Националният литературен музей представя в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич своята изложба „Литература и памет“ , събрала най-ценни експонати от фондовете на музея. Посетителите ще видят знакови експонати – сребърната лира от музея на Иван Вазов, пишещата машина на Пенчо Славейков, мастилницата на Алеко Константинов, възстановка на част от..

публикувано на 23.05.17 в 16:39

Наказаха с пробация трима мъже за кражба на зеленчуци

Районен съд - Балчик наложи наказание „пробация“ за срок от 8 месеца на трима мъже от село Тригорци за кражба на земеделска продукция от съседното село Гурково. Подсъдимите (Радомир Ил. - на 29 години, Румен Р. - на 37 години и Митко Хр.- на 42 години), ще търпят две пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес“ с..

публикувано на 23.05.17 в 16:33

Промени в движението и градския транспорт във Варна по повод 24 май

Във връзка с празничното шествие на 24-ти май - Ден на българската просвета и култура, от 10ч. до приключване на мероприятието (около 12:30 ч.) ще се преустанови движението на пътно-транспортни средства на площад „Св. Св. Кирил и Методий”; бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”; бул. „Владислав..

публикувано на 23.05.17 в 16:10

Тържествено заседание на Общински съвет - Балчик утре

Тържествено ще заседава от 10,00 часа Общински съвет на празничния 24 май за Балчик, в централното читалище. Ще бъдат взети решения по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост за награждаване на учителите и учениците на годината, абитуриентите отличници, както и финансово подпомагане на дванадесетокласници от..

публикувано на 23.05.17 в 16:04