Още един ден ваканция за пет училища във Варна

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“;ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В

 Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания.  В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г. Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от филма

"Сляпата Вайша" се размина с "Оскар" за късометражна анимация, "Ла ла Ленд" взе 6 от наградите

"Сляпата Вайша" на българина Теодор Ушев не можа да вземе „Оскар“ в категорията „Най-добър късометражен анимационен филм“. На 89-ата церемония по връчването на наградите на Американската филмова академия победител в тази категория стана „Свирчо“ на Пискар – основен конкурент на „Сляпата Вяйша“. Виола Дейвис бе отличена с Оскар за..

обновено на 27.02.17 в 07:14

Ремонтират част от пътя Провадия- Айтос

Няма ограничения за движението в областите Варна и Добрич, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничение на движението ще има от понеделник до 1 март през скалния тунел в близост до село Билка при 56-ти километър на пътя Провадия - Айтос, където ще бъде монтирана обезопасителна мрежа . Тунелите на магистрала "Струма" и тунел "Траянови..

обновено на 27.02.17 в 06:47

Дни на отворени врати в детските градини в Добрич

Ден на отворените врати ще се проведе във всички детски градини в Добрич в понеделник и вторник. Желаещите да посетят детските заведения могат да го направят в часовете  от 9. 30  до 11. 30  ч.  и от 16 до 18. 00 ч. Родителите ще имат възможност да се запознаят на място с условията, които предлагат детските градини за обучение и възпитание на..

обновено на 27.02.17 в 06:44
помощи храни бчк

БЧК започва поредно раздаване на храни

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица на 27 февруари 2017г., от 9.00ч., кв. Чайка бл.67 /пенсионерски клуб/ Българският Червен кръст дава официален старт по раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 5 600 нуждаещи се в град..

обновено на 27.02.17 в 06:43

Новата седмица започва със слънце

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността. В сутрешните часове на места ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб от югозапад, следобед от югоизток. Максимални температури във вътрешността 12-15 градуса, по крайбрежието 7-12, за Варна около 11 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 3-4 градуса.

публикувано на 26.02.17 в 14:51

Слънчево затъмнение ще наблюдават на два континента

Пръстеновидно слънчево затъмнение, при което Луната не закрива изцяло Слънцето и около черния ѝ диск остава "огнен пръстен", ще може да се наблюдава над Южна Америка, Централна и Южна Африка, части от Тихия и Атлантическия океан, съобщава БТА, цитирана от dnevnik.bg Късметлиите, които ще могат да видят явлението, са жителите и туристите в малка..

публикувано на 26.02.17 в 14:46

В Балчик продават мартеници на определени площи без такса

Търговци на мартеници и цветя могат да се възползват от безплатни площи за продажба на открито в Балчик по повод предстоящите празници - Баба Марта и Международния ден на жената - 8 март, съобщават от общинската администрация. Кметът на Балчик Николай Ангелов вече определи със заповед осем територии в крайморския град, за които няма да се дължи..

публикувано на 26.02.17 в 11:18