Още един ден ваканция за пет училища във Варна

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“;ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В

 Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания.  В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г. Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Водосвет на аязмото "Свети Дух" - фоторепортаж

Водосвет за здраве на старото аязмо „Свети Дух” отслужи  отец Димитър Кадийски, който повече от 15 години извършва този ритуал и разказва, че и в съвремието чудесата продължават. Присъстващите припомниха легендата за извора. В годините на робство един турчин орал нивата си. Детето му играело на синура. То ровело с пръчка в пръстта. Изведнъж..

обновено на 27.05.18 в 18:10

В Добрич единствената кръгова писта за лека атлетика на закрито ще бъде обновена

Единствената в страната кръгова писта за лекоатлетически спортове на закрито в зала "Добротица" в Добрич ще бъде обновена, съобщават от кметската управа. Проектът на стойност около 350 000 лева, който се очаква да бъде подкрепен от Министерството на младежта и спорта, ще бъде обсъден на предстоящото заседание на общинския съвет на 29 май...

публикувано на 27.05.18 в 16:50

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността в много райони чувствително ще намалее, вятърът ще се обърне от север и временно ще отслабне. Минимални температури във вътрешността 11-16 градуса, по крайбрежието до 18-19. През деня ще е слънчево с временни увеличения на облачността. По-значителни ще са те около обяд над Югоизточна България, но вероятността за..

публикувано на 27.05.18 в 17:10

Огнище на птичи грип в добричкото село Стефаново

Огнище на птичи грип е потвърдено в животновъден обект в с. Стефаново, община Добричка, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Областната дирекция по безопасност на храните е предприела незабавни мерки за ликвидиране на огнището на болестта. За случая е уведомен областният управител Красимир Кирилов, който ще свика заседание на..

публикувано на 27.05.18 в 16:27

Празник за Деня на детето

Наблюдение на слънцето с телескоп организира на 1 юни Астрономическата обсерватория във Варна. Прожектирането на 30 минутен филм за небесното тяло ще започне в 10 часа. Празникът е под мотото „Децата – нашите слънца” и ще премине в сградата и района около обсерваторията. На 14 места ще се проведат различни инициативи – рисунки с флумастери..

обновено на 27.05.18 в 16:12

Отбелязваме рождения ден на църквата

Според евангелското повествование на петдесетия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. В града били и Христовите ученици и Майка Му. Те били събрани на молитва в един дом, когато се случило необикновено събитие. То накарало хората от..

обновено на 27.05.18 в 15:38

Безплатни летни занимания за деца и ученици организират във Варна

Безплатни занимания за деца и ученици през лятната ваканция са организирани в 12 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудност при усвояването на учебния..

публикувано на 27.05.18 в 15:05