За първи път НЗОК може да плати на болниците над лимитите

БГНЕС

Националната здравно-осигурителна каса за първи път от две години ще плати на болниците над бюджетните лимити, които са им определени.

Това може да стане, защото разходите на касата след въвеждането на пръстовия отпечатък намаляват с по 5-6 млн. лв. месечно.

По този повод Даниела Стойнова разговаря с проф.д-р Валентин Игнатов - изпълнителен директор на университетската болница „Света Марина” за очакваните резултати от това решение:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Такситата в Балчик возят на старата цена

Максималните и минимални цени за таксиметров превоз на пътници в община Балчик остават без промяна, с решение на балчишкия парламент от 20 септември. Дневната тарифа е от 80 стотинки до 1,30 лева за километър, а нощната от 1,10 до 1,70 лева. От бранша не са постъпили предложения за промяна на цените.

публикувано на 20.09.17 в 18:20

Прекратиха делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“

Окръжен съд - Добрич прекрати делото за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД, след като кредиторът, поискал производството, се отказа от иска си. Търговското дело беше образувано по молба на „Петрол Асет“ ЕООД - Добрич, заради натрупани от „Евроманган“ задължения в размер на 16 452 лева по търговски сделки с дизелово гориво и..

публикувано на 20.09.17 в 18:18

Фермерски пазар отваря врати утре в Добрич

Фермерски пазар за чиста храна, предложена лично от производителите, ще се проведе на 21 септември в Добрич. Над 15 производители от районите на Варна, Добрич, Свищов, Ловеч и Шумен, ще предложат на жителите и гостите на града екологична продукция. Щандовете ще бъдат разположени на площада пред Часовниковата кула в Етнографския комплекс „Старият..

публикувано на 20.09.17 в 16:22

Нов съветник в Балчишкия местен парламент

На днешната сесия на Общински съвет – Балчик положи клетва новоизбран общински съветник. Това е Кирил Кирев от местната коалиция „Силен Балчик”, който влиза на мястото на починалия миналия месец Христо Николов. Всички присъстващи на заседанието почетоха с минута мълчание паметта на колегата си. Кирев получи удостоверението си за..

публикувано на 20.09.17 в 16:18

Започва ремонт на пътищата към селата в община Балчик

Договор за изпълнение на проект за рехабилитация на част от пътищата в района на Балчик, на стойност близо 6 милиона лева, подписа Кметът на Община Балчик Николай Ангелов.  Мярката е в изпълнение на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 и ще бъде изпълнявана в 15 общини в страната...

публикувано на 20.09.17 в 16:01

Солодобивният център край Провадия е приоритетен археологически обект

Целият остров „Свети Кирик и Юлита” край Созопол ще бъде превърнат в началото на следващата година в музей на подводната археология. Това съобщи министърът на културата Боил Банов, който посети най-стария в Европа солодобивен център край Провадия . Министърът на културата каза още, че средствата за ареологически разкопки в размер на 2 милиона..

публикувано на 20.09.17 в 15:54

Кметът на Змеево: Селото се нуждае от асфалтиране на улиците

Змеево се нуждае от асфалтиране на улиците и откриване на работни места. Това обобщи като проблеми на селото, което е най-отдалечено от общинския център Балчик, кметът Илийчо Илиев по повод първото изнесено заседание на местния парламент в селището. В Змеево живеят 300 души. Безработицата е много висока. Работещите са около 10 процента от..

публикувано на 20.09.17 в 15:35