Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническият университет придоби два нови терена

Ректорът на Техническия университет във Варна проф.Росен Василев получи от областния управител на Варненска област Стоян Пасев документите, с които се предоставят на университета сграда на улица „Девня” и парцел в местността „Горчивата чешма" за реализация на проектите му. Стоян Пасев обясни :



Професор Росен Василев коментира за какви проекти ще се използат предоставените сграда и парцел:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват пешеходните пътеки около училищата преди първия учебен ден

Oбновяват на маркировката на пешеходните пътеки и възстановяват пътните знаци около училищата и детските градини. Дейностите се извършват във връзка с началото на новата учебна година. Това докладваха на заместник-кмета Илия Коев по време на традиционната оперативна среща в Община Варна, съобщават от общинския пресцентър. Освен освежаване на пътната..

публикувано на 02.09.24 в 17:28
Снимката е илюстративна.

В 12 населени места в област Варна е въведен воден режим

В 12 населени места в област Варна е въведен воден режим. Основният проблем за общините това лято е сушата -  високите температури и липсата на дъжд, което доведе до пресушаване на язовирите, посочват от Областна администрация - Варна, където се проведе заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. В него участие взеха представители на 6..

публикувано на 02.09.24 в 16:49

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, предаде БНР. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в..

публикувано на 02.09.24 в 16:23

Искат 15% ръст на заплатите в образованието, търсят мъже учители

Заплатите на учителите да бъдат увеличени с 15 на сто до 2025 година предлагат от Съюза на българските учители, за да се върнат в професията и мъжете. Това каза във Варна Янка Такева, председател на Съюза на българските учители, която участва в двудневния Международен образователен форум "Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения..

обновено на 02.09.24 в 16:20

Посланикът на САЩ у нас и кметът на Варна обсъдиха възможности американски фирми да инвестират в туризма и енергетиката

Кметът на Община Варна Благомир Коцев посрещна посланика на Съединените американски щати у нас Н. Пр. Кенет Мертен и неговата съпруга. Това е първо официално посещение в морската столица на посланика, чийто мандат започна в началото на 2023 година, съобщават от общинския пресцентър. На срещата в Община Варна присъства и заместник-кметът с ресори..

публикувано на 02.09.24 в 15:05

Не достигат учители по математика, биология и химия

Не достигат учители по математика, биология и химия в българската образователна система. Очаква се 2500 пенсионирани преподаватели да се върнат в класните стаи, за да се преодолее липсата на кадри. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева във Варна, където участва в четвъртия Международен образователен форум, организиран от..

публикувано на 02.09.24 в 14:48

Обмислят диктовката в НВО за 4. клас да бъде заменена с редактиране на текст

Обмисляме диктовката в изпита от националното външно оценяване (НВО) в края на 4. клас през предстоящата учебна година да бъде заменена със задача за редактиране на текст – основен инструмент за проверка на правописните умения в началните класове. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на национално съвещание с..

публикувано на 02.09.24 в 14:12