Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненски студенти по медицина провеждат АнтиСПИН кампания

Информационна АнтиСПИН кампания ще се проведе по инициатива на асоциациите на студенти от различни медицински специалности. В духа на мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ ще се раздават валентинки и презервативи. Кампанията ще се проведе от 10:00 до 13:00 часа във фоайето на сградата на Ректората на Медицинския университет. Всеки, който желае, може да провери знанията си на тема ХИВ/СПИН на онлайн анкета в сайта на организаторите.
Екипът на фондация „SOS – семейства в риск“ ще организира поредица от инициативи, насочени към безрисково сексуално поведение сред хора от уязвимите към ХИВ групи и общности в града (консултации, раздаване на презервативи и лубриканти, здравно-информационни материали и изследване за ХИВ с бърз тест).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От днес Здравната каса изпраща SMS на хора, на които се отпускат лекарства за хронични болести

От днес Здравната каса трябва да известява със съобщение по телефона или "Вайбър" за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия, предаде БНР. Хората ще получават и известие за движението на документите и техния срок.  В офисите на "Информационно обслужване", в районна..

публикувано на 02.09.24 в 10:51

3000 бездомни кучета по улиците във Варна, през последните 8 години слаба кастрация

3000 бездомни кучета живеят по улиците във Варна. В момента в приюта в село Каменар са настанени 35. След като бъдат кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани, четириногите се връщат на мястото, откъдето са взети, каза управителят на общинския приют д-р Стоимен Стоименов. С нова лаборатория и операционна зала ще бъде обновена материалната база в..

публикувано на 02.09.24 в 10:05

Сезон на пътния травматизъм изпраща спешния център в Балчик

Сезон на пътния травматизъм изпраща спешния център в Балчик. За разлика от други лета, сега случаите са много повече, обобщава ръководителят на медицинското звено д-р Станислав Йорданов. За щастие, тази година човешкият ресурс в горещото време е подсигурен временно с още двама медици – лекар и фелдшер, но като цяло проблемът с недостига на кадри си..

публикувано на 02.09.24 в 10:00
Представители на двете ДПс-та пред сградата на ЦИК

Двете ДПС-та пред ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са..

публикувано на 02.09.24 в 09:43
Централен плаж Варна

Хотелиер: Безумно е да правим каквито и да е намаления през септември

Вече е септември и традиционно започваме да се „ослушваме“ за по-изгодни предложения за почивка по нашето Черноморие. Доскорошната жега отстъпи, тълпите от хора понамаляха и може по-спокойно да си прекараме броените дни край морето. За родните хотелиери и това лято не беше леко – продължават проблемите с липсата на кадри, потокът от туристи не е..

публикувано на 02.09.24 в 08:00

Започва регистрацията на партиите за поредните предсрочни избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Всеки работен ден от 2 септември до 11 септември от 9:30 до 17 часа партиите и коалициите може да подават заявление. До 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за..

публикувано на 02.09.24 в 06:51

Облачно с краткотрайни валежи

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи. През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд. Около и след обяд ще има повече слънце,..

публикувано на 02.09.24 в 06:02