Приемът в Технически университет - Варна започна

Приемът на документи за кандидатстване в ТУ - Варна започна по-рано от обявената предварително дата - днес, вместо на 18 април. Университетът има готовност да отвори по-рано платформата за онлайн подаване на заявления, както и да посрещне на място първите кандидат-студенти за учебната 2017/18 година. Първият етап на приема е за кандидати, които са завършили средно образование в предходни години. Класирането за тях ще бъде обявено на 23 май.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Партизански бункер - атракция в с. Кипра

Партизанският бункер се намира в Етнографската къща в село Кипра. Той е изкопан в обора на някогашната жилищна сграда. Освен че туристите могат да го видят, могат и да разгледат специалната експозиция със снимки, документи и предмети, свързани с яташката история на селото преди 1944 година.  Иначе Етнографската къща в Кипра е интересна и с..

публикувано на 25.09.17 в 17:30

Искаме зала в ЕП да носи името на Никола Петков

Направени са постъпки една от залите или едно от фоайетата в Европейския парламент да носят името на Никола Петков. Това съобщи пред журналисти в Добрич председателят на ПП БЗНС Николай Ненчев минути преди откриване на изложбата, посветена на 70 години от гибелта на земеделския водач. Фотодокументалната експозиция е съставена от 14 постера, в..

публикувано на 25.09.17 в 16:09

Тубдиспансерът с открити дни до 29 септември

Във варненския тубдиспансер от днес до 29 септември се организират безплатни консултации. Отделно от тях се прави скрининг на риска от туберколоза чрез анкета. От лечебното заведение обещават и допълнителна консултация на "съмнителните за туберкулоза лица". Последните години заболеваемостта във Варна е около 24 промила, т.е. средно 24 заболели..

публикувано на 25.09.17 в 15:54

Консули "стават" шеф готвачи във Варна

Седмица на националните кухни на държавите, които имат почетни консули във Варна, ще се състои през октомври в морската столица. Това съобщи Христо Досев - почетен консул на Испания. Той обясни: Христо Досев информира, че по повод навършването на 150 години от основаването на консулство на Испания във Варна, на 20-ти и 21..

публикувано на 25.09.17 в 14:37

Сотир Цацаров награди прокурор Ружа Големанова

С кортик за заслуга на прокуратурата отличи обвинител №1 Сотир Цацаров Ружа Големанова по случай пенсионирането ѝ. Тя беше ръководител на Апелативната прокуратура във Варна. Големанова получава отличието за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. То ѝ е връчено от временния ръководител в Апелативна..

публикувано на 25.09.17 в 14:07

В събота прожектират безплатно филм, сниман във Варна

Лятото си отиде, но към плажното настроение ще ви върне новия български пълнометражен игрален филм „В ритъма на Салса” (Strictly Salsa – The Beginning). Роден от страстта към изкуството на група младежи, заснет изцяло във Варна, без финансиране и завършен само за две години с най-високо качество на картина и звук. Безплатната прожекция е на 30..

публикувано на 25.09.17 в 13:54

Община Варна - отличник по финансови показатели

Община Варна е с най-добри финансови показатели за първото шестмесечие на 2017-та в цялата страна, по данни на Министерството на финансите. 58,5 % е изпълнението на бюджета до средата на годината, като 57 на сто е събираемостта на имуществените данъци. Това стана ясно на заседанието на ПК „Финанси и бюджет” към варненския Общински съвет...

публикувано на 25.09.17 в 13:12