Приемът в Технически университет - Варна започна

Приемът на документи за кандидатстване в ТУ - Варна започна по-рано от обявената предварително дата - днес, вместо на 18 април. Университетът има готовност да отвори по-рано платформата за онлайн подаване на заявления, както и да посрещне на място първите кандидат-студенти за учебната 2017/18 година. Първият етап на приема е за кандидати, които са завършили средно образование в предходни години. Класирането за тях ще бъде обявено на 23 май.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачността ще намалее

Облачността ще намалее до слънчево време, най-късно по Южното Черноморие. Сутринта ще духа слаб, по Черноморието умерен северен вятър, който постепенно ще отслабне и до вечерта ще се обърне от запад-северозапад. Максимални температури между 8 и 13 градуса, за Варна около 12. Вълнение на морето 2-3, следобед 1-2 бала. Температура на морската..

публикувано на 27.03.17 в 06:22
Димитър Ганев

Димитър Ганев: ГЕРБ е недвусмисленият победител във Варна

Огромна е разликата в спечелените гласове във Варна и региона между ГЕРБ и БСП за България и е абсолютно недвусмислена, така коментира  за Радио Варна изборните резултати социологът Димитър Ганев от Изследователски център ТРЕНД. По думите му, при този вот има връщане на симпатизантите на партията на Бойко Борисов, които го бяха предали на президентските..

публикувано на 26.03.17 в 22:59

Пари в брой, хранителни продукти и зареждане с гориво са изборните нарушения на територията на Област Добрич

Сигналите са предимно а купуване на гласове и по малко за агитация в изборния ден, каза в ефира на Радио Варна, областния управител на Добрич Детелина Николова. Три са способите за привличане на гласоподаватели- пари в брой, хранителни продукти и зареждане с гориво. От 37 сигнала, 33 са приключили с отказ да се образува съдебно производство. Още..

публикувано на 26.03.17 в 22:26

Областният управител Тодор Йотов: "Три са сериозните нарушения на Изборния кодекс на територията на Област Варна"

Три са сериозните нарушения на Изборния кодекс, по които се работи, съобщи областният управител Тодор Йотов в ефира на Радио Варна. Става дума за една и съща партия, която е „агитирала на език, различен от българския”. Глобата за формацията ще бъде 2000лв. Подробности в звуковия файл:

публикувано на 26.03.17 в 22:09

Изборно-касовата агитация е потвърдена

Отправяне на политически внушения чрез търговска агитация бе един от сигналите, по които работи РИК-Варна. Става дума за  касови бонове, издадени от бензиностанция във Варна. На гърба на фискалните документи  е поместена реклама, представляваща агитация за една от формациите. От РИК съобщават, че ще бъде наложена санкция за административно нарушение...

обновено на 26.03.17 в 21:39

Изборната активност във Варненска област е близо 54%. Във Варна тя е 53%

35,2% от варненци са гласували за ГЕРБ. 24,3 на сто са дали гласа си за БСП. "Воля" взема 13,4% от гласовете в 3 МИР, Обединените патриоти – 9,7%, а ДПС 6,7 на сто. Следваща по резултат е Нова Република с 2,5%. Според данните към този час ГЕРБ имат 5 мандата, БСП – 3, "Воля" на Веселин Марешки и Обединените патриоти по два, а ДПС – един...

публикувано на 26.03.17 в 21:14

И в област Добрич приключи изборният ден

В Добричка област приключи изборният ден, съобщиха от РИК. По окончателни данни, близо 47 % от имащите право на глас са упражнили своя вот. Бюлетина за избор на новите шестима депутати от региона са пуснали 86 711 души. Най-висока избирателна активност и в края на днешния ден е отчетена в община Шабла – 56,2 %. Най-ниска е активността в община..

публикувано на 26.03.17 в 21:03