Приемът в Технически университет - Варна започна

Приемът на документи за кандидатстване в ТУ - Варна започна по-рано от обявената предварително дата - днес, вместо на 18 април. Университетът има готовност да отвори по-рано платформата за онлайн подаване на заявления, както и да посрещне на място първите кандидат-студенти за учебната 2017/18 година. Първият етап на приема е за кандидати, които са завършили средно образование в предходни години. Класирането за тях ще бъде обявено на 23 май.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румънци "превзеха" Балчик

Румънската окупация се върна в Балчик, но този път желана. След сравнително слабия Великден и мъгливите дни, днес слънцето изгря и над Белия град. Колони от румънски автомобили са заели улиците и паркингите в приморската част на града и особено в района на бившата лятна румънска резиденция. Паралелно с парада на лалетата се вихри и..

публикувано на 30.04.17 в 17:51

Най-добрият стартъп на Източна Европа - този понеделник в StartUp

Този понеделник - 1 май, в предаването Start Up ще ви срещнем с Imagga , една от най-добрите стартъп компании в Централна и Източна Европа – или поне така е според признанията на на Central European Startup Awards (CESA). Отличията бяха обявени само преди дни в Любляна, Словения. Централноевропейският финал e един от четирите..

публикувано на 30.04.17 в 17:45

Облачно и на 1 май

През нощта ще има променлива често значителна предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-североизток. Минимални температури между 7 и 12 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността следобед и над югоизточните райони. Вятър слаб до умерен от североизток...

публикувано на 30.04.17 в 15:23

Кола изгоря във Варна

Джип “Порше Кайен” изгоря напълно тази нощ във Варна. Автомобилът е бил паркиран в района на обръщача на спирка “Почивка”, съобщиха от ОДП Полиция. Огънят е засегнал още три автомобила. Хората е трябвало много бързо да изгасят пламъците и да преместят близките коли, за да не се стигне до взрив. Нанесени са щети и на жилищната сграда,..

публикувано на 30.04.17 в 14:36

НАП напомня: декларираме данъци до 2 май

Всяка втора данъчна декларация е подадена по електронен път, отчитат от НАП. Тъй като тази година последният ден на април се пада почивен, то последната възможна дата е 2 май. Приходната агенция предупреждава, че за неподадена декларация или за невярна информация в нея са предвидени сериозни санкции. Близо 500 хиляди са физическите лица в..

публикувано на 30.04.17 в 14:25

Пускат фонтаните във Варна

Най-големият фонтан във Варна на площад „Независимост“ се очаква да заработи от 1-ви май. В момента текат тестове на съоръжението. Водната атракция изстрелва стълб с височина до 41 метра, разполага с над 2000 цветови комбинации, а 180 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи.  От същата дата поетапно ще..

публикувано на 30.04.17 в 14:24
Алея първа

Ограничават колите по крайбрежната алея от 1 май

От утре – 1 май, в сила е поредното ограничение за движение по крайбрежната алея във Варна. Ограничението е в частта от Рибарския плаж до плувен комплекс "Приморски" и ще в валидно то средата на септември. В участъка ще бъдат обособени два контролно-пропускателни пункта - в двата края на алеята. Те ще се обслужват денонощно от Общинска..

публикувано на 30.04.17 в 13:10