Европейската младежка столица покори връх Мусала

Флаг с логото на „Европейска младежка столица Варна - 2017“, заедно с българския трибагреник, развяха на връх Мусала студенти, преподаватели и служители от Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Те участваха в 16-ия пореден традиционен поход за изкачване при зимни условия на най-високия връх на Балканския полуостров. Инициативата се проведе от 16-ти до 19-ти март под ръководството на преподавателя в колежа гл. ас.д-р Станислав Пляков. Най-малкият участник в групата бе 8-годишната Бояна Бъчварова, придружавана от майки си, която е студентка, а  най-възрастният -председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев - на 69г. 


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тереза Мей

Тереза Мей прогнозира "твърд" Брекзит

Британският премиер Тереза Мей е на мнение, че преговорите по "развода" с Европейския съюз ще бъдат трудни, предаде БТА. Тя заяви това в отговор на твърдата позиция, възприета от лидерите на Европейския съюз във връзка с предстоящите преговори за Брекзит. Вчера, лидерите на 27-те останали страни на ЕС приеха твърди условия за Великобритания и..

публикувано на 30.04.17 в 16:51
НСА - база Равда

Събориха сграда на МОН в Равда

Сграда, собственост на МОН е съборена днес в Равда, за да освободи имот на първа линия в селото, съобщи БНТ. Заповедта за събарянето е издадена от кмета на Несебър Николай Димитров в четвъртък, 27 април. Сградата е бивша почивна станция, собственост на "Ученически отдих и спорт" ЕАД - търговско дружество, едноличен собственик на капитала на..

публикувано на 30.04.17 в 14:27

Правят слънчева централа в Чернобил

Започва изграждането на първата слънчева електроцентрала в Чернобилската зона, съобщи украинският министър-председател Владимир Гройсман. "Наскоро чествахме тъжна годишнина от трагедията в Чернобил, но днес ние работим за съживяването на района. Първата стъпка е построяването на соларна централа“, написа той във Фейсбук. Строежът е за..

публикувано на 30.04.17 в 12:31

Викингски музей в Стокхолм оборва митове

Нов музей в Стокхолм разсейва митовете за викингите, украсяващи историите с неверни факти. Пример за това са рогата върху шлемовете им, каквито всъщност не е имало, разказва директорът на музея Улф Ларсон. По неговите думи необходимостта от такова място е голяма, тъй като всяка година множество туристи посещават Стокхолм, запленени от..

публикувано на 30.04.17 в 11:17

Освещават катедралния храм на Ловеч

Катедралният храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч днес ще бъде тържествено осветен. В освещаването ще участват патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод в пълен състав, поканен е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е сред крупните дарители за изграждането на катедралата, гости от другите поместни православни църкви и БПЦ,..

обновено на 30.04.17 в 09:04

Частични избори за кмет в 5 селища в страната

Днес ще се произведе първият тур на частични избори за кмет в пет населени места, съобщава Централната избирателна комисия. Ще се избират кмет в кметство Гара Орешец, община Димово, област Видин /659 избиратели/, кметство Люляково, община Кърджали, област Кърджали /346 избиратели /, кметство Гецово, община Разград, област Разград /1523..

публикувано на 30.04.17 в 07:50

САЩ ще плаща за ракетите в Южна Корея

Южнокорейските власти заявиха днес, че съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп е потвърдил, че остава в сила съществуващото двустранно споразумение за разноските по разполагане на системата за противоракетна отбрана ТХААД, предаде Ройтерс. В телефонен разговор днес съветникът по националната сигурност на Тръмп..

публикувано на 30.04.17 в 06:46