Европейската младежка столица покори връх Мусала

Флаг с логото на „Европейска младежка столица Варна - 2017“, заедно с българския трибагреник, развяха на връх Мусала студенти, преподаватели и служители от Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Те участваха в 16-ия пореден традиционен поход за изкачване при зимни условия на най-високия връх на Балканския полуостров. Инициативата се проведе от 16-ти до 19-ти март под ръководството на преподавателя в колежа гл. ас.д-р Станислав Пляков. Най-малкият участник в групата бе 8-годишната Бояна Бъчварова, придружавана от майки си, която е студентка, а  най-възрастният -председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев - на 69г. 


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плаж в Шабла без оборудване за спасители и медици

Морски плаж „Къмпинг Добруджа“, част 4, в Шабла, който е един от най-красивите по Българското Черноморие, днес бе инспектиран от  министъра на туризма Николина Ангелкова . На плажа липсва медицинско оборудване и оборудване на спасителните постове установи екипът на министерството. Издадохме  предписание да се осигури необходимото..

публикувано на 20.07.17 в 17:13

Пенсионерите живеят най-добре в Норвегия. България не е включена в класацията

Норвегия, Швейцария и Исландия оглавяват списъка на страните, в които е най-добре да излезем в пенсия. Това показват данните от Глобалния пенсионен индекс. В първата десетка влизат също така Швеция, Нова Зеландия, Австралия, Германия, Дания, Холандия и Люксембург. Класацията включва 43 държави. Нашата южна съседка Турция е на 39 място. Непосредствено..

публикувано на 20.07.17 в 16:21

5-звезден шахматен мач под небето в Албена

"Черно-белите" фигури ще местят двама Спортисти №1 на България, олимпийски медалист и две златни момчета на родния ни шахмат Уникален шахматен мач ще се проведе този уикенд в най-голямото спортно ваканционно селище у нас - „Албена". Световният шампион гросмайстор Веселин Топалов ще се изправи срещу Дрийм тийм. В отбора мечта влизат..

публикувано на 20.07.17 в 16:19

ЕС и Великобритания не се договориха за правата на гражданите

ЕС и Великобритания отново не успяха да се договорят за правата на гражданите след „развода”, заяви главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние при втория кръг на преговори с Лондон. По неговите думи, все още има сериозни различия по този въпрос. Той призова британското правителство да изясни позицията си по редица ключови теми, свързани с..

публикувано на 20.07.17 в 15:34

Парламентът не прие ограничаване на плащането в брой до 5000 лв.

Плащането в кеш остава както е и в момента – до 10 000 лв. По време на дебатите председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова изтъкна, че кешовите плащания били в основата на нелоялните плащания. Според Таско Ерменков от БСП борбата със сивата икономика не е с ограничаването на плащанията с брой, а с документите, които институциите..

публикувано на 20.07.17 в 14:18

КНСБ с изследване за потребителските цени и издръжката на живота

Анализаторите от Института за социални и синдикални изследвания посочват, че през първото полугодие се регистрира нарастване на средства за издръжка. Според данните 78 на сто от домакинствата в страната – или над 5 милиона души, разполагат с общ доход, под необходимия за нормално преживяване без лишения. Най-много средства от общия си бюджет..

публикувано на 20.07.17 в 14:15

Хари Потър оживява отново през октомври

Две нови книги от поредицата "Хари Потър" ще бъдат публикувани през октомври. По същото време се очаква в Британската библиотека да бъде подредена изложба, посветенана 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник. Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата" и ще е..

публикувано на 20.07.17 в 08:19