Европейската младежка столица покори връх Мусала

Флаг с логото на „Европейска младежка столица Варна - 2017“, заедно с българския трибагреник, развяха на връх Мусала студенти, преподаватели и служители от Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна. Те участваха в 16-ия пореден традиционен поход за изкачване при зимни условия на най-високия връх на Балканския полуостров. Инициативата се проведе от 16-ти до 19-ти март под ръководството на преподавателя в колежа гл. ас.д-р Станислав Пляков. Най-малкият участник в групата бе 8-годишната Бояна Бъчварова, придружавана от майки си, която е студентка, а  най-възрастният -председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев - на 69г. 


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес стартира нова платформа, която представя и подкрепя млади автори в съвременното изкуство – ПРОТОТИП

Този уикенд ще станем свидетели на нестандартна изложба в центъра на София. Различното е не само краткото време, в което ще можем да я разгледаме, но и избраното място – банков офис. „В състояние на движение“ се открива на ул. Граф Игнатиев № 38 на 23 юни /петък/ от 19:00, трансформирайки пространството в арена на съвременно изкуство...

публикувано на 22.06.17 в 15:49

Системата за спешни повиквания 112 е в бедствено положение

МВР ще даде над 13 млн. лв. с ДДС за ремонт на системата за спешни повиквания – телефон 112. Разходването на бюджетните средства се налага заради дефектирала техника, което представлява заплаха за националната сигурност, предаде БГНЕС. Изпълнителят ще трябва да осигури и двугодишна поддръжка на системата...

публикувано на 22.06.17 в 13:23

Депутатие приеха на първо четене промените в Данъчния кодекс

Парламентът прие на първо четене промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Част от тях предвиждат след две години плащания над 1000 лева задължително да Парламентът прие на първо четене промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Част от тях предвиждат след две години плащания над 1000 лева задължително да стават по..

публикувано на 22.06.17 в 11:21

Британски туристи в Кипър масово лъжат, че имат хранителни отравяния с цел да получат обезщетения

Британските туристи лъжат, че са получили хранително натравяне, за да получат обещетения. Те са стрували на хотелиерската индустрия на Кипър повече от пет милиона евро за последните пет години, пише Cyprus Mail. Коментарите на Кипърската хотелиерска асоциация са публикувани в един ден с началото на кампанията на Британските туристически агенти,..

публикувано на 22.06.17 в 08:38

Екипажът на "Роял Хелена" няма вина за сблъсъка с испанския кораб (Видео)

Българският ветроход „Роял Хелена” се е сблъскал с испанския кораб „Нао Виктория” в холандското пристанище Оудесхилд. Няма пострадали, вината е на пилота при маневрата за заставане в пристанището. Маневрата е извършена при силен вятър, споделят очевидци. От фирмата - собственик на „Роял Хелена” уточняват, че екипажът на ветрохода няма никаква вина за..

публикувано на 22.06.17 в 08:22
Мария Габриел

Кандидатурата на Мария Габриел единодушно одобрена от координаторите на групи в ЕП

Кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар е получила единодушно одобрение от координаторите на групи в Европейския парламент. Това научи БНР от свои източници в Брюксел. На заседание на представителите от комисиите по промишленост и по култура е приет общ текст на писмо с препоръка Габриел да бъде подкрепена на предстоящото пленарно заседание на..

публикувано на 22.06.17 в 07:17

Румънското правителство падна

Румънските депутати гласуваха днес вот на недоверие на румънското правителство на Сорин Гриндяну след само шест месеца на власт. В подкрепа на вота гласуваха 241 души, при необходими 233 гласа. В гласуването участваха само представители на партиите от управляващата коалиция – Социалдемократическата..

публикувано на 21.06.17 в 14:31