Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Довечера е връчването на наградите "Икар"

стоянка мутафова
Снимка: БГНЕС

На 27 март – Международен ден на театъра, от 19.00 часа под купола на Цирк „Балкански” в парк „Възраждане” ще се проведе официалната церемония по връчването на Наградите ИКАР, която слага край на тазгодишното издание на Софийския театрален салон.

Тази година Наградите ИКАР са посветени на две големи годишнини – 95 години от създаването на Съюза на артистите в България и 120 години Българско цирково изкуство.

Награда ИКАР за цялостен принос към преподавателската дейност ще бъде присъдена на проф. Цветана Манева, награда ИКАР за чест и достойнство - на актрисата Гинка Станчева, ИКАР за изключителен творчески принос към българския театър ще получи актьорът Руси Чанев.

Визията на Софийски театрален салон и Наградите ИКАР през 2017 година е свързана и с 95-ия рожден ден на голямата актриса Стоянка Мутафова.

Режисьор и сценарист на церемонията е Стоян Радев, сценограф – Мира Каланова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите на 9 юни

Централната избирателна комисия заличава регистрацията на партия "Атака" за изборите на 9 юни. Това става ясно от решение на комисията, публикувано снощи. Причината е, че при извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от изискването за 2500 избиратели. Решението подлежи на обжалване пред Върховния..

публикувано на 26.04.24 в 11:15

На първо четене: Забраняват рекламата на хазарт в медиите

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за хазарта, които предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5 хиляди жители. Забранява се рекламата на хазартни игри в радио и телевизионни програми, на обществени места, фасади на сгради, в печатни произведения и електронни медии. Рекламирането ще се допуска само върху билбордове,..

публикувано на 26.04.24 в 11:07
Снимката е илюстративна

Спортните обекти във Варна - с празничен график

Спортните игрища на територията на Общинския спортно-развлекателен комплекс  „Младост“, спортния комплекс „Морска градина“ и плувния басейн „Делфини“ ще бъдат отворени от 8 до 20 часа за майските празници и почивните дни този месец, съобщиха от Общинското предприятие "Спорт".  Детските площадки и кътове, стопанисвани от ОП „Спорт“, на територията на..

публикувано на 26.04.24 в 11:00

Биляна Якова с коментар по темата за интегрирания градски транспорт и валидаторите

Ръководителят на проекта "Интегриран градски транспорт"-Варна инж. Биляна Якова изпрати писмо до редакцията на Радио Варна  във връзка с публикации в медиите, в които е отразена пресконференция на кмета на Община Варна Благомир Коцев и неговия екип от 18 април 2024 г.  Внесоха сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на проекта за интегриран..

публикувано на 26.04.24 в 10:31
Ангел Кунчев

Доц. Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради коклюша

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи за БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и..

публикувано на 26.04.24 в 09:11

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на..

публикувано на 26.04.24 в 08:35

Започва изплащането на великденските добавки на пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Майските пенсии ще се изплащат..

публикувано на 26.04.24 в 08:18