Варненски медици искат НЗОК да коригира финансовите рестрикции в бюджета на града

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса да преосмисли и да коригира предвижданите финансови рестрикции в бюджета на Регионалната здравна каса във Варна за второто тримесечие на годината –това се казва в писмо до управителя на НЗОК от председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз проф. д-р Радослав Радев. Той допълва, че намаляването на бюджета на здравните заведения на територията на града и региона ще доведе до драстично ограничаване на достъпа до болнична медицинска помощ на населението. Проф. Радев коментира за Радио Варна дали ще се наложи съкращаването на медицински персонал заради рестрикциите:
Възможно е да се намалят заплати или допълнителни възнаграждения на персонал, което няма да е много добра позиция. Надявам се да не се стигне до това, тъй като нашата реакция беше малко предварителна, за да имаме възможност за реакция, преди да е взето окончателното решение. Чакаме решение на Надзора, но ако не реагираш, няма как да подадеш информация в Надзора, в управлението на Здравната каса, че възниква проблем при този бюджет, който те предлагат за болничното здравеопазване.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дискусия на тема „Хуманизмът като гледна точка и начин на живот“ провеждат във Варна

Разговор на тема хуманизъм и неговия принос за европейската и световна култура и интелектуално развитие ще се проведе днес във Варна. Темата „Хуманизмът като гледна точка и начин на живот“ ще бъде представена от госта Сергей Бадаев от Русия, бивш председател на Московския център за хуманизъм, и модерирана от Катерина Романенко, млад дигитален номад..

публикувано на 28.06.17 в 07:48

Обявиха за общодържавно издирване 45-годишен мъж

ОДМВР – Бургас издирва 45-годишния Христо Тонев Димитров от с. Росен, общ. Созопол, който напуснал жилището си след 18.00 ч. на 19.06. и до момента е в неизвестност. Установено е, че Христо Димитров не е носил документи за самоличност и мобилно устройство. Описание на лицето: мъж на видима възраст 40-45 г., ръст висок – 176-180 см, телосложение..

публикувано на 28.06.17 в 07:20

Инспекторът на полските Военноморските сили идва във Варна

Контраадмирал Мирослав Мордел (Rear Admiral Miroslaw Mordel), инспектор на Военноморските сили на Република Полша, е на посещение във Военноморските сили до 30 юни, съобщиха от ВМС. Днес от 9.00 часа контраадмирал Мордел ще бъде посрещнат с официална церемония пред Щаба на Военноморските сили. В програмата на визитата са предвидени изявления за..

публикувано на 28.06.17 в 07:09

Днес ще преобладава слънчево време, следобед горещо

Ще духа слаб югоизточен вятър, по Черноморието следобед до умерен от изток-югоизток. Максимални температури 30-35 градуса, по морското крайбрежие 25-28, за Варна около 27. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 22-25 градуса. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа и 33 минути, залез в 20 часа и 51 минути.   Продължителност на..

публикувано на 28.06.17 в 05:48

Местен референдум ще правят Чернево

Местен референдум ще се проведе в село Чернево, община Суворово, Варненска област. Поводът е намерението на "Солвей соди" да изгради депо за неопасни отпадъци на територия от над 300 декара в района на селото.Референдумът ще се проведе на 13 август, жителите трябва да отговорят на въпроса дали местните власти трябва да разрешат изграждането на..

публикувано на 27.06.17 в 17:22

Министерството на туризма проведе първата комплексна проверка на морските плажове

„Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени за стопанисване на концесия и под наем. Мобилните екипи на Министерството на туризма са по цялото Черноморие“. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова днес в к. к. Слънчев бряг. Тя посочи, че това е първата цялостна и комплексна проверка между МТ, МВР, Главна дирекция „Пожарна..

публикувано на 27.06.17 в 16:14

Потвърдиха ареста на разследван за грабеж рецидивист във Варна

Състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което първоначално под стража е бил задържан Виктор Петров, разследван за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив. Грабежът бил извършен на 6 юни този месец през отворен прозорец на сутерен във Варна. От студентска квартира..

публикувано на 27.06.17 в 15:43