Варненски медици искат НЗОК да коригира финансовите рестрикции в бюджета на града

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса да преосмисли и да коригира предвижданите финансови рестрикции в бюджета на Регионалната здравна каса във Варна за второто тримесечие на годината –това се казва в писмо до управителя на НЗОК от председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз проф. д-р Радослав Радев. Той допълва, че намаляването на бюджета на здравните заведения на територията на града и региона ще доведе до драстично ограничаване на достъпа до болнична медицинска помощ на населението. Проф. Радев коментира за Радио Варна дали ще се наложи съкращаването на медицински персонал заради рестрикциите:
Възможно е да се намалят заплати или допълнителни възнаграждения на персонал, което няма да е много добра позиция. Надявам се да не се стигне до това, тъй като нашата реакция беше малко предварителна, за да имаме възможност за реакция, преди да е взето окончателното решение. Чакаме решение на Надзора, но ако не реагираш, няма как да подадеш информация в Надзора, в управлението на Здравната каса, че възниква проблем при този бюджет, който те предлагат за болничното здравеопазване.ВИЖТЕ ОЩЕ

Съветниците в Генерал Тошево ще гласуват декларация срещу сондажите

Предложението да се добива природен газ в Добруджа   е повод днес от 14:30 часа да се проведе извънредна сесия на Общинския съвет в Генерал Тошево.  Съветниците ще подложат на гласуване  декларация срещу сондажите. Междувременно продължават пyбличните   oбcъждaния  на предложението за добив на газ в населените   места, чиито землища попадат в..

публикувано на 17.10.17 в 08:18

До 25 градуса днес

И днес ще е предимно слънчево и топло за сезона. Вятърът ще е слаб от югозапад. Максимални температури между 20 и 25 градуса, за Варна около 23 . Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 17-19 градуса. Във Варна най-високата температура на днешния ден досега /30.4° / е измерена през 1973 година, а най-ниската /1.0°/ през..

публикувано на 17.10.17 в 06:17

Атанас Атанасов: Над 2 хил. подписа са събрани до сега срещу добива на газ в Добруджа

Повече от 2 хиляди подписа срещу добива на природен газ в Добруджа са събрани до момента, като събирането продължава. Това съобщи в предаването "Пост фактум" на Радио Варна Атанас Атанасов , който е член на инициативния комитет против добива на газ край Генерал Тошево. Подписи са събрани, освен в Генерал Тошево, и в Шабла. Започва организиране на..

публикувано на 16.10.17 в 18:32

Флотските авиатори празнуват

58-та годишнина от създаването на Военноморското вертолетно формирование  в Морската вертолетна авиобаза „Чайка” бе чествана с военен ритуал.  Гости на тържеството бяха командири на военни формирования от ВМС, роднини и близки, много ветерани  служили в авиобазата. Те бяха поздравени от командира на Военноморските сили..

публикувано на 16.10.17 в 17:18

72 часа са достатъчни да усмихнем човек в нужда

Ентусиазирани, млади, креативни, обединени от една и съща идея-да направят нещо за другите, участниците в международния технически маратон ТОМ доказаха това по време на кампанията във Варна. Пред почти пълната зала „Пленарна” на община Варна те презентираха изобретения в полза на хора с увреждания. Пет екипа работиха по пет предизвикателства и..

обновено на 16.10.17 в 16:47
Теч на вода на бул.

Теч на питейна вода по бул. "Левски"

Причината е спукана тръба в района на автобусната спирка срещу базар Левски, на едноимения варненски булевард. Аварията е в следствие на работата по новостроящ се обект в района, поясни за Радио Варна дежурният диспечер във ВиК-Варна. За отстраняване на аварията е спряна водата на района, между ул. "Мир", ул. "Студентска", бул. "8-ми Приморска Полк" и..

публикувано на 16.10.17 в 16:40

Европейска награда за Девня

Община Девня ще бъде удостоена с престижната награда на Съвета на Европа – "Етикет за иновации и добро управление на местно ниво". Това става ясно от писмо на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков до кмета на Община Девня Свилен Шитов.  " В рамките на Четвъртата процедура за присъждане на Етикета..

публикувано на 16.10.17 в 15:16