Варненски медици искат НЗОК да коригира финансовите рестрикции в бюджета на града

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса да преосмисли и да коригира предвижданите финансови рестрикции в бюджета на Регионалната здравна каса във Варна за второто тримесечие на годината –това се казва в писмо до управителя на НЗОК от председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз проф. д-р Радослав Радев. Той допълва, че намаляването на бюджета на здравните заведения на територията на града и региона ще доведе до драстично ограничаване на достъпа до болнична медицинска помощ на населението. Проф. Радев коментира за Радио Варна дали ще се наложи съкращаването на медицински персонал заради рестрикциите:
Възможно е да се намалят заплати или допълнителни възнаграждения на персонал, което няма да е много добра позиция. Надявам се да не се стигне до това, тъй като нашата реакция беше малко предварителна, за да имаме възможност за реакция, преди да е взето окончателното решение. Чакаме решение на Надзора, но ако не реагираш, няма как да подадеш информация в Надзора, в управлението на Здравната каса, че възниква проблем при този бюджет, който те предлагат за болничното здравеопазване.ВИЖТЕ ОЩЕ

Скоростна железница ще свързва Варна, Бургас, Солун и Кавала

           Изграждането на газовия хъб "Балкан" до Варна и на газовите връзки в региона бяха обсъдени в Белград от лидерите на България, Сърбия, Гърция и Румъния. Премиерът Бойко Борисов обясни, че за свързването на четирите пристанища - Солун, Кавала, Бургас и Варна, със скоростна железница ще се търси, освен европейско финансиране, и..

публикувано на 10.12.17 в 16:35

Дом за възрастни хора и детски център откриват в Добрич базар "Коледа на всички"

        Жени от Дома за възрастни хора в тервелското село Полковник Савово и деца от Центъра за обществена подкрепа при БЧК в Добрич са подготвили за благотворителен базар "Коледа на всички" плетива и празнични сувенири, съобщават от областната милосърдна организация. Базарът ще бъде отворен на 11 декември, а деца и възрастни са нарекли всяко..

публикувано на 10.12.17 в 14:12

Родната къща на Адриана Будевска в Добрич ще бъде реставрирана

         Родната къща на Адриана Будевска, която е сред създателите на българския професионален театър, ще бъде реставрирана за 140-годишнината от рождението на голямата актриса, съобщават от Регионалния исторически музей. Бележитата дата ще събере театрали в Добрич на 13 декември 2018 година. Будевска е живяла в бащиния си дом на улица "Васил..

публикувано на 10.12.17 в 13:54

Жълт код е обявен заради силния вятър във Варна

         Жълт код заради силни пориви на вятъра е обявен в 16 области в България. Освен за Варна, предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.          Пристанище Варна е затворено заради силния..

публикувано на 10.12.17 в 11:54
дарителство благотворителност дарение

Благотворителната кампания „Варненската Коледа” събира средства за микробус

           Благотворителната кампания „Варненската Коледа” набира средства чрез продажбата на картички. Организатори са дирекция „Социални дейности” към Община Варна, Младежката доброволческа група „Делфините” и доброволци от фондация „Деца на Балканите”. Целта е да бъдат събрани 20 хиляди лева, с които да се купи микробус за нуждите на Дневен..

публикувано на 10.12.17 в 10:18

Отбелязваме Международния ден на правата на човека

На днешния ден през 1948 година на общо събрание на ООН се приема Всеобщата декларация за човешки права, която се превръща във универсален стандарт за защита и насърчаване на човешките права. Документът посочва принципите, които и до днес имат огромно влияние по света. Декларацията е преведена на поне 375 езика и диалекта, което я прави..

публикувано на 10.12.17 в 08:51

Извънредно работно време от понеделник на касите за плащане на данъци във Варна

До 28-ми декември включително касите за плащане на местни данъци и такси - на бул. “Сливница“ №191 /сградата на Изчислителен център/ и на бул.“Ген.Колев“ №92 /сградата на район „Приморски“/, ще работят извънредно от 08.00 ч. до 18.00 ч., съобщиха от дирекция „Местни данъци“ към Община Варна. Без промяна остава работното време на касовия салон на..

публикувано на 10.12.17 в 07:17