Варненски медици искат НЗОК да коригира финансовите рестрикции в бюджета на града

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса да преосмисли и да коригира предвижданите финансови рестрикции в бюджета на Регионалната здравна каса във Варна за второто тримесечие на годината –това се казва в писмо до управителя на НЗОК от председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз проф. д-р Радослав Радев. Той допълва, че намаляването на бюджета на здравните заведения на територията на града и региона ще доведе до драстично ограничаване на достъпа до болнична медицинска помощ на населението. Проф. Радев коментира за Радио Варна дали ще се наложи съкращаването на медицински персонал заради рестрикциите:
Възможно е да се намалят заплати или допълнителни възнаграждения на персонал, което няма да е много добра позиция. Надявам се да не се стигне до това, тъй като нашата реакция беше малко предварителна, за да имаме възможност за реакция, преди да е взето окончателното решение. Чакаме решение на Надзора, но ако не реагираш, няма как да подадеш информация в Надзора, в управлението на Здравната каса, че възниква проблем при този бюджет, който те предлагат за болничното здравеопазване.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на село Чернево искат референдум

Над 400 подписа са събрани от жителите на село Чернево, община Суворово под искането за референдум относно изграждането на депо за неопасни отпадъци от ТЕЦ „Девен” край селото. На заседание на Общинския съвет на Суворово в селото, хората изразиха опасенията си за околната среда и категоричното си несъгласие в депото да се депонира пепел от..

обновено на 27.04.17 в 20:02

Вода се стича по бул. "Приморски", но аварията е отстранена

ВиК-аварията на ул. "Бр. Миладинови" във Варна е отстранена, съобщиха от дружеството. Екипите са работили по т.н. "мокър" метод - водата в района не е спирана, за да не се причинява неудобство на гражданите, като едновременно с това специалистите на ВиК са работили по аварията. Все още в части от ул. "Бр. Миладинови" и бул. "Приморски" се стича вода. Така..

публикувано на 27.04.17 в 19:45

"Агрополихим" дава 100 000 лв. за облагородяването на Девня

От „Агрополихим“ промениха коренно отношението си към Девня и за първи път след приватизацията от предприятието са обърнати с лице към обществеността. Това обяви кметът Свилен Шитов пред общинските съветници по време на заседанието на местния парламент днес.   Още тази година от „Агрополихим“ ще инвестират 100 хил. лева в облагородяването на..

публикувано на 27.04.17 в 17:19

ГЕРБ иска Варна да върне акциите на Пловдивския панаир

Общинският съвет в Пловдив отмени решението си отпреди две седмици да вземе акции в Пловдивския панаир, в който основен акционер е бизнесменът Георги Гергов. Припомняме, че в средата на миналата година Министерският съвет реши държавният дял на Пловдивския панаир от 49% да бъде безвъзмездно прехвърлен на общините Варна и Пловдив. Варна трябваше..

публикувано на 27.04.17 в 16:43

Сотир Цацаров поиска имунитета на Веселин Марешки

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска днес имунитета на Веселин Марешки и още двама депутати. Срещу Марешки има повдигнат обвинителен акт от есента на 2014 г. по описа на Варненската окръжна прокуратура за спречкване с общински съветник и за изнудване. Самият Марешки обаче обяви, че ще се откаже от имунитета си, само ако парламентарна комисия..

публикувано на 27.04.17 в 16:10

Все повече момичета са контингент на Детска педагогическа стая в Добрич

Повече от два пъти се е увеличил броят на децата, които са преминали през детските педагогически стаи в област Добрич през миналата година. През 2016 година броят им е 313. Над половината от тях са момичета. Най-често полицейските инспектори се занимават с деца, които са избягали от домовете си. Такива са 52 на сто от случаите, стигнали до детска..

публикувано на 27.04.17 в 16:03

Посланик Ема Хопкинс ще играе волейбол с военни моряци в Морската градина на Варна

Посланик Ема Хопкинс ще участва заедно с екипажа на британски военен кораб, който се очаква да акостира във Варна, в приятелска среща по волейбол в Морската градина срещу отбора на Военноморските сили на България. Това съобщи след среща с кмета на града Иван Портних посланикът на Кралство Великобритания у нас . Нейно Превъзходителство Хопкинс..

обновено на 27.04.17 в 15:49