Варненски медици искат НЗОК да коригира финансовите рестрикции в бюджета на града

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса да преосмисли и да коригира предвижданите финансови рестрикции в бюджета на Регионалната здравна каса във Варна за второто тримесечие на годината –това се казва в писмо до управителя на НЗОК от председателя на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз проф. д-р Радослав Радев. Той допълва, че намаляването на бюджета на здравните заведения на територията на града и региона ще доведе до драстично ограничаване на достъпа до болнична медицинска помощ на населението. Проф. Радев коментира за Радио Варна дали ще се наложи съкращаването на медицински персонал заради рестрикциите:
Възможно е да се намалят заплати или допълнителни възнаграждения на персонал, което няма да е много добра позиция. Надявам се да не се стигне до това, тъй като нашата реакция беше малко предварителна, за да имаме възможност за реакция, преди да е взето окончателното решение. Чакаме решение на Надзора, но ако не реагираш, няма как да подадеш информация в Надзора, в управлението на Здравната каса, че възниква проблем при този бюджет, който те предлагат за болничното здравеопазване.ВИЖТЕ ОЩЕ

Добричлии предпочитат театъра пред музеите

Намаляват посещенията в музеите в Добричка област, но броят на посетителите в театралните зали расте, отчита регионалната статистика. 212 000 посещения са реализирани в музеите в региона през 2017 г., в сравнение с предходната 2016 г. е отчетен спад от 20 на сто. Приблизително една пета от посещенията – около 41 000, са извършени в дните със..

публикувано на 19.06.18 в 11:29

България може да произвежда гориво от пластмасови отпадъци

Възможно е България да се превърне в сметището на Западна Европа, след като миналата година Китай забрани вноса на отпадъци от Стария континент. Ние имаме много ниски такси за заравяне на боклуци. Това коментира за радио Варна Даниел Костадинов, който е докторант към Катедра „Транспортна техника и технологии” в ТУ-Варна.   Варненският университет има..

обновено на 19.06.18 в 11:03

Именуват площад на легендарния боксьор Борис Георгиев-Моката в Добрич

Улица в района на ЖК „Русия-2“ в Добрич да носи името „46-ти пехотен Добрички полк“ предлага Комисията по именуване на улици, площади и паркове. Предложението е в отговор на постъпило искане от граждани, то ще бъде обсъдено на заседанието на Общинския съвет на 26 юни. Полкът е формиран на територията на Добричка област, откъдето е набиран и..

публикувано на 19.06.18 в 11:01

Очаква се стадион „Варна“ да бъде готов през 2019 година

Очаква се стадион „Варна“ да бъде  готов през 2019-ста година, обяви Димитър Карбов.Той добави, че дейностите по строителството на съоръжението не са спирали. „Има и видима, но и невидима част на изпълнение. Т.е. не всичко, което се прави, се вижда от булеварда. Сигурен съм, че мажоритарният собственик ще изпълни обещанието си и през 2019-ста..

публикувано на 19.06.18 в 09:54

Жители на Ахелой на протест срещу открития нов път към Слънчев бряг

Жители на Ахелой протестират срещу чисто новия път от курорта „Слънчев бряг” до Поморие. Хората се недоволни, защото трасето заобикаля Ахелой и пътят им се увеличава двойно. Новият път беше открит в петък от премиера Бойко Борисов, който коментира, че пътят е обещан от 40 години. Само за две..

публикувано на 19.06.18 в 09:34

Адреси без ток

На 19.06.2018 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - част местност Ваялар. На 19.06.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия,..

публикувано на 19.06.18 в 08:01

Ще има ли заключени училищни дворове през лятото или не?

Директорите на училища във Варна решават дали ще бъдат отворени входовете на дворовете на училищата през лятната ваканция. Това каза за радио Варна Лилия Христова, директор   на общинската  Дирекция „Образование”. Тя посочи, че  дворовете само на 10 училища във Варна са отворени денонощно и това са училищата, в които миналата година общината..

публикувано на 19.06.18 в 08:00