Търсят се работници с по-ниско образование

Бургаската структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България / КРАБ/ и Община Бургас ще представят на местния бизнес алтернативни начини за справяне с проблема с недостига на работна ръка в региона в краткосрочен план. От Регионалната структура посочват, че причините се коренят в липсващата връзка между образованието у нас и пазара на труда. За задълбочаването на проблема допринася и демографската криза, тъй като България е една от страните с най-застаряващо население, което намалява с над 33 000 души на година.

Най-търсените професии в България са свързани с високо квалифицирани работници, общи работници, оператори на машини, както и такива в сферата на ресторантьорство и хотелиерство.Статистиката за 2015 г. показва, че на първа позиция сред най-търсените специалисти са били IT експертите, сега те са на десета. А на първа позиция излизат хора с по-ниско образование. 


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Идват жеги - внимавайте!

Във връзка с предупреждение от „Националния институт по метеорология и хидрология“ – филиал Варна, за опасно високи температури в периода 29.06 – 02.07.2017 г., от отдел „Дейности по защита на населението” към Община Варна препоръчват следните превантивни мерки: · Ако непременно трябва да излезете или пътувате, за предпочитане е това да става..

публикувано на 28.06.17 в 16:57

Благотворителен базар в Добрич в помощ на малката Симона Милчева

Благотворителен базар с ръчно изработени предмети и сувенири се открива на 29 юни в 16 ч. в ЖК „Дружба” 1 в Добрич пред блок № 8. Събират се средства, предназначени за животоспасяваща операция на гръбначния стълб на  10-годишната Симона Милчева, която страда от тежка форма на сколиоза, поясниха близки на момиченцето. На базара ще се предлагат..

публикувано на 28.06.17 в 16:44

Поради страх от тероризъм "Албена" АД отказва достъп на деца от лагер до плажа

От „Ученически отдих и туризъм” ЕАД към министерството на образованието съобщават в писмо до медиите в Добрич, че „Албена” АД отказва достъп до плажа на ученици, почиващи в база във вилна зона „Фиш-Фиш”. „За да стигнат до плажа, децата преминават по пътека и алея със стъпала, която в годините и до момента сме поддържали и почиствали. От няколко..

публикувано на 28.06.17 в 16:22
До ОУ

Районните кметства раздават чиповете за велопаркингите във Варна

Безплатните чипове за ползване на закритите  велопаркинги във Варна се раздават от районните кметства в града. Гражданите, които желаят,  могат да ги получат след подписване на договор в съответното кметство,   към което са адресно регистрирани. Единствено в район "Одесос" се заплаща 10 лева депозит. 2 от общо 10 велопаркинга във Варна в..

обновено на 28.06.17 в 15:17

След Лондон от днес нискобюджетни полети от Варна и до Берлин

След тържественото посрещане на първия полет на easyJet на летище Варна в началото на месеца, днес се изпълни и вторият нов маршрут на авиокомпанията от и до Берлин Шьонефелд. С откриването на двете   нови линии от Варна до Лондон Гетуик и Берлин Шьонефелд, летище Варна се превръща в 138-ата дестинация в мрежата на е asyJet. Полетите по..

публикувано на 28.06.17 в 15:15

30 точки в дневния ред на Общински съвет - Балчик утре

30 проектопредложения ще разгледа на редовното си заседание на 29 юни Общинският съвет в Балчик. Сесията започва в 9,00 часа в заседателната зала на администрацията. Отчетът на бюджета за миналата година в размер на 22 млн. 255 хиляди лева ще бъде внесен от кмета за одобрение. Освен това и няколко планови документа – Общинска програма за..

публикувано на 28.06.17 в 13:38
Екипажът на

Стоян Георгиев: Шкиперът Никола Попов е в тандем със съпругата си на борда на "Blue Magic"

Яхтата „Blue Magic”, ко­я­то пре­ко­си Ат­лан­ти­ка, се завръща в Балчик след близо девет месеца плаване зад граница. На 29 юни – четвъртък, между 17,00 и 18,00 часа, яхтата „Blue Magic”, която на 2 октомври м.г. отплава от балчишкия порт за трансaтлантическо ветроходно рали (Atlantic Rally for Cruisers (ARC), ще се завърне в наши води. Любители на..

публикувано на 28.06.17 в 13:24