Три години след бедствието в квартал "Аспарухово" във Варна

Снимка: БГНЕС

Приливната вълна и наводнението отнеха  живота на 13 души. Хората все още слагат цветя пред паметника, посветен на доброволците в центъра на квартала. Данните  от ситуационната експертиза за случилото се в "Аспарухово" бяха оповестени преди дни и според тях причина за бедствието е природен феномен, както и застрояването на западното дере. Даниела Стойнова попита жители на "Аспарухово" какво мислят за хилядите доброволци, които помогнаха за възстановяването на квартала:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна кръводарителска акция

Международна младежка камара - Варна организира от 9 до 15 часа благотворителна кръводарителска акция съвместно с Районния център по трасфузионна хемотология.Заедно с младежи от Румъния се осъществява Седмица на кръводаряването, като тя приключва във Варна. При даряването на кръв ще се направят изследвания и дарителите ще могат да разберат кръвната..

публикувано на 22.04.18 в 06:58

Ще е слънчево

Днес ще е слънчево. Ще духа слаб западен вятър, по крайбрежието следобед от юг-югоизток. Максимални температури 22-27, по крайбрежието с 2-3 градуса по-ниски, за   Варна около 24. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 12-15 градуса.

публикувано на 22.04.18 в 06:48

Община Девня на 12-о място по показателя "активна прозрачност"

Община Девня заема достойното 12-о място сред органите на местно самоуправление в страната по показателя "активна прозрачност". Това сочат резултатите от годишния одит на интернет страниците на всички задължени по Закона за достъп до обществена информация институции, съобщиха от Програма "Достъп до информация" (ПДИ). През 2018 г. Девня е..

публикувано на 21.04.18 в 17:34

Туристическо изложение награди посмъртно Валентин Плетньов

Международното изложение "Културен туризъм" във Велико Търново присъди наградите си.  Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" бе отличена за инвестиция в областта на културния туризъм - за дигитализацията на тефтерчето на Васил Левски. Голямата награда на туристическата борса за личност с принос в развитието на културния туризъм е..

публикувано на 21.04.18 в 16:36

Пролетен мото фест вдига адреналина утре

За поредна година пред един от големите търговски центрове във Варна  тази неделя, 22 април, ще се съберат стотици мощни мотоциклети, ще има зрелищни демонстрации, качествена рок музика и безброй почитатели на двуколесната надпревара с вятъра.  Традиционният Пролетен мото фест – Варна 2018, ще започне в 10:00 часа. За него ще пристигнат стотици..

публикувано на 21.04.18 в 16:32

Концерт „Полет към мечтите - 25 години като миг“ от 19.00 на сцената на Държавна опера Варна.

С концерт „Полет към мечтите - 25 години като миг“   В арненската детско-юношеска опера ще отпразнува 25 годишен юбилей.   Тя е осн ована по идея на Георги Занев през 1980 годинаи просъществува до 1985-та. През 1993 година Георги Занев, Миглена Шишева и Елица Костова, която сега е в Канада събират екип и възраждат традицията. Сегашният диригент..

публикувано на 21.04.18 в 15:57

Младежи от Варна и Румъния организират утре благотворителна кръводарителска акция

Международна младежка камара - Варна организира в неделя, 22 април, благотворителна кръводарителска акция съвместно с Районния център по трасфузионна хемотология. Заедно с младежи от Румъния се осъществява Седмица на кръводаряването, като тя ще започне в северната ни съседка и ще приключи в неделя във Варна. При даряването на кръв ще се направят..

публикувано на 21.04.18 в 14:32