Три години след бедствието в квартал "Аспарухово" във Варна

БГНЕС

Приливната вълна и наводнението отнеха  живота на 13 души. Хората все още слагат цветя пред паметника, посветен на доброволците в центъра на квартала. Данните  от ситуационната експертиза за случилото се в "Аспарухово" бяха оповестени преди дни и според тях причина за бедствието е природен феномен, както и застрояването на западното дере. Даниела Стойнова попита жители на "Аспарухово" какво мислят за хилядите доброволци, които помогнаха за възстановяването на квартала:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световноизвестният цигулар Чавдар Парашкевов с безплатен концерт във Варна

Световноизвестният български цигулар Чавдар Парашкевов се завръща във Варна за камерен концерт тази вечер в Градската художествена галерия. Чавдар Парашкевов завладява аудитории в Европа и в САЩ с художествен подход към музиката и виртуозна техника. Той е носител на редица награди от различни национални и международни конкурси. Чавдар Парашкевов..

публикувано на 24.02.18 в 11:30

Доно Цветков представя новия си албум в НДК

Новият албум на Доно Цветков „Приказка сребърнобяла” ще има своята премиера днес в Националния дворец на културата в София. Това е третият авторски проект на създателя на Международния фестивал „Откритие”. В него участват изпълнители като Орлин Павлов, Деси Добрева, Милица Божинова, Наско от БТР, както и популярното детско шлагерно студио „Да”. В..

публикувано на 24.02.18 в 11:25

Конни надбягвания за Тодоровден в Екопарк-Варна

По традиция и тази година в Екопарк – Варна ще се отбележи Тодоровден. Ще се проведат състезания за най-красив конски впряг и конни надпревари. Участници от сдружение „Бран“ ще представят демонстрационна езда в строй. За добрто настроение на гостите ще бъде представена богата фолклорна програма. Началото е в 11 часа.

публикувано на 24.02.18 в 10:34

Концерт в подкрепа на онкоболни деца ще се проведе във Варна

Концерт в подкрепа на децата от клиниката по Детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина“ ще се проведе от 16 часа в Гранд мол - Варна. Това каза за Радио Варна организаторът Радослава Димова. Идеята възникнала преди няколко години, когато от този свят си е отишъл Пламен Колесниченко – гл. експерт „Младежки дейности“ към Община..

публикувано на 24.02.18 в 10:30

Населените места с планови прекъсвания на електрозахранването

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия от 09:00 ч. до 16:00 ч. , ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Венелин, с. Садово, с. Казашка река, с. Синдел, с. Юнак, с. Дъбравино, с. Аврен, с. Горен чифлик, с. Гроздьово и Пчелник. От 08:30 ч. до 16:30 ч. , поради същата..

публикувано на 24.02.18 в 08:38

Очакват се валежи от сняг

Днес ще бъде облачно, преди обяд на места с временни разкъсванияна облачността. Вятърът чувствително ще отслабне. Следобед облачността ще е значителна, привечер се очакват слаби превалявания за вътрешността на Североизточна България от сняг, на югоизток и по Черноморието от дъжд, който ще преминава в сняг. Вятърът от североизток ще се усили...

публикувано на 24.02.18 в 08:31
Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Доверието е в основата на образователната система

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе на посещение в Добрич. Чуйте в репортажа на Петранка Божкова как той коментира исканията за видеонаблюдение в детските градини и училищата:

публикувано на 23.02.18 в 18:29