Дунав Русе смени ЦСКА на жребия, русенци се паднаха срещу Иртиш

"Дунав" (Русе)
Снимка: Архив

Дунав Русе смени ЦСКА София в последния момент на жребия за първия квалификационен кръг в турнира Лига Европа. Русенци се паднаха с Иртиш Павлодар, където треньор е Димитър Димитров-Херо.
Дунав е гост в първия мач на 29 юни, а седмица по-късно на 6 юли е реваншът на българска земя.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям пожар на остров Кефалония

Голям пожар се е разразил на остров Кефалония, но благодарение на силното присъствие на огнеборци огънят не е успял да изпепели намиращите се наблизо къщи. Въпреки това е започнала евакуация на две села, а туристи са били извозени с автобуси, съобщава гръцкото издание "Прото тема". Пламъците са унищожили два електрически стълба,..

публикувано на 17.08.17 в 08:35

Земен трус с мангитуд 4,9 по Рихтер в района на островите Милос, Аморгос и Санторини

Силен земен трус с магнитуд 4,9 по Рихтер е регистриран снощи в района на гръцките острови Милос, Аморгос и Санторини. Първоначалната оценка е била, че трусът е със сила 5,1 по Рихтер, съобщават гръцките медии. Според европейския средиземноморски сеизмичен институт трусът е бил с магнитуд 4,7 по Рихтер. Епицентърът му е..

публикувано на 17.08.17 в 08:31

Няма опасни яйца и яйчни продукти на българския пазар

Няма данни за наличие на замърсени с фипронил яйца и яйчни продукти на българския пазар, съобщиха от МЗХГ. Ветеринарномедицински препарати, съдържащи веществото не са разрешени за употреба при кокошки носачки. Разпространението на тези яйца започва от Белгия и..

публикувано на 17.08.17 в 07:24

Водата има памет разказват фотографи

Изложба микрофотография представят  Иван Тодоров и Елена Тодорова. Творбите са обединени в темата "Водата - извечни послания". Откриването на изложбата ще бъде придружена с беседа от авторите. Датата е 17 август, Варна, градската художествена галерия. Изложбата е експонирана до 30 август.

публикувано на 16.08.17 в 18:23

Нашествие на китайски миди по дунавския бряг в Русе

Атрактивните огромни миди, които се наблюдават от около две седмици на брега на Дунав в Русе, се оказаха инвазивен нашественик от Китай. От снимките, изпратени до БАН, специалистите от отдел „Биоразнообразие и екосистеми“ са констатирали , че става дума за китайска блатна мида. Първите данни за..

публикувано на 16.08.17 в 16:01

Подготвят честването на Курбан байрам 1-4 септември

Властите в Турция осигуряват 10 почивни дни за празника. Освен това пенсиите ще бъдат изплатени по-рано – най-късно до 28-29 август.  От 30 август до септември пътищата над Босфора ще са безплатни.          Вицепремиерът и говорител на турското правителство Бекир Боздаг съобщи „радостни новини” след вчерашното заседание на кабинета, предаде..

публикувано на 16.08.17 в 15:19
БНТ

Иван Гарелов и Емил Кошлуков са сред кандидатите за директор на БНТ

Трима от кандидатите за поста на генерален директор на БНТ няма да бъдат допуснати до следващия етап в изслушването. Това са Стоил Рошкев, Теодор Ангелов и Радослав Главчев, реши на заседанието си Съветът за електронни медии. Шестимата кандидати, допуснати до изслушване, са Сашо Йовков, Валерий Тодоров,..

публикувано на 16.08.17 в 13:58